Για επικό κρέας στην Αθήνα

7 εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθεί κάθε homo carnivorous.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 04 Ιουνίου 2021

Κάθε στιγμή είναι ιδανική για να φας κρέας. Ή πιο ορθά, καλό κρέας. Αν αναζητάς εκείνο το μέρος που θα βυθιστείς στο λαχταριστό κόσμο της κρεατοφαγίας και την ένοχη (ή όχι και τόσο ένοχη) απόλαυσή της, τότε διαβάζεις το σωστό κείμενο. Και οk, δεν είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη αλλά το σωστό κρέας θα έχει πάντοτε μία θέση στην καρδιά κάθε καλοφαγά. Οι συντάκτες του Esquire καταλήγουν στα μέρη που τους βγάζουν πάντοτε ασπροπρόσωπους. Σε κάποια δηλαδή από τα κορυφαία εστιατόρια για κρέας στην Αθήνα.

Κρητικός

Τι να πρωτοπεί κανείς για τη θαυμάσια δουλειά που γίνεται στη μάλλον κορυφαία ταβέρνα της Αττικής; Ο Κρητικός αποτελεί την αφορμή για πολλούς ώστε να κάνουν μία μίνι απόδραση στην Κάντζα, έχοντας στο μυαλό τους κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ξέρει να εκτιμά το πραγματικά καλό κρέας, να του φέρεται αναλόγως και να στο σερβίρει ακριβώς όπως πρέπει, κάθε μα κάθε φορά. Σπαλομπριζόλα και σιδηρόδρομος, πρόβατο, άψογα μπιφτέκια, τέλειο συκώτι και πολλά πολλά άλλα κάνουν τη διαφορά.

Basegrill

Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.

Γίδι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O  Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).  

Γκαστόνε

Το ολόφρεσκο ελληνικό diner από την ομάδα της Cookoovaya, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο κρέας, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται σε αυτό. Οι πληθωρικές σούβλες παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών, με το (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, το άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye) και τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα να είναι μόνο μερικά από τα highlights.

Vezené 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vezené (@vezene)

Ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης, που ξεχωρίζει για την προσεγμένη φιλοξενία, την προσεκτική ανεύρεση πρώτων υλών και τη βαθιά δημιουργικότητα. Εδώ, κάθε πιάτο είναι μία νέα γευστική περιπέτεια ανάμεσα σε διαφορετικές κοπές (το Wagyu έχει την τιμητική του), αριστοτεχνικά ψησίματα και ψαγμένα sides. 

Steak Alive

Η περιοχή του Κορυδαλλού έχει μπει πλέον δυναμικά στη λίστα με τα καλά κρεατάδικα και η βασικότερη αφορμή είναι το steak house που στεγάζεται στο αρχοντικό Γεράκη. Εδώ έχεις την ευτυχία να απολαύσεις σπαλομπριζόλες και rib eyes, τεράστια Τοmahawk, burgers και κότσια, ακόμη και γουρουνοπούλα.

SpitJack 

Στη ροτισερί της οδού Σκούφου οι σούβλες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και από αυτές καταφθάνουν στα πιάτα τα εκλεκτά εδέσματα του Spit Jack. Ζουμερά κοτόπουλα και τραγανές πάπιες (από τα must taste εδώ), ερωτεύσιμες πορκέτες και μοσχαρίσιες πικάνιες είναι μόνο μερικά από τα highlights.

 


Διάβασε ακόμη για το επόμενο μεγάλο εστιατόριο της Αθήνας που ονομάζεται Delta, τα 3 μάλλον κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας και το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συνταγή για την τέλεια Crema Catalana

Όλα τα tips για την απόλυτη εκδοχή του πιο δημοφιλούς γλυκού της Καταλονίας από τον σεφ Δημήτρη Αϊβαλιώτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, κάθε φορά και πιο νόστιμο

Η contemporary trattoria συνεχίζει να παραδίδει μαθήματα γνήσιας ιταλικής κουζίνας, δείχνοντας έτοιμη για το επόμενο βήμα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Galazia Hytra παραμένει γαστρονομικό σημείο αναφοράς της Πάρου

Αρώματα και γεύσεις Ελλάδας και καλοκαιριού πρωταγωνιστούν σε κάθε πιάτο, στο εστιατόριο του πολυτελούς Summer Senses Luxury Resort.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

4 εύκολες και νόστιμες συνταγές tapas για το σπίτι

Απευθείας από την κουζίνα του φημισμένου La bodega de Quintín.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η νοστιμότερη πίτσα της Αθήνας

Το μόνο food guide που θα χρειαστείς για τις ημέρες του EURO. Αλλά όχι μόνο γι' αυτές.

Γραφει Μπαμπης Δουκας