
Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου
Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην μακρά ιστορία του σάκε με το IWA. Το 'ίβα' είναι δημιούργημα του Richard Geoffroy, ο οποίος χάραξε σημαντική πορεία με τη θρυλική σαμπάνια Dom Perignon για 28 χρόνια.
Από τη σαμπάνια στο σάκε
Ισχυρά συνδεδεμένο με τη λογική της Σαμπάνιας, το IWA 5 παράγεται στην Toyama της Ιαπωνίας με νέες και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής sake. Με την αριστοτεχνική του τεχνική Assemblage, ο Richard Geoffroy φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake. Η παραγωγή του IWA 5 είναι συνώνυμη με τον σχεδιασμό μιας τέλειας ισορροπίας.

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα single brew, όπως παραδοσιακά παράγεται το σάκε. Έτσι ο Richard Geoffroy έδωσε την απάντηση με το Assemblage. Το IWA 5 προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη μακροχρόνια διαδικασία απολέπισης του κόκκου ρυζιού (Seimaibuai/ polishing rate) ενώ η μορφή τέχνης του blending, το Assemblage, είναι η 'υπογραφή' του brand στο τελικό προϊόν.
> Διάβασε ακόμη: Cocktails με σάκε. Tο μέλλον;
Κάθε νέα κυκλοφορία του IWA θα είναι αισθητά διαφορετική από την προηγούμενη και μοναδική, φέροντα αύξοντα αριθμό Assemblage.

Στη χώρα μας ξεκινά (από την Trinity Wines) αποκλειστική διακίνηση του IWA5 Assemblage 2, που αντανακλά το πνεύμα της σταθερής και δημιουργικής εξέλιξης.
Μία ξεχωριστή δημιουργία
Το IWA γεννήθηκε από έναν αστερισμό παθιασμένων και δημιουργικών μυαλών. Ο σχεδιαστής Marc Newson (Apple Watch, μεταξύ άλλων) σκάλισε το IWA σε γυαλί. Δημιούργησε το σχήμα του μπουκαλιού μεταμορφώνοντας παραδοσιακά αγγεία σάκε και επέλεξε να το τελειώσει με μια ασυνήθιστα σκοτεινή, βελούδινη γυαλάδα: "Τέτοιο δράμα όταν χύνεται το υγρό, σαν φως που αναδύεται από βαθιές σκιές".

Το IWA έχει ένα συγκεκριμένο σημείο προέλευσης: Την τοποθεσία Shiraiwa, που βρίσκεται στην πόλη Tateyama (περιοχή Toyama). Το φθινόπωρο του 2021, μια σύγχρονη κούρα (Kura= μονάδα παραγωγής σάκε) σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kengo Kuma άνοιξε στην τοποθεσία Shiraiwa.

Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, σε βαθύ διάλογο με την ιστορία της αγροτικής αρχιτεκτονικής, διοχετεύσει τις βασικές αρχές της IWA, που είναι η συλλογικότητα, η παράδοση, η εξέλιξη, η αυθεντικότητα και η γνησιότητα.
> Διάβασε ακόμη: Όλοι πίνουν Negroni
Το IWA5 Assemblage 2 εμφιαλώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και ο τύπος του είναι Junmai Daiginjo (μία από τις δύο κατηγορίες σάκε που οι Ιάπωνες θεωρούν πιο κοντά στο αυθεντικό). Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 15% και η φιάλη του είναι στα 720 ml.

Προέρχεται από τις ποικιλίες ρυζιού Yamadanishiki, Omachi, και Gohyakumangoku, σε επίπεδο απολέπισης 35%. Η καθαρότητα και η ένταση των αρωμάτων είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας