Πίσω στο Δεκέμβριο του 2008, το Oinoscent αποτέλεσε ένα από τα μέρη -αν όχι το σημείο αφετηρίας- για την οινική έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας. Από κάβα έγινε wine bar, μετακόμισε και αργότερα επεκτάθηκε, για να φτάσουμε στο ενθαρρυντικά νόστιμο και πάντοτε ποιοτικό σήμερα, στο οποίο κυριαρχούν αμέτρητες ετικέτες κρασιού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές.

Φαγητό σε πρώτο πλάνο

Με τον -εξαιρετικά ταλαντούχο καθώς και υπερδραστήριο στα social media κατά την περίοδο των lockdowns (απλά ρίξε μία ματιά εδώ)- Γιάννη Τσικουδάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το μέρος που δημιούργησαν οι Άρης Σκλαβενίτης και Δάνης Αγαπητός μοιάζει να περνά σταδιακά στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής του, που το θέλει να ακουμπά στις παρυφές του μπιστρό, χωρίς να χάνει σπιθαμή από τον χαρακτήρα του και, πολύ περισσότερο, να παθαίνει κρίση ταυτότητας: Παραμένει ένα φανταστικό wine bar, με αισθητά αναβαθμισμένο φαγητό (πλέον).

Ο σεφ Τσικουδάκης, έχοντας θητεύσει στο πλευρό του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, (στο Domotel Kastri και το Sense του Athens Was) παρουσιάζει ένα φαινομενικά απλό αλλά σε καμία περίπτωση απλοϊκό μενού, που προκαλεί ευχάριστη έκπληξη σε παλιούς και νέους φίλους του Oinoscent.​

> Διάβασε ακόμη: Ελληνικό κρασί, 2022 μ.Χ.

Θα ξεκινήσω από τα μάλλον απροσδόκητα, τουλάχιστον για εμένα, highlights που δεν είναι άλλα από την ταραμοσαλάτα, σε μία από τις κορυφαίες εκδοχές της στην εστιατορική Αθήνα και την έξοχη cacio e pepe

Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για μία ταραμοσαλάτα ντομάτας, με ψητή ντομάτα, αυγοτάραχο, ελαιόλαδο και φύτρες μαϊντανού που διαθέτει φίνα υφή και ακόμη πιο φίνα γεύση - τόσο, που κατακτά και εκείνους που δεν είναι ιδιαιτέρως fans του συγκεκριμένου εδέσματος. Στο δεύτερο προαναφερθέν πιάτο, πέρα από τη σεβαστική αντιμετώπιση του σπαγγέτι και τη μετρημένη προσθήκη πεκορίνο και παρμεζάνας, η όλη μαγκιά έγκειται στη χρήση πιπεριού Τασμανίας που χαρίζει πολυπλοκότητα, ωραίο κάψιμο και -προφανώς- ένταση.

Οι αμέσως προηγούμενες αναφορές σε καμία των περιπτώσεων δε σημαίνουν πως και τα υπόλοιπα πιάτα της κάρτας δε στέκονται στο ίδιο επίπεδο. Το αντίθετο.

Τόσο το λαβράκι crudo, η παναρισμένη πέστροφα με τα όσπρια και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με αυγό ορτυκιού όσο και τα νιόκι πατάτας με τα άγρια μανιτάρια και τη στάκα καθώς και το flank steak με την πούδρα καφέ και τις καρδιές μαρουλιού στη σχάρα επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές. 

Τώρα που ξανασκέφτομαι όλα τα παραπάνω μπορώ να πω πως ναι, μου άρεσε το Oinoscent και ο τρόπος που κινείται πια. Πάρα πολύ. 

 


Info

Βουλής 45-47, Σύνταγμα
Τηλ. 210 3229374
www.oinoscent.gr

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.