Η συνταγή για το επικό Whopper των Burger King

Η γευστική ναυαρχίδα της γνωστής αλυσίδας χρειάζεται 8 υλικά που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ.

Προφανέστατα και μπορείς να φας το διασημότερο μπιφτεκόψωμο των Burger King στην κουζίνα σου, με τις ευλογίες μάλιστα της ίδιας της δημοφιλούς αλυσίδας. Τα fast food εστιατόρια στη Γαλλία παραμένουν κλειστά και έτσι η διαφημιστική εταιρεία που χειρίζεται το brand δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα καμπάνια, υπό τον τίτλο Le Whopper de la Quarantine, δηλαδή "το Whopper της καραντίνας", που έπαιξε σε όλους τους λογαριασμούς των Burger King στα social media. 

Η συνταγή για να φτιάξεις το -κατά προσέγγιση- Whopper περιλαμβάνει 8 υλικά, τα οποία κάλλιστα μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ: Ψωμάκι με σουσάμι, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίκλες, μαρούλι, μαγιονέζα και κέτσαπ. Φυσικά, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι, όπως ας πούμε ότι δεν έγιναν ακριβώς γνωστά τα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζεται το μπιφτέκι ή το ακριβές βάρος του (για την ιστορία πρέπει να είναι κοντά στα 120 γρ.) αλλά η γενικότερη προσέγγιση είναι ορθή, απλή και άμεση. 

Το Whopper είναι το signature burger της εταιρείας και φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1957. Εμπνευστής του ήταν ο συνιδρυτής των Burger King James McLamore και η αρχική του τιμή ήταν 37 σεντς - σε σημερινή αναλογία περίπου $3,3. Έκτοτε, έχουν υπάρξει μπόλικες παραλλαγές του αλλά και πολλές αντιγραφές του από ανταγωνιστικά εστιατόρια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burger King (@burgerking) on

Παράλληλα με αυτή την ενέργεια, τα Burger King θα προσφέρουν παιδικά γεύματα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Global CMO της εταιρείας Fernando Machado θα ακολουθήσουν αρκετές παρεμφερείς ενέργειες. 


Διάβασε ακόμη για το διασημότερο chicken burger στον κόσμο, τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και για το κορυφαίο σουβλάκι του Hoocut.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα