Στα σκαριά το πρώτο θεματικό εστιατόριο του Batman

Spoiler alert: Δεν θα σερβίρει νυχτερίδες.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 14 Φεβρουαρίου 2020

Η Warner Bros αποκάλυψε ότι σύντομα το πρώτο θεματικό εστιατόριο του Batman θα ανοίξει στο Λονδίνο, κατά πάσα πιθανότητα εντός της άνοιξης. Ο εν λόγω χώρος θα ονομάζεται Park Row, όπως δηλαδή η περιοχή του Bat-Universe (γνωστή και ως Crime Alley) όπου δολοφονήθηκαν οι Thomas και Martha Wayne, μπροστά στα μάτια του νεαρού Bruce. 

Το εστιατόριο Park Row θα βρίσκεται σε έναν χώρο 18.000 τμ στο Soho, στο ισόγειο ενός Art Deco κτιρίου. Ο επισκέπτης θα εισέρχεται σε ένα εσωτερικό που θα παραπέμπει σε πολλά βασικά στοιχεία γύρω από το saga του Batman - κυρίως θα θυμίζει την Batcave. Θα φιλοξενεί τρία μπαρ και πέντε διαφορετικά dining rooms, με τις τιμές των μενού να ξεκινούν από τις £45/άτομο.

Στα σκαριά το πρώτο θεματικό εστιατόριο του Batman

Kλασικά πιάτα της βρετανικής κουζίνας θα σερβίρονται στην library-like πτέρυγα με το όνομα Pennyworth (από τον μπάτλερ της οικογένειας Wayne, Alfred), ευφάνταστα cocktails με bar food θα προσφέρονται στο speakeasy μπαρ Old Gotham City, ενώ η αίθουσα Harley Quinn θα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, με πιο light επιλογές.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Park Row (@parkrowlondon) on

 Το μεγαλύτερο πεδίο του Park Row θα είναι το Iceberg Lounge, εμπνευσμένο από τον κλασικό villain Πιγκουίνο, με διεθνείς γεύσεις και live events. Ο σχεδιασμός ανήκει στο αρχιτεκτονικό γραφείο Ab Rogers Design (ARD), το οποίο τρέχει ο γιος του Richard Rogers που σχεδίασε μεταξύ άλλων την O2 Arena του Λονδίνου και το 3 World Trade Center της Νέας Υόρκης.

Το όλο concept αποτελεί μία τεράστια συνεργασία της Warner Bros, της Consumer Products, της DC Comics και της Wonderland Restaurants. Η τελευταία είναι μία εταιρεία που έχει ιδρύσει ο entrepreneur James Bulmer, που έχει εργαστεί ρόλους-κλειδιά, τόσο στην Disney όσο και στο βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο The Fat Duck.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΠΑΤΜΑΝ ΛΟΝΔΙΝΟ 1

Διάβασε ακόμη για τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων, 5 απίθανα αθηναϊκά burgers και πώς θα τα φας αμέσως, την ίσως καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη και τα πιάτα που καθόρισαν τον Nobu Matsuhisa.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας