Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιανουαρίου 2022

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην μακρά ιστορία του σάκε με το IWA. Το 'ίβα' είναι δημιούργημα του Richard Geoffroy, ο οποίος χάραξε σημαντική πορεία με τη θρυλική σαμπάνια Dom Perignon για 28 χρόνια.

Από τη σαμπάνια στο σάκε

Ισχυρά συνδεδεμένο με τη λογική της Σαμπάνιας, το IWA 5 παράγεται στην Toyama της Ιαπωνίας με νέες και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής sake. Με την αριστοτεχνική του τεχνική Assemblage, ο Richard Geoffroy φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake. Η παραγωγή του IWA 5 είναι συνώνυμη με τον σχεδιασμό μιας τέλειας ισορροπίας. 

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σουNao Tsuda

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα single brew, όπως παραδοσιακά παράγεται το σάκε. Έτσι ο Richard Geoffroy έδωσε την απάντηση με το Assemblage. Το IWA 5 προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη μακροχρόνια διαδικασία απολέπισης του κόκκου ρυζιού (Seimaibuai/ polishing rate) ενώ η μορφή τέχνης του blending, το Assemblage, είναι η 'υπογραφή' του brand στο τελικό προϊόν.

> Διάβασε ακόμη: Cocktails με σάκε. Tο μέλλον;

Κάθε νέα κυκλοφορία του IWA θα είναι αισθητά διαφορετική από την προηγούμενη και μοναδική, φέροντα αύξοντα αριθμό Assemblage.

ΣΑΚΕ 3Nao Tsuda

Στη χώρα μας ξεκινά (από την Trinity Wines) αποκλειστική διακίνηση του IWA5 Assemblage 2, που αντανακλά το πνεύμα της σταθερής και δημιουργικής εξέλιξης.

Μία ξεχωριστή δημιουργία

Το IWA γεννήθηκε από έναν αστερισμό παθιασμένων και δημιουργικών μυαλών. Ο σχεδιαστής Marc Newson (Apple Watch, μεταξύ άλλων) σκάλισε το IWA σε γυαλί. Δημιούργησε το σχήμα του μπουκαλιού μεταμορφώνοντας παραδοσιακά αγγεία σάκε και επέλεξε να το τελειώσει με μια ασυνήθιστα σκοτεινή, βελούδινη γυαλάδα: "Τέτοιο δράμα όταν χύνεται το υγρό, σαν φως που αναδύεται από βαθιές σκιές".

ΣΑΚΕ 5Jonas Marguet

Το IWA έχει ένα συγκεκριμένο σημείο προέλευσης: Την τοποθεσία Shiraiwa, που βρίσκεται στην πόλη Tateyama (περιοχή Toyama). Το φθινόπωρο του 2021, μια σύγχρονη κούρα (Kura= μονάδα παραγωγής σάκε) σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kengo Kuma άνοιξε στην τοποθεσία Shiraiwa.

ΣΑΚΕ 2Nao Tsuda

Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, σε βαθύ διάλογο με την ιστορία της αγροτικής αρχιτεκτονικής, διοχετεύσει τις βασικές αρχές της IWA, που είναι η συλλογικότητα, η παράδοση, η εξέλιξη, η αυθεντικότητα και η γνησιότητα. 

> Διάβασε ακόμη: Όλοι πίνουν Negroni

Το IWA5 Assemblage 2 εμφιαλώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και ο τύπος του είναι Junmai Daiginjo (μία από τις δύο κατηγορίες σάκε που οι Ιάπωνες θεωρούν πιο κοντά στο αυθεντικό). Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 15% και η φιάλη του είναι στα 720 ml.

ΣΑΚΕ 4Jonas Marguet

Προέρχεται από τις ποικιλίες ρυζιού Yamadanishiki, Omachi, και Gohyakumangoku, σε επίπεδο απολέπισης 35%. Η καθαρότητα και η ένταση των αρωμάτων είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Hendrick's Flora Adora gin, μία ασυνήθιστα λουλουδένια έκρηξη απόλαυσης

Ένα μπουκέτο ανθισμένων λουλουδιών στο ποτήρι σου.

Η ιστορία και η συνταγή της Paloma

World Paloma Day σήμερα και αυτό είναι το γλυκό και αλμυρό cocktail που -ίσως- υπερέχει της Margarita.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Με 'Αέρα Τέχνης' ο επερχόμενος εθνικός διαγωνισμός Cocktail της elit™ Vodka

Οι υποψήφιοι Elit Masters θα διαγωνιστούν με γνώμονα την art εκδοχή του ιδανικού elit™ Freeze Martini.

Summer In The City με Grey Goose premium vodka στο Athénée

Dinner και πρωτότυπα καλοκαιρινά cocktails με Grey Goose premium vodka.

Δημιουργώντας το τέλειο cocktail με την τεχνολογία Craft Ice™ της LG

Εντυπωσιακά cocktails με τα σφαιρικά παγάκια Craft IceTM του ψυγείου ντουλάπα LG InstaView.

Περπατάμε μαζί: Η συνταγή που κάνει τον χρόνο να κυλάει αλλιώς

Με τα Johnnie Walker Highballs ζούμε την κάθε στιγμή από το τώρα στο τώρα και από μαζί σε μαζί.