Τα εστιατόρια με αστέρι Michelin που δεν κοστίζουν μία περιουσία

Τα πιο οικονομικά μέρη του φημισμένου οδηγού γαστρονομίας.

Ένα γεύμα σε βραβευμένο εστιατόριο είναι πάντοτε ένα πολύ ενδιαφέρον project. Όταν αυτό δε, διαθέτει και ένα αστέρι Michelin, το όλο εγχείρημα ξεφεύγει από το επίπεδο μίας απλής εξόδου για φαγητό και εντάσσεται σε εκείνο της ξεχωριστής εμπειρίας. Μοιραία, κάπου εδώ, πέφτει στο τραπέζι το κομμάτι του κόστους που έχει κάτι τέτοιο, με την πιο δημοφιλή αντίληψη επί του θέματος να υποστηρίζει ότι χρειάζεσαι αρκετά χρήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνα τα μέρη που διαθέτουν ένα ή δύο αστέρια Michelin και στα οποία μπορείς να φας φθηνότερα από όσο θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς. 

Εκτός από την καθιερωμένη λίστα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Traveloka , με τα 50 πιο φθηνά της κατηγορίας -η οποία περιλαμβάνει ακόμη το κομμάτι των Bib Gourmands αλλά και αυτό του The Michelin Plate- έχουν γίνει αρκετές ακόμη έρευνες σχετικά με τα value for money εστιατόρια. Τα περισσότερα εξ' αυτών συναντώνται στην Ασία.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ye (@danielye) on

Όπως το Lao Zheng Xing, που σερβίρει από το 1862 στη Σανγκάη της Κίνας και από το 2016 φέρει αστέρι Michelin, παρουσιάζοντας μία παραδοσιακή εκδοχή της τοπικής κουζίνας με highlight τις τηγανητές γαρίδες ποταμού. Το μέσο κόστος σε αυτό ανέρχεται στα $14. Σε αντίστοιχες τιμές μπορεί να φάει κάποιος και στο 3 Coins, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι και φημίζεται για την πάπια Πεκίνου, τα bao buns με χοιρινό και τα όστρακα με λιαστή ντομάτα. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JAY FAI (เจ๊ไฝ)⭐️ (@jayfaibangkok) on

Εξίσου οικονομικό είναι και το εστιατόριο -ή πιο ορθά η καντίνα- της πασίγνωστης πια από το Street Food του Netflix Jay Fai στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, που παρουσιάζει την δική της εκδοχή του conjee (είδος χυλού από ρύζι) αλλά και το highlight του εστιατορίου, καβούρι με κάρυ. Σε παρόμοιο μοτίβο το Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle στη Σιγκαπούρη, με τα πιάτα σε αυτό να ξεκινούν από τα $2,5 και έχει για σπεσιαλιτέ το κοτόπουλο με ρύζι και σόγια σως.

Στην πόλη με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον πλανήτη, το Τόκιο, συναντάται το Ginza Ibuki που, ξεκινώντας από $15, προσφέρει μενού βασισμένα στη φιλοσοφία του kaiseki. Στα προαναφερθέντα μπορούν να προστεθούν τα Tim Ho Wan (Χονγκ Κονγκ), Hamo (Σεούλ) και Chugokusai S. Sawada (Οσάκα). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AL's Place (@alsplacesf) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lanticmoli (@lanticmoli) on

Εκτός Ασίας, αυτά που ξεχωρίζουν είναι τα Al's Place ($18) και l'Αntic Moli  ($17). Το πρώτο βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και θα μπορούσε να συστηθεί ως ένα seafood oriented diner, που όμως δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε φρούτα και λαχανικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα του. Στην περιοχή Λα Σένια της Ισπανίας (ανάμεσα από την Βαρκελώνη και τη Βαλένθια) υπάρχει το l'Αntic Moli, στο οποίο ο chef patron Vicent Guimerà σερβίρει ξεχωριστά tapas και a la carte μενού βασισμένα στα ντόπια υλικά και την εποχικότητα. 


Διάβασε ακόμη τι χρειάζεται ένα εστιατόριο για να κερδίσει αστέρι Michelin καθώς και την ιστορία του Mauro Colagreco, της ψυχής του Mirazur.


φωτογραφία © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας