Για επικό κρέας στην Αθήνα
Τα εστιατόρια που αξίζει να επισκεφθεί κάθε homo carnivorous.
Κάθε στιγμή είναι ιδανική για να φας κρέας. Ή πιο ορθά, καλό κρέας. Αν αναζητάς εκείνο το μέρος που θα βυθιστείς στο λαχταριστό κόσμο της κρεατοφαγίας και την ένοχη (ή όχι και τόσο ένοχη) απόλαυσή της, τότε διαβάζεις το σωστό κείμενο. Και οk, δεν είναι κάθε μέρα Τσικνοπέμπτη αλλά το σωστό κρέας θα έχει πάντοτε μία θέση στην καρδιά κάθε καλοφαγά. Οι συντάκτες του Esquire καταλήγουν στα μέρη που τους βγάζουν πάντοτε ασπροπρόσωπους. Σε κάποια δηλαδή από τα κορυφαία εστιατόρια για κρέας στην Αθήνα.
Basegrill
Τα δίδυμα αδέρφια Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκος δημιούργησαν αυτό το ξεχωριστό εστιατόριο με σκοπό να κάνουν τη διαφορά. Και τα κατάφεραν. Φημισμένο στέκι, όχι μόνο του Μπουρναζίου αλλά ολόκληρης της Αττικής για εξαιρετικά κρεατικά πρώτης επιλογής. Από τον κατάλογο θα επιλέξεις μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα και κόντρα φιλέτο.
Γίδι
Μόνο και μόνο από το όνομά του, που ασφαλώς προκύπτει από χιούμορ, αμεσότητα κι ανάλαφρη διάθεση, μπορεί κάποιος να καταλάβει τους γευστικούς του προσανατολισμούς. O Βασίλης Ακρίβος, γνωστός κυρίως στον χώρο της ψαροφαγίας με το πολύ αξιόλογο Ψάριστον και το Αιόλου 68, έφερε το concept της χασαποταβέρνας του 21ου αιώνα, προσφέροντας μια εξαιρετική επιλογή στους λάτρεις της κρεατοφαγίας. Εδώ, θα απολαύσεις σιτεμένο μπούτι προβατίνας, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα 2,5 κιλών, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα κρέατα είναι ελληνικά, από φάρμες σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας (Βέροια, Σέρρες, Αρκαδία κ.α.).
Γκαστόνε
Το ολόφρεσκο ελληνικό diner από την ομάδα της Cookoovaya, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο κρέας, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται σε αυτό. Οι πληθωρικές σούβλες παραπέμπουν σε ελληνικά φαγάδικα άλλων εποχών, με το (πραγματικά) τραγανό γουρουνόπουλο στη σούβλα, το άψογα ψημένο βοδινό (tri-tip και ribeye) και τον μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο στη γάστρα να είναι μόνο μερικά από τα highlights.
Spit Jack
Θαλπωρή και κομψότητα, πολυέλαιοι με το παριζιάνικο essence και memorabilia της pop κουλτούρας, feelgood ατμόσφαιρα. Στη new age rotisserie της οδού Σκούφου θα νιώσεις αμέσως άνετα. Ιδανικό περιβάλλον δηλαδή για να ετοιμαστείς για όσα θα έρθουν σύντομα στο τραπέζι σου. Στις σούβλες αργοψήνονται ζουμερά κοτόπουλα, μοσχαρίσιες πικάνιες, οι -must taste-τραγανιστές πάπιες καθώς και κρατσανιστές πορκέτες.
Vezené
Ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της πόλης, που ξεχωρίζει για την προσεγμένη φιλοξενία, την προσεκτική ανεύρεση πρώτων υλών και τη βαθιά δημιουργικότητα. Εδώ, κάθε πιάτο είναι μία νέα γευστική περιπέτεια ανάμεσα σε διαφορετικές κοπές (το Wagyu έχει την τιμητική του), αριστοτεχνικά ψησίματα και ψαγμένα sides.
Steak Alive
Η περιοχή του Κορυδαλλού έχει μπει πλέον δυναμικά στη λίστα με τα καλά κρεατάδικα και η βασικότερη αφορμή είναι το steak house που στεγάζεται στο αρχοντικό Γεράκη. Εδώ έχεις την ευτυχία να απολαύσεις σπαλομπριζόλες και rib eyes, τεράστια Τοmahawk, burgers και κότσια, ακόμη και γουρουνοπούλα.
Carnivorus
Το καρνιβορικό -όνομα και πράγμα- project στη Νέα Ιωνία φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Άγριου (Meatropoleos 3) και στεγάζεται σε έναν όμορφα διαμορφωμένα χώρο καθαρών γραμμών και μινιμαλισμού που παραπέμπει σε ένα upgraded παλιομοδίτικο χασάπικο. Στα του φαγητού, μπριζόλες σε κάθε εκδοχή τους, καλαμάκια, μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σούβλα και μπιφτέκια έχουν την τιμητική τους, υπό τη συνοδεία ενδιαφερόντων sides όπως οι ψητές γλυκοπατάτες και σπαράγγια, το τζατζίκι με φέτα και το αβοκάντο με αγγούρι.
Drakoulis Dry & Raw
Το πολυτελές steakhouse Drakoulis Dry & Raw έχει εδώ και μήνες εγκαινιάσει μία καινούρια σελίδα στη νόστιμη ιστορία του και επιστρέφει στη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας, με το νέο του χώρο στην Κηφισιά. Φιλοδοξία του είναι ασφαλώς να εξελιχθεί σε meating point και για τα βόρεια προάστια της Αθήνας, υπηρετώντας πάντοτε τα υψηλότερα standards ποιότητας και τις προσταγές της κορυφαίου επιπέδου κρεατοφαγίας. Το πάθος και η τεχνογνωσία παραμένουν και έρχονται να συναντήσουν νέες επιλογές, με το background των 50+ ετών στο εν λόγω σπορ.
Brutus Tavern
Στον χώρο που φιλοξενούσε το (παλιό) Nikkei, έχει πλέον την έδρα του το Brutus Tavern, το νέο εγχείρημα της ομάδας των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Γιώργου Κανελλόπουλου. Πρόκειται για ένα premium steakhouse βασισμένο σε διεθνή πρότυπα. Αρχικά, σε κερδίζει ο καλοφτιαγμένος χώρος -από τους πιο σέξι της Αθήνας- και έπειτα οι εμπνεύσεις των Μιχάλη Νουρλόγλου και Στέφανου Ρίζου, συνδυαστικά με την έξυπνα διαμορφωμένη λίστα κρασιών από τον σομελιέ Μιχάλη Θεοδωράκη.
Οι κοπές έχουν σίγουρα τον πρώτο λόγο αλλά οπωσδήποτε δοκίμασε τα burgerάκια με dry aged κιμά, Red Leicester τσένταρ και καραμελωμένο κρεμμύδι καθώς και το Royal Chicken (ένα από τα κορυφαία εστιατορικά κοτόπουλα της Αθήνας, με τρούφα και σάλτσα Albufera).
Διάβασε ακόμη για τα Food Trends του 2022, τα 3 μάλλον κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας και το γαστρονομικό ταξίδι της τηγανητής πατάτας.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςBanger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας
ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΝα πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςTasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.grTo ON Residence και το Όλυμπος Νάουσα παρουσιάζουν το Chef’s Lab
Μοναδικές εμπειρίες γαστρονομίας για μόλις 22 άτομα σε ένα ιδιαίτερο, διαδραστικό concept με τον σεφ Δημήτρη Τασιούλα και την ομάδα του.
Choix Hall | Wine and art events από την InterCatering
Ένας υπέροχος industrial χώρος, ιδανικός για κάθε είδους εκδηλώσεις.