Το Airbnb των σεφ

Τι ακριβώς είναι το Sidegig που δημιούργησε ο Sean Brock.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Φεβρουαρίου 2020

Τον Sean Brock κατά πάσα πιθανότητα τον γνωρίζεις. Ο δημοφιλής Αμερικανός σεφ είναι ένας από τους σημαντικότερους entrepreneurs της γεύσης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με σημαντική εστιατορική δράση και, μεταξύ άλλων, ένα πέρασμα από το Chef’s Table του Netflix.

Ο Brock, σε συνεργασία με τον επίσης σεφ Ben Ellsworth, ξεκίνησε ένα νέο και πρωτότυπο project: Δημιούργησε το Sidegig, μία εφαρμογή που επιτρέπει στα εστιατόρια να καλύψουν άμεσα και αποτελεσματικά τις ελλείψεις προσωπικού. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα του Sidegig δίνει την δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να δημιουργήσουν ένα προφίλ που περιλαμβάνει τα στοιχεία τους, τις ικανότητές τους, την εργασιακής τους εμπειρία αλλά και τις ώρες και ημέρες που είναι διαθέσιμοι να δουλέψουν. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή κάποιον που είναι ικανός να καλύψει μία συγκεκριμένη θέση. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι το Sidegig καλύπτει την ασφάλιση του εργαζομένου.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Ellsworth, που βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο όταν δεν εμφανίστηκε ο λαντζιέρης του στο εστιατόριο. Την ίδια ημέρα, χρειάστηκε να κλείσει ένα δωμάτιο μέσω Airbnb και κάπως έτσι κατέληξε σε κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές του εστιατορικού κόσμου. Όταν μοιράστηκε τη σκέψη του με τον Brock, αντιλήφθηκε αμέσως τον ενθουσιασμό του τελευταίου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να στήσει αμέσως την πλατφόρμα αλλά και να την εμπλουτίσει με αρκετές νέες λειτουργίες και features.


Διάβασε ακόμη για την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες, το πρώτο θεματικό εστιατόριο του Batman, τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων και την κορυφαία αλυσίδα fast food του πλανήτη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα