Μπριζόλα και κρασί. Κρασί και μπριζόλα. Ένα κλασικό pairing που όμως μπορεί να έχει κάποιες πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις με απώτερο σκοπό, προφανώς, τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και των δύο πλευρών, συνδυαστικά. Τί τρώμε και τί πίνουμε λοιπόν;
Ξινόμαυρο
Η πλειοψηφία των κρασιών από Ξινόμαυρο δίνουν έντονες ξηρές τανίνες και υψηλή οξύτητα. Είναι επίσης εξαιρετικά φιλικά προς την παλαίωση, δηλαδή βελτιώνονται αισθητά με την πάροδο του χρόνου. Στο πλάι του, ταιριάζει μία παχιά και πλούσια σε ενδομυϊκό λίπος μπριζόλα.
> Διάβασε ακόμη: Ο Λουκάς Μάιλερ είναι ένας από τους νοστιμότερους μάγειρες της Αθήνας
Cabernet Sauvignon
Μία από τις πιο κλασικές επιλογές. Η γεμάτη γεύση του με νότες πράσινης πιπεριάς και σκούρων φρούτων, μπορεί συχνά να μετριάζεται από την παλαίωση στο βαρέλι, η οποία με τη σειρά της ίσως δώσει αρώματα μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Πάει σχεδόν με κάθε τύπο μπριζόλας.
Malbec
Ξηρό, γεμάτο σώμα και μαρμελάδα σκούρων φρούτων, καπνός και βανίλια. Το Malbec φτιάχνει ωραίο ζευγάρι με κάθε τύπο μπριζόλας αλλά μάλλον θα το προτιμούσαμε στα πιο άπαχα κομμάτια όπως το κιλότο ή το flank steak.
Zinfandel
Rib-eye, T-bone και porterhouse ανέκαθεν αγαπούσαν και θα αγαπούν πάντοτε ένα καλό Zinfandel. Η μέτρια προς υψηλή οξύτητα, οι τανίνες και η έντονη γεύση του σταφυλιού της ποικιλίας δημιουργούν κάτι παραπάνω από ένα ενδιαφέρον πάντρεμα.
Gamay
Αν και είναι πιο ελαφρύ στο σώμα, το Gamay είναι πλούσιο σε όξινες γεύσεις κόκκινων φρούτων όπως το κεράσι και το βατόμουρο, που εξισορροπούν καλά "μαρμαρώδη" κομμάτια όπως το New York strip.
> Διάβασε ακόμη: Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου
Pinot Noir
Προτείνεται για κομμάτια του κρέατος με ελάχιστο έως καθόλου λίπος, όπως το filet mignon. Το Pinot Noir μπορεί να δημιουργήσει το τέλειο pairing, με τη φρουτώδη φύση του, την υψηλή του οξύτητα και τις μεταξένιες τανίνες του, αφήνοντας μία θαυμάσια αίσθηση στον ουρανίσκο συνδυαστικά με τη λεπτή γεύση του φιλέτου και τις όποιες συνοδευτικές σάλτσες.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.