Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γράφει: 22 Ιουνίου 2022

"Mπορείς να διαπιστώσεις πόσο διασκεδαστική είναι μία πόλη, αν υπάρχει ένα εστιατόριο του Nobu σε αυτήν" είχε πει κάποτε η Μαντόνα σχετικά με την εστιατορική αυτοκρατορία που ο Nobu Matsuhisa έχτισε σε κάθε γωνιά του κόσμου, σημαδεύοντας μία ολόκληρη εποχή του πλανήτη Γεύση. Σήμερα, στα 73 του πια χρόνια, ο Ιάπωνας σεφ και restaurateur συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο, όχι απαραίτητα για να δικαιώσει τη βασίλισσα της pop, αλλά -κυρίως- γιατί το φαγητό και η μαγειρική είναι η ίδια του η ζωή. Μιλά για όλα τα παραπάνω στον Μπάμπη Δούκα, που τον συνάντησαν στο "Matsuhisa Athens" στο πλαίσιο του Nobu Food Festival. 

Όταν ο Nobu συνάντησε το πεπρωμένο του

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

"Ξέρεις, όταν ήμουν μικρός, πολύ μικρός, θυμάμαι κάθε πρωί την μητέρα και τη γιαγιά μου να μαγειρεύουν, στη Σαϊτάμα. Οι ήχοι, οι μυρωδιές και η διαδικασία με γοήτευε" αναφέρει ο ίδιος για τις πρώτες εικόνες που έχει σχετικά με το φαγητό, τονίζοντας μετέπειτα το κομβικό σημείο που έπεισε και τον ίδιο να ασχοληθεί, σοβαρότερα πια, με την κουζίνα.

> Διάβασε ακόμη: Τα πιάτα που καθόρισαν τον Nobu Matsuhisa

"Κάποια στιγμή, στην εφηβεία μου και αφού ο πατέρας μου είχε φύγει πια από τη ζωή, πήγαμε με τον μεγαλύτερο αδερφό μου σε ένα εστιατόριο που έφτιαχνε σούσι. Η ενέργεια, το πάθος και η ζωντάνια που υπήρχε στο μέρος, μαζί με τη μυρωδιά του φρέσκου ψαριού αλλά και τη χαρά στα πρόσωπα αυτών που δοκίμαζαν τα πιάτα, με ενθουσίασαν. Τότε κατάλαβα πως αυτό θέλω να κάνω: Να γίνω μάγειρας και να φτιάχνω σούσι".

Από τα 17 του χρόνια, όταν και μπήκε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κουζίνα σε ένα εστιατόριο του Σιντζούκου, στο Τόκιο, ξεκίνησε να περιπλανάται στον κόσμου, δίχως να κοιτάξει στιγμή πίσω. Λίμα, Αλάσκα, Λος Άντζελες.

> Διάβασε ακόμη: Η καραντίνα ενός κορυφαίου Έλληνα sushi chef

Αν η πρωτεύουσα του Περού ήταν αυτή που του έδωσε την έμπνευση να ενσωματώσει νέα, πρωτότυπα υλικά στην κλασική ιαπωνική κουζίνα, η πόλη της Καλιφόρνια -στην οποία βρέθηκε στα 28 του- αποτέλεσε το ιδανικότερο γήπεδο για να παίξει. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκε και έγινε γνωστό το δικό του, μοναδικό στυλ, που αποτέλεσε μάλιστα και έναν από τους πυλώνες της νόστιμης αυτοκρατορίας του.

Η συνέχεια στο Athinorama.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας