Το Airbnb των σεφ

Τι ακριβώς είναι το Sidegig που δημιούργησε ο Sean Brock.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 24 Φεβρουαρίου 2020

Τον Sean Brock κατά πάσα πιθανότητα τον γνωρίζεις. Ο δημοφιλής Αμερικανός σεφ είναι ένας από τους σημαντικότερους entrepreneurs της γεύσης στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, με σημαντική εστιατορική δράση και, μεταξύ άλλων, ένα πέρασμα από το Chef’s Table του Netflix.

Ο Brock, σε συνεργασία με τον επίσης σεφ Ben Ellsworth, ξεκίνησε ένα νέο και πρωτότυπο project: Δημιούργησε το Sidegig, μία εφαρμογή που επιτρέπει στα εστιατόρια να καλύψουν άμεσα και αποτελεσματικά τις ελλείψεις προσωπικού. Ουσιαστικά, η πλατφόρμα του Sidegig δίνει την δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να δημιουργήσουν ένα προφίλ που περιλαμβάνει τα στοιχεία τους, τις ικανότητές τους, την εργασιακής τους εμπειρία αλλά και τις ώρες και ημέρες που είναι διαθέσιμοι να δουλέψουν. Έτσι, οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν ανά πάσα στιγμή κάποιον που είναι ικανός να καλύψει μία συγκεκριμένη θέση. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι το Sidegig καλύπτει την ασφάλιση του εργαζομένου.

Η αρχική ιδέα ανήκει στον Ellsworth, που βρέθηκε μπροστά σε αδιέξοδο όταν δεν εμφανίστηκε ο λαντζιέρης του στο εστιατόριο. Την ίδια ημέρα, χρειάστηκε να κλείσει ένα δωμάτιο μέσω Airbnb και κάπως έτσι κατέληξε σε κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές του εστιατορικού κόσμου. Όταν μοιράστηκε τη σκέψη του με τον Brock, αντιλήφθηκε αμέσως τον ενθουσιασμό του τελευταίου, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να στήσει αμέσως την πλατφόρμα αλλά και να την εμπλουτίσει με αρκετές νέες λειτουργίες και features.


Διάβασε ακόμη για την αμφιλεγόμενη ιδέα του burger με τηγανητές πατάτες, το πρώτο θεματικό εστιατόριο του Batman, τα οσκαρικά noodles των Παράσιτων και την κορυφαία αλυσίδα fast food του πλανήτη.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια