Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που δεν κοστίζουν μία περιουσία

Τα πιο οικονομικά μέρη του φημισμένου οδηγού γαστρονομίας.

Ένα γεύμα σε βραβευμένο εστιατόριο είναι πάντοτε ένα πολύ ενδιαφέρον project. Όταν αυτό δε, διαθέτει και ένα αστέρι Michelin, το όλο εγχείρημα ξεφεύγει από το επίπεδο μίας απλής εξόδου για φαγητό και εντάσσεται σε εκείνο της ξεχωριστής εμπειρίας. Μοιραία, κάπου εδώ, πέφτει στο τραπέζι το κομμάτι του κόστους που έχει κάτι τέτοιο, με την πιο δημοφιλή αντίληψη επί του θέματος να υποστηρίζει ότι χρειάζεσαι αρκετά χρήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα μέρη που διαθέτουν ένα ή δύο αστέρια Michelin και στα οποία μπορείς να φας φθηνότερα από όσο θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. 

Εκτός από την καθιερωμένη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Traveloka , με τα 50 πιο φθηνά της κατηγορίας -η οποία περιλαμβάνει ακόμη το κομμάτι των Bib Gourmands αλλά και αυτό του The Michelin Plate- έχουν γίνει αρκετές ακόμη έρευνες σχετικά με τα value for money εστιατόρια. Τα περισσότερα εξ' αυτών συναντώνται στην Ασία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ye (@danielye) on

Όπως το Lao Zheng Xing, που σερβίρει από το 1862 στη Σανγκάη της Κίνας και από το 2016 φέρει αστέρι Michelin, παρουσιάζοντας μία παραδοσιακή εκδοχή της τοπικής κουζίνας με highlight τις τηγανητές γαρίδες ποταμού. Το μέσο κόστος σε αυτό ανέρχεται στα $14. Σε αντίστοιχες τιμές μπορεί να φάει κάποιος και στο 3 Coins, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι και φημίζεται για την πάπια Πεκίνου, τα bao buns με χοιρινό και τα όστρακα με λιαστή ντομάτα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAY FAI (เจ๊ไฝ)⭐️ (@jayfaibangkok) on

Εξίσου οικονομικό είναι και το εστιατόριο -ή πιο ορθά η καντίνα- της πασίγνωστης πια από το Street Food του Netflix Jay Fai στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, που παρουσιάζει την δική της εκδοχή του conjee (είδος χυλού από ρύζι) αλλά και το highlight του εστιατορίου, καβούρι με κάρυ. Σε παρόμοιο μοτίβο το Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle στη Σιγκαπούρη, με τα πιάτα σε αυτό να ξεκινούν από τα $2,5 και έχει για σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο με ρύζι και σόγια σως.

Στην πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη, το Τόκιο, συναντάται το Ginza Ibuki που, ξεκινώντας από $15, προσφέρει μενού βασισμένα στη φιλοσοφία του kaiseki. Στα προαναφερθέντα μπορούν να προστεθούν τα Tim Ho Wan (Χονγκ Κονγκ), Hamo (Σεούλ) και Chugokusai S. Sawada (Οσάκα). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AL's Place (@alsplacesf) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lanticmoli (@lanticmoli) on

Εκτός Ασίας, αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα Al's Place ($18) και l'Αntic Moli  ($17). Το πρώτο βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και θα μπορούσε να συστηθεί ως ένα seafood oriented diner, που όμως δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του. Στην περιοχή Λα Σένια της Ισπανίας (ανάμεσα από την Βαρκελώνη και τη Βαλένθια) υπάρχει το l'Αntic Moli, στο οποίο ο chef patron Vicent Guimerà σερβίρει ξεχωριστά tapas και a la carte μενού βασισμένα στα ντόπια υλικά και την εποχικότητα. 


Διάβασε ακόμη τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να κερδίσει αστέρι Michelin καθώς και την ιστορία του Mauro Colagreco, της ψυχής του Mirazur.


φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα