Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη μυστική συνταγή για τα κεφτεδάκια τους

Φτιάχνονται πολύ πιο εύκολα από έναν καναπέ της σουηδικής εταιρείας.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Απριλίου 2020

Ένα από τα πράγματα που λείπουν στον περισσότερο κόσμο κατά τη διάρκεια της αυτο-απομόνωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά και των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσής του είναι δίχως δεύτερη σκέψη το φαγητό έξω. Και δεν μιλάμε μόνο για την περίπτωση ενός αγαπημένου εστιατορίου αλλά και για απλές, γαστρονομικές συνήθειες της καθημερινότητας. 

Πηγαίνοντας σε κάποιο από τα καταστήματα του ΙΚΕΑ, δύσκολα μπορείς να αντισταθείς στα περίφημα κεφτεδάκια. Η σουηδική εταιρεία λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή για τα διάσημα κρεατοσφαιρίδιά της, ώστε οι διαδικτυακοί της ακόλουθοι -αλλά όχι μόνον αυτοί- να μπορούν να τα φτιάξουν στο σπίτι. 

Τα ΙΚΕΑ αποκάλυψαν τη μυστική συνταγή για τα κεφτεδάκια τους

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250 γρ. χοιρινός κιμάς
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 6 κ.σ. γάλα
  • αλάτι 
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 150 ml ζωμός λαχανικών
  • 150 ml ζωμός βοδινού
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γ. soy sauce
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βάζεις τον μοσχαρίσιο και τον χοιρινό κιμά σε ένα μπολ και ξεκινάς να ζυμώνεις. Στη συνέχεια, προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, την ψίχα ψωμιού, το αυγό και ανακατεύεις όλα τα υλικά. Προσθέτεις το γάλα και αλατοπίπερο. 
  2. Σχηματίζεις μικρές σφαίρες με τον κιμά και αφού ολοκληρωθεί το πλάσιμο, βάζεις τα κεφτεδάκια σε ένα καθαρό πιάτο. Το καλύπτεις και το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, σε μία διαδικασία που θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το σχήμα κατά το ψήσιμο. 
  3. Τοποθτείς τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά, και τα γυρνάς μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Αφού συμβεί αυτό, τα μεταφέρεις σε αντικολλητικό ταψί, τα καλύπτεις και τα ψήνεις για περίπου μισή ώρα στους 180ºC
  4. Έπειτα, προχωράς με τη σάλτσα. Λιώνεις το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις για 2'. Βάζεις τους ζωμούς βοδινού και λαχανικών και εξακολουθείς να ανακατεύεις. Έπειτα, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη soy sauce και τη μουστάρδα Dijon. Ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει η σάλτσα. 
  5. Έχοντας κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, σερβίρεις μαζί με τηγανητές πατάτες και απολαμβάνεις. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για τα λάθη που δεν πρέπει να γίνονται στο μπάρμπεκιου, τη συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern, τα μυστικά για τις πιο crispy σπιτικές τηγανητές πατάτες και πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Pulled Pork Sandwich.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία επική συνταγή για το καλύτερο cheeseburger

Η παγκόσμια ημέρα cheeseburger θα έπρεπε να γιορτάζεται καθημερινά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γουακαμόλε αλλά με αστέρι Michelin

Ένας ειδικός προτείνει την ιδανικότερη φόρμουλα για το κορυφαίο dip του πλανήτη με αφορμή τη σημερινή Guacamole Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Salonica Restaurant, όχι τυχαία ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Η σπουδαία δουλειά του Σωτήρη Ευαγγέλου επιβραβεύτηκε με έναν ακόμη Χρυσό Σκούφο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας