Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σου

Ο Richard Geoffroy, μέχρι πρότινος chef de cave και public face της Dom Perignon, φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Ιανουαρίου 2022

Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην μακρά ιστορία του σάκε με το IWA. Το 'ίβα' είναι δημιούργημα του Richard Geoffroy, ο οποίος χάραξε σημαντική πορεία με τη θρυλική σαμπάνια Dom Perignon για 28 χρόνια.

Από τη σαμπάνια στο σάκε

Ισχυρά συνδεδεμένο με τη λογική της Σαμπάνιας, το IWA 5 παράγεται στην Toyama της Ιαπωνίας με νέες και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής sake. Με την αριστοτεχνική του τεχνική Assemblage, ο Richard Geoffroy φέρνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση στην παραγωγή sake. Η παραγωγή του IWA 5 είναι συνώνυμη με τον σχεδιασμό μιας τέλειας ισορροπίας. 

Ένα premium σάκε που αξίζει την προσοχή σουNao Tsuda

Ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί να επιτευχθεί με ένα single brew, όπως παραδοσιακά παράγεται το σάκε. Έτσι ο Richard Geoffroy έδωσε την απάντηση με το Assemblage. Το IWA 5 προσθέτει ένα νέο επίπεδο στη μακροχρόνια διαδικασία απολέπισης του κόκκου ρυζιού (Seimaibuai/ polishing rate) ενώ η μορφή τέχνης του blending, το Assemblage, είναι η 'υπογραφή' του brand στο τελικό προϊόν.

> Διάβασε ακόμη: Cocktails με σάκε. Tο μέλλον;

Κάθε νέα κυκλοφορία του IWA θα είναι αισθητά διαφορετική από την προηγούμενη και μοναδική, φέροντα αύξοντα αριθμό Assemblage.

ΣΑΚΕ 3Nao Tsuda

Στη χώρα μας ξεκινά (από την Trinity Wines) αποκλειστική διακίνηση του IWA5 Assemblage 2, που αντανακλά το πνεύμα της σταθερής και δημιουργικής εξέλιξης.

Μία ξεχωριστή δημιουργία

Το IWA γεννήθηκε από έναν αστερισμό παθιασμένων και δημιουργικών μυαλών. Ο σχεδιαστής Marc Newson (Apple Watch, μεταξύ άλλων) σκάλισε το IWA σε γυαλί. Δημιούργησε το σχήμα του μπουκαλιού μεταμορφώνοντας παραδοσιακά αγγεία σάκε και επέλεξε να το τελειώσει με μια ασυνήθιστα σκοτεινή, βελούδινη γυαλάδα: "Τέτοιο δράμα όταν χύνεται το υγρό, σαν φως που αναδύεται από βαθιές σκιές".

ΣΑΚΕ 5Jonas Marguet

Το IWA έχει ένα συγκεκριμένο σημείο προέλευσης: Την τοποθεσία Shiraiwa, που βρίσκεται στην πόλη Tateyama (περιοχή Toyama). Το φθινόπωρο του 2021, μια σύγχρονη κούρα (Kura= μονάδα παραγωγής σάκε) σχεδιασμένη από τον διάσημο αρχιτέκτονα Kengo Kuma άνοιξε στην τοποθεσία Shiraiwa.

ΣΑΚΕ 2Nao Tsuda

Εναρμονισμένο με το φυσικό τοπίο, σε βαθύ διάλογο με την ιστορία της αγροτικής αρχιτεκτονικής, διοχετεύσει τις βασικές αρχές της IWA, που είναι η συλλογικότητα, η παράδοση, η εξέλιξη, η αυθεντικότητα και η γνησιότητα. 

> Διάβασε ακόμη: Όλοι πίνουν Negroni

Το IWA5 Assemblage 2 εμφιαλώθηκε τον Ιούνιο του 2020 και ο τύπος του είναι Junmai Daiginjo (μία από τις δύο κατηγορίες σάκε που οι Ιάπωνες θεωρούν πιο κοντά στο αυθεντικό). Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 15% και η φιάλη του είναι στα 720 ml.

ΣΑΚΕ 4Jonas Marguet

Προέρχεται από τις ποικιλίες ρυζιού Yamadanishiki, Omachi, και Gohyakumangoku, σε επίπεδο απολέπισης 35%. Η καθαρότητα και η ένταση των αρωμάτων είναι από τα πιο χαρακτηριστικά του γνωρίσματα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά

Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!

Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025

Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.

Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς

Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.

Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

St-Germain: Mixability à la française

Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις