Η συνταγή για το επικό Whopper των Burger King

Η γευστική ναυαρχίδα της γνωστής αλυσίδας χρειάζεται 8 υλικά που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ.

Προφανέστατα και μπορείς να φας το διασημότερο μπιφτεκόψωμο των Burger King στην κουζίνα σου, με τις ευλογίες μάλιστα της ίδιας της δημοφιλούς αλυσίδας. Τα fast food εστιατόρια στη Γαλλία παραμένουν κλειστά και έτσι η διαφημιστική εταιρεία που χειρίζεται το brand δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα καμπάνια, υπό τον τίτλο Le Whopper de la Quarantine, δηλαδή "το Whopper της καραντίνας", που έπαιξε σε όλους τους λογαριασμούς των Burger King στα social media. 

Η συνταγή για να φτιάξεις το -κατά προσέγγιση- Whopper περιλαμβάνει 8 υλικά, τα οποία κάλλιστα μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ: Ψωμάκι με σουσάμι, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίκλες, μαρούλι, μαγιονέζα και κέτσαπ. Φυσικά, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι, όπως ας πούμε ότι δεν έγιναν ακριβώς γνωστά τα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζεται το μπιφτέκι ή το ακριβές βάρος του (για την ιστορία πρέπει να είναι κοντά στα 120 γρ.) αλλά η γενικότερη προσέγγιση είναι ορθή, απλή και άμεση. 

Το Whopper είναι το signature burger της εταιρείας και φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1957. Εμπνευστής του ήταν ο συνιδρυτής των Burger King James McLamore και η αρχική του τιμή ήταν 37 σεντς - σε σημερινή αναλογία περίπου $3,3. Έκτοτε, έχουν υπάρξει μπόλικες παραλλαγές του αλλά και πολλές αντιγραφές του από ανταγωνιστικά εστιατόρια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burger King (@burgerking) on

Παράλληλα με αυτή την ενέργεια, τα Burger King θα προσφέρουν παιδικά γεύματα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Global CMO της εταιρείας Fernando Machado θα ακολουθήσουν αρκετές παρεμφερείς ενέργειες. 


Διάβασε ακόμη για το διασημότερο chicken burger στον κόσμο, τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και για το κορυφαίο σουβλάκι του Hoocut.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας