Οι νοστιμότερες άγνωστες κοπές του μπάρμπεκιου

Οι τέλειες εναλλακτικές για το rib eye, το brisket και το porterhouse.

Υπάρχουν πραγματικά πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να ψήσεις στη σχάρα, ωστόσο πάντοτε ο βασιλιάς του μπάρμπεκιου θα είναι το μοσχαρίσιο κρέας. Τα πιο νόστιμα κομμάτια δεν είναι κατ' ανάγκη και τα πιο ακριβά, γι' αυτό ηρέμησε και μην τρέξεις να βρεις wagyu. Ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες εναλλακτικές, συν μία από χοιρινό κρέας

Η πικάνια

Οι νοστιμότερες άγνωστες κοπές του μπάρμπεκιου

Ή ουρά. Αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς κοπές βοδινού κρέατος στον πλανήτη και είναι εξαιρετικά διάσημη στη λατινική Αμερική - ιδίως στη Βραζιλία. Το όνομά της ουσιαστικά περιγράφει μία τριγωνική, σχεδόν σφηνοειδή κοπή στο πίσω μέρος της ράχης του ζώου, ανάμεσα στις τελευταίες μπριζόλες του κόντρα και του κιλότου. Το ιδανικό βάρος του κομματιού κυμαίνεται γύρω στο 1 κιλό και κόβεται πάντοτε αντίστροφα από τη φορά των ινών, μαζί με το μαλακό εξωτερικό λίπος που λιώνει κατά το ψήσιμο, χαρίζοντας ζουμερότητα και γεύση. Αφού βγει από τη φωτιά και ξεκουραστεί, κόβεται συνήθως σε λεπτές φέτες - πιο λεπτές και από την ταλιάτα.

Το hanger

ΧΑΝΓΚΕΡ ΣΤΙΚ

Το ξέρεις και σαν onglet ή απλά σαν διάφραγμα, ενώ παλαιότερα στη χώρα μας ήταν γνωστό και ως το φιλέτο του χασάπη. Είναι ένα κομμάτι πιο παχύ από το φιλέτο, χωρίς να χάνει σε γεύση. Η ευχάριστα ινώδης υφή του και η εξαιρετικά ανάγλυφη -βαθιά κρεάτινη- γεύση του αναδεικνύονται ιδιαιτέρως αν ψηθεί rare.

Το μπον φιλέ

ΜΠΟΝ ΦΙΛΕ

Λίγο πριν από το μηρό του βοδινού και από τη ράχη προς την κοιλιά, βρίσκεις το tenderloin, το μαλακότερο από όλα τα φιλέτα, από το οποίο άλλωστε προέρχεται και το filet mignon. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι που ιδανικά ψήνεται μόνο σε καυτή σχάρα και ξεκουράζεται οπωσδήποτε λίγα λεπτά πριν καταναλωθεί. Μπορεί να σερβιριστεί με λίγες σταγόνες λάδι και μείγμα μπαχαρικών.

Η μπαβέτ

ΛΑΠΑ ΜΕ ΟΣΤΟ

Η λάπα με οστό. ένα από τα πιο σκληρά αλλά ταυτόχρονα και πιο γευστικά σημεία του κρέατος, που χρειάζεται τόσο ελαιόλαδο όσο και λεμόνι για να μαλακώσει. Έχει ελαφρώς πιο χονδροειδή δομή, γι αυτό και θέλει προσεκτικό ψήσιμο. Παρότι θα δυσκολευτείς να τη μασήσεις, το τελικό αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Το Boston Butt

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΙΑ PULLED PORK

Το εν λόγω κομμάτι προέρχεται από το πάνω μέρος του ώμου του χοιρινού, από τα μπροστινά πόδια. Ουσιαστικά είναι η ωμοπλάτη του ζώου, την οποία χρησιμοποιούν οι περισσότεροι για το pulled pork. Χρειάζεται αργό και μακρύ ψήσιμο αλλά η γεύση του είναι κορυφαία.


Δες ακόμη τη συνταγή για τέλειο κοτόπουλο με μπύρα σε 10' και τα μυστικά για την απόλυτη caprese

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας