O Thomas Keller είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς Αμερικανούς μάγειρες. Το εστιατόριό του The French Laundry στο Yountville της Καλιφόρνια θεωρείται ένας πραγματικός ναός της γεύσης, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει έντονη συγγραφική και τηλεοπτική δράση. Μιλώντας στο The Splendid Table, ο 64χρονος σεφ και restaurateur αποκάλυψε κάποια από τα σημαντικότερα μυστικά σχετικά με την καθημερινή τριβή με την κουζίνα, που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και στο σπίτι του.
Η χρήση του αλατιού
Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα ζωτικής σημασίας συστατικά σε κάθε κουζίνα, που ωστόσο πολλοί δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή. Ενώ το πιπέρι δίνει γεύση σε ένα πιάτο, το αλάτι απλά τη βελτιώνει ή την ενισχύει. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η χρήση του να γίνεται με σύνεση.
Ενίσχυση της γεύσης με ξύδι
Τα ίδια περίπου ισχύουν και με το ξύδι ή κάποια άλλη πηγή οξύτητας. "Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, είτε πρόκειται για μία πλούσια σάλτσα, είτε για ένα ελαφρύ dressing. Κάθε φορά όμως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι είδους φαγητό θα το προσθέσουμε" αναφέρει ο Keller.
Το ψήσιμο του κοτόπουλου
Για τον Keller, αυτό είναι μία πραγματική τέχνη, που απαιτεί το πάντρεμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Το μαρινάρισμα, το αλάτισμα και οι κατάλληλες θερμοκρασίες ψησίματος είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε να υπάρχει ένα ελκυστικό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η βασική αρχή πάντως είναι να βρεις αρχικά ένα καλό κοτόπουλο από τον χασάπη σου.
Διάβασε ακόμη για το ηχηρό μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος της εστίασης τον κορονοϊό.