Η συνταγή για το επικό Whopper των Burger King

Η γευστική ναυαρχίδα της γνωστής αλυσίδας χρειάζεται 8 υλικά που θα βρεις στο σούπερ μάρκετ.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Απριλίου 2020

Προφανέστατα και μπορείς να φας το διασημότερο μπιφτεκόψωμο των Burger King στην κουζίνα σου, με τις ευλογίες μάλιστα της ίδιας της δημοφιλούς αλυσίδας. Τα fast food εστιατόρια στη Γαλλία παραμένουν κλειστά και έτσι η διαφημιστική εταιρεία που χειρίζεται το brand δημιούργησε μία ενδιαφέρουσα καμπάνια, υπό τον τίτλο Le Whopper de la Quarantine, δηλαδή "το Whopper της καραντίνας", που έπαιξε σε όλους τους λογαριασμούς των Burger King στα social media. 

Η συνταγή για να φτιάξεις το -κατά προσέγγιση- Whopper περιλαμβάνει 8 υλικά, τα οποία κάλλιστα μπορείς να βρεις στο σούπερ μάρκετ: Ψωμάκι με σουσάμι, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρεμμύδι, ντομάτα, πίκλες, μαρούλι, μαγιονέζα και κέτσαπ. Φυσικά, υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι, όπως ας πούμε ότι δεν έγιναν ακριβώς γνωστά τα μπαχαρικά με τα οποία εμπλουτίζεται το μπιφτέκι ή το ακριβές βάρος του (για την ιστορία πρέπει να είναι κοντά στα 120 γρ.) αλλά η γενικότερη προσέγγιση είναι ορθή, απλή και άμεση. 

Το Whopper είναι το signature burger της εταιρείας και φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1957. Εμπνευστής του ήταν ο συνιδρυτής των Burger King James McLamore και η αρχική του τιμή ήταν 37 σεντς - σε σημερινή αναλογία περίπου $3,3. Έκτοτε, έχουν υπάρξει μπόλικες παραλλαγές του αλλά και πολλές αντιγραφές του από ανταγωνιστικά εστιατόρια. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burger King (@burgerking) on

Παράλληλα με αυτή την ενέργεια, τα Burger King θα προσφέρουν παιδικά γεύματα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη, ενώ όπως ανακοίνωσε ο Global CMO της εταιρείας Fernando Machado θα ακολουθήσουν αρκετές παρεμφερείς ενέργειες. 


Διάβασε ακόμη για το διασημότερο chicken burger στον κόσμο, τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern και για το κορυφαίο σουβλάκι του Hoocut.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το Noma μόλις έγινε τριάστερο

Τρία αστέρια Michelin για το σπουδαίο εστιατόριο της Κοπεγχάγης, για πρώτη φορά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το μέλλον του ελληνικού fine dining, σύμφωνα με τους κορυφαίους Έλληνες σεφ

Άγγελος Λάντος, Λευτέρης Λαζάρου, Έκτορας Μποτρίνι και Τάσος Μαντής καταθέτουν τη γνώμη τους για την πορεία της υψηλής γαστρονομίας στη χώρα μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας