
Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που δεν κοστίζουν μία περιουσία
Τα πιο οικονομικά μέρη του φημισμένου οδηγού γαστρονομίας.
Ένα γεύμα σε βραβευμένο εστιατόριο είναι πάντοτε ένα πολύ ενδιαφέρον project. Όταν αυτό δε, διαθέτει και ένα αστέρι Michelin, το όλο εγχείρημα ξεφεύγει από το επίπεδο μίας απλής εξόδου για φαγητό και εντάσσεται σε εκείνο της ξεχωριστής εμπειρίας. Μοιραία, κάπου εδώ, πέφτει στο τραπέζι το κομμάτι του κόστους που έχει κάτι τέτοιο, με την πιο δημοφιλή αντίληψη επί του θέματος να υποστηρίζει ότι χρειάζεσαι αρκετά χρήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα μέρη που διαθέτουν ένα ή δύο αστέρια Michelin και στα οποία μπορείς να φας φθηνότερα από όσο θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς.
Εκτός από την καθιερωμένη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Traveloka , με τα 50 πιο φθηνά της κατηγορίας -η οποία περιλαμβάνει ακόμη το κομμάτι των Bib Gourmands αλλά και αυτό του The Michelin Plate- έχουν γίνει αρκετές ακόμη έρευνες σχετικά με τα value for money εστιατόρια. Τα περισσότερα εξ' αυτών συναντώνται στην Ασία.
Όπως το Lao Zheng Xing, που σερβίρει από το 1862 στη Σανγκάη της Κίνας και από το 2016 φέρει αστέρι Michelin, παρουσιάζοντας μία παραδοσιακή εκδοχή της τοπικής κουζίνας με highlight τις τηγανητές γαρίδες ποταμού. Το μέσο κόστος σε αυτό ανέρχεται στα $14. Σε αντίστοιχες τιμές μπορεί να φάει κάποιος και στο 3 Coins, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι και φημίζεται για την πάπια Πεκίνου, τα bao buns με χοιρινό και τα όστρακα με λιαστή ντομάτα.
Εξίσου οικονομικό είναι και το εστιατόριο -ή πιο ορθά η καντίνα- της πασίγνωστης πια από το Street Food του Netflix Jay Fai στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, που παρουσιάζει την δική της εκδοχή του conjee (είδος χυλού από ρύζι) αλλά και το highlight του εστιατορίου, καβούρι με κάρυ. Σε παρόμοιο μοτίβο το Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle στη Σιγκαπούρη, με τα πιάτα σε αυτό να ξεκινούν από τα $2,5 και έχει για σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο με ρύζι και σόγια σως.
Στην πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη, το Τόκιο, συναντάται το Ginza Ibuki που, ξεκινώντας από $15, προσφέρει μενού βασισμένα στη φιλοσοφία του kaiseki. Στα προαναφερθέντα μπορούν να προστεθούν τα Tim Ho Wan (Χονγκ Κονγκ), Hamo (Σεούλ) και Chugokusai S. Sawada (Οσάκα).
Εκτός Ασίας, αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα Al's Place ($18) και l'Αntic Moli ($17). Το πρώτο βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και θα μπορούσε να συστηθεί ως ένα seafood oriented diner, που όμως δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του. Στην περιοχή Λα Σένια της Ισπανίας (ανάμεσα από την Βαρκελώνη και τη Βαλένθια) υπάρχει το l'Αntic Moli, στο οποίο ο chef patron Vicent Guimerà σερβίρει ξεχωριστά tapas και a la carte μενού βασισμένα στα ντόπια υλικά και την εποχικότητα.
Διάβασε ακόμη τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να κερδίσει αστέρι Michelin καθώς και την ιστορία του Mauro Colagreco, της ψυχής του Mirazur.
φωτογραφία © Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπιφτέκι από μαμούθ, κι όμως γίνεται
Εταιρία καλλιέργειας κρέατος έφτιαξε κρέας από κύτταρα... Μαμούθ.
Οι νόστιμες στάσεις στην Ευριπίδου
Δε γίνεται να μη σταματήσεις για μερικές μπουκιές στο "στομάχι της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςBanger Roll: Η λουκανικόπιτα της Ιρλανδίας
ΟΚ, μπορεί να θυμίζει έντονα και hot dog.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΝα πώς φτιάχνεται το hot dog - και είναι πιο αηδιαστικό από ό,τι φαντάζεσαι
Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube δείχνει τη σκληρή αλήθεια για τα νόστιμα hot dogs.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςTasty Awards 2023: Στην τελική ευθεία ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας bars!
Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.
Γραφει Tasty-guide.gr