Spit Jack: Όταν η σούβλα γίνεται νόστιμα chic

H new age rotisserie της οδού Σκούφου έχει το δικό της απολαυστικό στυλ.

Μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι εσωτερικοί χώροι των εστιατορίων και να μπορέσεις να απολαύσεις τη θαλπωρή και την κομψότητα που προσδίδουν οι πολυέλαιοι με το παριζιάνικο essence, τα memorabilia της pop κουλτούρας και η feelgood ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του Spit Jack, αρκεί να βρεις ένα τραπεζάκι στον εξωτερικό χώρο και στο πεζοδρόμιο της οδού Σκούφου. Αφού νιώσεις οικεία -κάτι που δε θα αργήσει να συμβεί χάρη στο χαλαρό mood αλλά και στο άκρως φιλικό όσο και εξυπηρετικό service- θα βιώσεις στο απόλυτο όλα εκείνα που κάνουν τη new age rotisserie να ξεχωρίζει. Ναι, όλα αυτά που σχετίζονται με το βασικότερο στοιχείο: Το φαγητό. 

Εδώ, το αρχικό concept υπηρετείται με ακρίβεια, συνέπεια και ασφαλώς γεύση.

Spit Jack: Όταν η σούβλα γίνεται νόστιμα chic

Το φαγητό του Spit Jack

Το ενδιαφέρον εδώ δεν θα μπορούσε να επικεντρωθεί ακριβώς πίσω από την κομψή μαρμάρινη μπάρα. Στο σημείο δηλαδή που βρίσκεται η κουζίνα. Στις σούβλες αργοψήνονται ζουμερά κοτόπουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες, οι -must taste-τραγανιστές πάπιες καθώς και κρατσανιστές πορκέτες.

> Διάβασε ακόμη: Στο Patpong για αυθεντικό ταϊλανδέζικο street food

Δεν είναι μόνες. Άπαντες στην κουζίνα του Spit Jack φροντίζουν ώστε να πλαισιώνονται όλα τα παραπάνω με εξίσου ενδιαφέροντα συνοδευτικά, όπως ο θαυμάσιος πουρές πατάτας με τρούφα, το πάντοτε λαχταριστό corn on the cob με βούτυρο ή κάποια από τις σαλάτες, με την coleslaw να είναι εκείνη που δένει ιδανικότερα - άκρως δικαιολογημένα.

SPIT JACK ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ 3

Βέβαια, αν ζητάς την ταπεινή μας άποψη, οφείλεις να δοκιμάσεις και την πληθωρικά απολαυστική Sweet Tomato Burrata με ρίγανη, δυόσμο, κρεμμυδάκι, κάπαρη, πιπεριές και βαλσάμικο.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SPIT JACK 3

Στην κάρτα του φαγητού συναντάς ακόμη Rice Bowls με πάπια (hoisin και plum sauce, πίκλα αγγουριού. τζίντζερ, νεροκάρδαμο, edamame, τσίλι και φύτρες σκόρδου) και με κοτόπουλο (baby αρακάς, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμύδι, sauce teriyaki πορτοκάλι και ανανά).

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SPIT JACK 4
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SPIT JACK 2
WOLT SPITJACK

Αλλά τα βαριά χαρτιά είναι πάντοτε αυτά που πρέπει να είναι σε ένα τέτοιο μέρος: Δε γίνεται να αντισταθείς στην έξοχη ψητή πάπια, η οποία δίχως ίχνος υπερβολής μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε ένα πιάτο εθιστικό για κάθε foodie της πόλης. Στο ίδιο, πεντανόστιμο, μήκος κύματος και η Black Angus Picanha με gremolata φρέσκων μυρωδικών, η οποία αξίζει και με το παραπάνω τον χρόνο προετοιμασίας της. 

 


Info

Σκούφου 10, Αθήνα
Τηλ. 210 3316003

 

Διάβασε ακόμη για τα εστιατόρια με επικό κρέας στην Αθήνα.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 συνταγές για να φτιάξεις στο air fryer ακόμα κι αν είσαι 'άμπαλος' στο μαγείρεμα

Δε χρειάζεται ούτε masterchef να είσαι, ούτε να ασχολείσαι γενικά με την κουζίνα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος