Στη Φάρμα Μπράλου πρωταγωνιστής πάντα είναι το κρέας
Το εστιατόριο του Κολωνακίου συνεχίζει σε πολύ υψηλά γευστικά standards.
Διατηρώντας πάντοτε τις βασικές του απαρχές, δηλαδή την αγάπη για το πραγματικά ποιοτικό κρέας και την farm-to-table φιλοσοφία, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι μοιάζει να διανύει την πιο ώριμη και σίγουρα πιο νόστιμη περίοδο της πορείας του. Ο chef de cuisine Χριστόφορος Τουτουντζής, μαζί με την ομάδα του και υπό τις οδηγίες του δημιουργού της Φάρμας Δάμη Πειθή, συμπεριφέρονται με τον ιδανικότερο τρόπο σε κάθε κομμάτι κρέατος, αξιοποιώντας το άψογα προς τέρψιν ασφαλώς του επισκέπτη.
Ξεκινώντας από το carpaccio Black Angus με αρσενικό Νάξου και φύλλα μουστάρδας και το ταρτάρ από μοσχαρίσιο φιλέτο με μεσογειακά αρώματα μέχρι τον εναλλακτικό γύρο με χειροποίητη πίτα και άρωμα ελληνικής σαλάτας και το αρνίσιο κότσι με ξινό τραχανά και πρόβειο γιαούρτι, υπάρχει μία σταδιακή κορύφωση σε γεύσεις και εντάσεις. Γενικότερα, μπορούμε να πούμε, δίχως ίχνος υπερβολής, ότι δυσκολευτήκαμε να βρούμε ένα πιάτο που δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καλό.
Προτάσεις όπως η σούπα ημέρας -θα είσαι πολύ τυχερός αν πετύχεις την κρεατόσουπα με μοσχάρι- και το γιουβέτσι με κριθαράκι της Φάρμας, μοσχαρίσια μάγουλα και παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης καλύπτουν ένα άλλο πεδίο της κρεατοφαγίας, συμπληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τα "βαριά χαρτιά" του εστιατορίου, που δεν θα μπορούσαν να είναι άλλα από τις μοναδικές κοπές και τα πολυήμερα σιτέματα: Το Tomahawk και το Flap steak είναι σίγουρα δύο από τις νοστιμότερες και πιο value for money επιλογές, με το εύρος πάντως να είναι μεγάλο και ενδιαφέρον.
Όσον αφορά τα συνοδευτικά για τα κρέατα, ο πεντανόστιμος πουρές κάνει πάντοτε τη δουλειά, ενώ πλέον στη Φάρμα Μπράλου σερβίρονται και τηγανητές πατάτες. Η λίστα των κρασιών διαθέτει αρκετές ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Αν πάλι θέλεις κάτι πιο έντονο, μπορείς να επιλέξεις κάποιο από τα εξαιρετικά malt ουίσκι.
Παράλληλα και συμπληρωματικά με το εστιατόριο, λειτουργεί -μόλις μερικά μέτρα πιο μακριά- και το ψητοκρεοπωλείο της Φάρμας Μπράλου, στο οποίο κάποιος μπορεί να βρει απολαυστικά και ολόφρεσκα καλαμάκια (εκτός από το κλασικό χοιρινό και κοτόπουλο αλλά και μοσχάρι Black Angus) καθώς και ζουμερά μπιφτέκια, όπως επίσης και μπόλικες ακόμη εξίσου αξιόλογες επιλογές που φτιάχνονται καθημερινά εκεί.
Info
Μηλιώνη 12 και Ηρακλείτου, Κολωνάκι
Τηλ. 210 3645050
www.farmabralou.gr
Διάβασε ακόμη για τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη και τα 5 χρόνια του CTC, τη νόστιμη αντεπίθεση της πίτσας και το νέο γαστρονομικό θεσμό που γεννιέται στη Σπονδή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Μπακαλιάρος με αστέρι Michelin
Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, ο Λευτέρης Λαζάρου, μοιράζεται τα μυστικά του για το ψάρι της ημέρας.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΌλα όσα τρώνε και πίνουν στο The Gentlemen του Guy Ritchie
Η κορυφαία σειρά του Netflix αυτή τη στιγμή, περιλαμβάνει μπόλικο και εκλεπτυσμένο φαγοπότι.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' στο Iama
Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους το βράδυ της Παρασκευής 22 Μαρτίου, στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΗ διαδρομή της λαγάνας στο σήμερα
Καμία Καθαρή Δευτέρα δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς αυτήν.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΕγκλήματα κατά της ιταλικής κουζίνας
Μία έρευνα αποκαλύπτει όλα όσα θα έκαναν τον Massimo Bottura να ξαναγυρίσει στη Νομική και τον Dario Cecchini να γίνει vegan.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΈνας μίνι οδηγός για εστιατόρια και ταβέρνες για όλη τη Σαρακοστή
Ό,τι πρέπει για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.