
3 tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller
Ο κορυφαίος Αμερικανός σεφ δίνει τα φώτα του σε κάθε επίδοξο MasterChef.

O Thomas Keller είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς Αμερικανούς μάγειρες. Το εστιατόριό του The French Laundry στο Yountville της Καλιφόρνια θεωρείται ένας πραγματικός ναός της γεύσης, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχει έντονη συγγραφική και τηλεοπτική δράση. Μιλώντας στο The Splendid Table, ο 64χρονος σεφ και restaurateur αποκάλυψε κάποια από τα σημαντικότερα μυστικά σχετικά με την καθημερινή τριβή με την κουζίνα, που μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και στο σπίτι του.
Η χρήση του αλατιού
Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα ζωτικής σημασίας συστατικά σε κάθε κουζίνα, που ωστόσο πολλοί δεν αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή. Ενώ το πιπέρι δίνει γεύση σε ένα πιάτο, το αλάτι απλά τη βελτιώνει ή την ενισχύει. Επομένως είναι πολύ σημαντικό η χρήση του να γίνεται με σύνεση.

Ενίσχυση της γεύσης με ξύδι
Τα ίδια περίπου ισχύουν και με το ξύδι ή κάποια άλλη πηγή οξύτητας. "Αυτά συνήθως χρησιμοποιούνται συνδυαστικά, είτε πρόκειται για μία πλούσια σάλτσα, είτε για ένα ελαφρύ dressing. Κάθε φορά όμως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στο τι είδους φαγητό θα το προσθέσουμε" αναφέρει ο Keller.
Το ψήσιμο του κοτόπουλου
Για τον Keller, αυτό είναι μία πραγματική τέχνη, που απαιτεί το πάντρεμα πολλών διαφορετικών δεξιοτήτων. Το μαρινάρισμα, το αλάτισμα και οι κατάλληλες θερμοκρασίες ψησίματος είναι κάποια από τα στοιχεία που πρέπει να λειτουργήσουν παράλληλα και συμπληρωματικά ώστε να υπάρχει ένα ελκυστικό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η βασική αρχή πάντως είναι να βρεις αρχικά ένα καλό κοτόπουλο από τον χασάπη σου.
Διάβασε ακόμη για το ηχηρό μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι, τα εστιατόρια που δίνουν δωρεάν χαρτί υγείας με κάθε παραγγελία, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα και πώς αντιμετωπίζει ο κόσμος της εστίασης τον κορονοϊό.
φωτογραφίες ©Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής: Γιατί η υγιεινή διατροφή ξεκινά με τα όσπρια;
Και 5 tips για να εντάξεις τα όσπρια στη διατροφή σου χωρίς φούσκωμα (ναι, γίνεται).
Τα καλύτερα τυλιχτά street food στον πλανήτη - Σε τι θέση είναι το σουβλάκι
Η νέα κατάταξη του TasteAtlas αναδεικνύει τα πιο χαρακτηριστικά wraps παγκοσμίως. Ανάμεσά τους, ο γύρος ξεχωρίζει για τη γεύση και τον ρόλο του στην ελληνική street κουζίνα.
Αυτοί είναι οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα φετινά Όσκαρ των μαγείρων
Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΟ Massimo Bottura έρχεται στην Αθήνα
Ο μύστης της νέας ιταλικής γεύσης και ένας εκ των σημαντικότερων σεφ του πλανήτη καταφθάνει στα μέρη μας και μάλιστα μπορείς να τον δεις από κοντά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤι συμβαίνει όταν ένας σεφ με αστέρι Michelin φτιάχνει πίτσα;
Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi μόλις άνοιξε το νέο του εστιατόριο και όλοι μιλούν για την "πιο τραγανή πίτσα της Αθήνας".
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτά είναι τα καλύτερα burgers στον κόσμο
Προτού αρχίσεις να λες πως παραλείψαμε ένα σωρό συνταγές και ότι είμαστε προκατειλημμένοι, να σε ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μία λίστα που έφτιαξε το Taste Atlas χωρίς να μας ρωτήσει.
Γραφει Νικη Κοντομηνα