Νέα εστιατόρια που περιμένουμε προσεχώς

Τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα, σχεδόν αμέσως με το άνοιγμα της εστίασης.

Η επαναλειτουργία της εστίασης δρομολογήθηκε και μαζί με αυτήν καταφθάνουν στην Αθήνα νέα εστιατόρια. Ευτυχώς, ο κόσμος της γεύσης δεν σταματά ποτέ να κινείται, κάτι που διαπιστώσαμε και από μερικά εξαιρετικά ενδιαφέροντα concepts που δημιουργήθηκαν εν μέσω lockdown όπως το Smash’n Bun, το Juicy Grill (στο κέντρο) και το Μίμης. Με το επερχόμενο άνοιγμα ευελπιστούμε να βρεθούμε και πάλι στα τραπέζια των ήδη υπαρχόντων εστιατορίων (που ευχόμαστε να ανοίξουν πάλι, όλα) αλλά ανυπομονούμε να γνωρίσουμε και τις καινούριες αφίξεις. Όπως οι παρακάτω.

Dopios

Νέα εστιατόρια που περιμένουμε προσεχώς

Απέναντι από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, στην ομώνυμη πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, το Dopios είναι το νέο εγχείρημα των Ανδρέα και Γιώργου Πιτσιλή (αλλά και των δύο γιων τους). Ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στους εκλεκτούς μεζέδες δια χειρός Χριστόφορου Πέσκια. Οι δημιουργίες του εμβληματικού σεφ θα πλαισιώνονται από μία μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

CTC

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ CTC ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Το έξοχο γαστρονομικό concept του Αλέξανδρου Τσιοτίνη μετακομίζει από την ευρύτερη περιοχή του Χίλτον και την οδό Διοχάρους στο σημείο όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Αθήρι, διατηρώντας πάντοτε την ίδια φιλοσοφία. Ο χώρος θα είναι πολύ πιο φαντασμαγορικός ενώ θα υπάρχει και ένας όμορφος κήπος. Όσον αφορά την κουζίνα, θα κινηθεί στα γνωστά για τον σεφ μονοπάτια, αποκτώντας ωστόσο μεγαλύτερη ελληνικότητα, κυρίως όσον αφορά την έμφαση στην πρώτη ύλη.

Cherry Blossom

Οι (γνωστοί όλων από το MasterChef) σεφ Σπυριδούλα Καραμπουτάκη και Πάνος Τόγιας συνεργάζονται σε αυτό το πολύ ιδιαίτερο project, που θα σερβίρει κυρίως ιδιαίτερο street food σε ένα περιβάλλον που θα παραπέμπει ξεκάθαρα σε κλασικό αμερικανικό diner. Ο χώρος, που βρίσκεται στου Ψυρρή, θα είναι φωτεινός και χρωματιστός και το γενικότερο ύφος ακομπλεξάριστο.

Fine Dining εστιατόριο στο ΚΠΣΙΝ

Το ίσως πιο φιλόδοξο project αυτής της χρονιάς, είναι το γαστρονομικό εστιατόριο που ετοιμάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα εσωτερικό (προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη για τραπέζια στο εξωτερικό, γι' αυτό και ίσως αργήσει λίγο η λειτουργία του) δομημένο αρχιτεκτονικά με μοναδικό τρόπο και έντονη ελληνικότητα, τα ηνία της fine dining κουζίνας του οποίου θα κρατούν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι Θάνος Φέσκος και Γιώργος Παπαζαχαρίας. Τα τρία μενού (carnivore, vegetarian, vegan) θα βασίζονται στην εποχικότητα και την ποιότητα της πρώτης ύλης. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και το cocktail bar υπό την επιμέλεια του Baba Au Rum, στο οποίο μαζί με τα ποτά θα σερβίρονται και fine dining tapas.

Γκαστόνε

Ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα της Cookoovaya είχε έτοιμο το επόμενο project της που ακούει στο όνομα Γκαστόνε και συστήνεται ως ελληνικό diner. Ή πιο ορθά ως ένα υβριδικό εστιατόριο που συνδυάζει την κλασική χασαποταβέρνα, τις γεύσεις των 90s (πολύ πιο εκλπετυσμένες ασφαλώς) και το cocktail bar (με κλασικά ως επί το πλείστον ποτά και ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά κρασιά).

Παπαϊωάννου στο Κεφαλάρι

ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

Στη γωνία της Κολοκοτρώνη με την Πεντέλης (στο Κεφαλάρι) και το κτίριο που κάποτε κανείς συναντούσε την Pizza Hut, θα βρει στέγη το νέο Παπαϊωάννου, για να φέρει κάτι από την αύρα του Πειραιά αλλά και την εξαιρετική θαλασσινή του κουζίνα στην πάντοτε απαιτητική γαστρονομικά Κηφισιά.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος