Η δημοφιλής αλυσίδα fast food Burger King έκανε ένα μάλλον ασυνήθιστο βήμα: Κάλεσε τους πελάτες της -αλλά και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο- να παραγγείλει από τα McDonald's, όπως επίσης και από αρκετά ακόμη ανταγωνιστικά εστιατόρια, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, για τα καταστήματα που αφορούν το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Το εν λόγω tweet έγινε την περασμένη Δευτέρα και περιλαμβάνει ουσιαστικά μία ανακοίνωση της εταιρείας, που καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν τα εστιατόρια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είτε μιλάμε για τα Burger King, είτε για άλλα.

"Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι θα σας ζητούσαμε να κάνετε κάτι τέτοιο αλλά τα εστιατόρια απασχολούν χιλιάδες εργαζομένων και αυτή τη στιγμή χρειάζονται τη στήριξή σας" αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία κατονομάζει ακόμη τα KFC, τα Subway, την  Domino's Pizza, την Pizza Hut, τα Five Guys, τα Greggs, τα Taco Bell, τα Papa John και τα Leon. "Λοιπόν, εφόσον επιθυμείτε να βοηθήσετε, μπορείτε να προσφέρετε νόστιμα γεύματα στον εαυτό σας μέσω delivery, take away ή drive thru. Το να επιλέξεις ένα Whopper είναι πάντοτε το καλύτερο, αλλά και το Big Mac ίσως να μην είναι κακό"  τονίζεται ακόμη στο μήνυμα των Burger King.

Ο τομέας της εστίασης σε παγκόσμιο επίπεδο πλήττεται σε τεράστιο βαθμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με πολλές χώρες στην Ευρώπη να ακολουθούν νέο καθεστώς lockdown τις τελευταίες εβδομάδες.