Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιανουαρίου 2022

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην μακρά ιστορία του σάκε με το IWA. Το 'ίβα' είναι δημιούργημα του Richard Geoffroy, ο οποίος χάραξε σημαντική πορεία με τη θρυλική σαμπάνια Dom Perignon για 28 χρόνια.

Από τη σαμπάνια στο σάκε

Ισχυρά συνδεδεμένο με τη λογική της Σαμπάνιας, το IWA 5 παράγεται στην Toyama της Ιαπωνίας με νέες και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής sake. Με την αριστοτεχνική του τεχνική Assemblage, ο Richard Geoffroy φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake. Η παραγωγή του IWA 5 είναι συνώνυμη με τον σχεδιασμό μιας τέλειας ισορροπίας. 

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σουNao Tsuda

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα single brew, όπως παραδοσιακά παράγεται το σάκε. Έτσι ο Richard Geoffroy έδωσε την απάντηση με το Assemblage. Το IWA 5 προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη μακροχρόνια διαδικασία απολέπισης του κόκκου ρυζιού (Seimaibuai/ polishing rate) ενώ η μορφή τέχνης του blending, το Assemblage, είναι η 'υπογραφή' του brand στο τελικό προϊόν.

> Διάβασε ακόμη: Cocktails με σάκε. Tο μέλλον;

Κάθε νέα κυκλοφορία του IWA θα είναι αισθητά διαφορετική από την προηγούμενη και μοναδική, φέροντα αύξοντα αριθμό Assemblage.

ΣΑΚΕ 3Nao Tsuda

Στη χώρα μας ξεκινά (από την Trinity Wines) αποκλειστική διακίνηση του IWA5 Assemblage 2, που αντανακλά το πνεύμα της σταθερής και δημιουργικής εξέλιξης.

Μία ξεχωριστή δημιουργία

Το IWA γεννήθηκε από έναν αστερισμό παθιασμένων και δημιουργικών μυαλών. Ο σχεδιαστής Marc Newson (Apple Watch, μεταξύ άλλων) σκάλισε το IWA σε γυαλί. Δημιούργησε το σχήμα του μπουκαλιού μεταμορφώνοντας παραδοσιακά αγγεία σάκε και επέλεξε να το τελειώσει με μια ασυνήθιστα σκοτεινή, βελούδινη γυαλάδα: "Τέτοιο δράμα όταν χύνεται το υγρό, σαν φως που αναδύεται από βαθιές σκιές".

ΣΑΚΕ 5Jonas Marguet

Το IWA έχει ένα συγκεκριμένο σημείο προέλευσης: Την τοποθεσία Shiraiwa, που βρίσκεται στην πόλη Tateyama (περιοχή Toyama). Το φθινόπωρο του 2021, μια σύγχρονη κούρα (Kura= μονάδα παραγωγής σάκε) σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kengo Kuma άνοιξε στην τοποθεσία Shiraiwa.

ΣΑΚΕ 2Nao Tsuda

Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, σε βαθύ διάλογο με την ιστορία της αγροτικής αρχιτεκτονικής, διοχετεύσει τις βασικές αρχές της IWA, που είναι η συλλογικότητα, η παράδοση, η εξέλιξη, η αυθεντικότητα και η γνησιότητα. 

> Διάβασε ακόμη: Όλοι πίνουν Negroni

Το IWA5 Assemblage 2 εμφιαλώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και ο τύπος του είναι Junmai Daiginjo (μία από τις δύο κατηγορίες σάκε που οι Ιάπωνες θεωρούν πιο κοντά στο αυθεντικό). Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 15% και η φιάλη του είναι στα 720 ml.

ΣΑΚΕ 4Jonas Marguet

Προέρχεται από τις ποικιλίες ρυζιού Yamadanishiki, Omachi, και Gohyakumangoku, σε επίπεδο απολέπισης 35%. Η καθαρότητα και η ένταση των αρωμάτων είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, επιστρέφει στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Η Selene Vedema 2025, η μεγαλύτερη "γιορτή" του σαντορινιού αμπελώνα, στρέφει και φέτος τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος στη Σαντορίνη.

Γιατί υπάρχει η τρύπα στα κουτάκια των αναψυκτικών –Όχι, δεν είναι για το καλαμάκι

Όχι, η τρύπα στη γλωττίδα του κουτιού δεν είναι για να κρατάει το καλαμάκι. Η ιστορία της ξεκινά από ένα πικνίκ το 1962 και κρύβει ευρηματικότητα, εργονομία και… περιβαλλοντικά οφέλη.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Ideal είναι το πιο χοτ μπαρ της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Οι λόγοι που καθιστούν το φρέσκο μπαρ των Εξαρχείων ό,τι πιο δημοφιλές παίζει τώρα στην αθηναϊκή σκηνή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα τα φώτα στο Bar Leone

Στο Χονγκ Κονγκ ίσως βρίσκεται το επόμενο μεγάλο μπαρ του μάταιου τούτου κόσμου. Ο Lorenzo Antinori μας μιλά για αυτό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας rooftop προορισμός σε μαγνητίζει στην Αθηναϊκή Ριβιερα

Τα Asteria Rooftop ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας και θα γίνουν το αγαπημένο σου σημείο για θερινή ραστώνη στην πόλη.

Πώς θα καταλάβεις αν σου σέρβιραν την μπύρα σε βρώμικο ποτήρι

Οι φυσαλίδες, ο αφρός και το άρωμα της μπύρας μπορούν να σου πουν πολλά για το αν το ποτήρι σου είναι πραγματικά καθαρό. Ιδού τι να προσέξεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες