Pulled Pork Sandwich, η συνταγή
Η πεμπτουσία του χοιρινού μέσα σε δύο φέτες ψωμιού.
Κάθε σάντουιτς με pulled pork πρέπει να είναι messy. Αυτό είναι το στοιχείο που του δίνει μία σχεδόν μυθική γαστρονομική υπόσταση, τουλάχιστον στα μάτια κάθε πραγματικού φίλου του καλού κρέατος. Ουσιαστικά, το μυστικό για ένα επιτυχημένο -δηλαδή διαολεμένα νόστιμο- "τραβηχτό χοιρινό" βρίσκεται στο αργό μαγείρεμα και, κατά δεύτερο λόγο, στο μαρινάρισμά του. Έπειτα, έχει σημασία και ο τρόπος που θα το φας. Ο γενικός κανόνας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι πως αν δεν λερωθείς, κατά πάσα πιθανότητα κάτι κάνεις λάθος. Ας είναι.


Η συνταγή
Υλικά
- 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλάτι kosher
- 2 κ.σ. πάπρικα
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ.σ. ξηρός κόλιανδρος
- 1/2 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
- 1/2 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1 -1,2 κιλά χοιρινό, ιδανικά από το λαιμό
- 1 1/2 φλ. χυμός μήλου
- 1/2 φλ. νερό
- ψωμί της αρεσκείας σου
Εκτέλεση
- Αναμιγνύεις τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και μαρινάρεις με αυτά το χοιρινό. Το τοποθετείς στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
- Αφού βγάλεις το κρέας και το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προθερμαίνεις το φούρνο στους 150°C.
- Ρίχνεις το χυμό μήλου και το νερό στο κρέας και το τυλίγεις με αλουμινόχαρτο.
- Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το αφήνεις να σιγοψηθεί για περίπου 5 ώρες. Μετά από αυτό, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ένα ακόμη μισάωρο. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να γίνει εξαιρετικά τρυφερό.
- Το βγάζεις από το φούρνο και το μεταφέρεις σε μία μεγάλη πιατέλα, όπου το αφήνεις να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο. Μετά από αυτό, το κάνεις μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και τα δάχτυλά σου.
- Το τοποθετείς ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού και απολαμβάνεις δίχως αύριο, χωρίς καμία απολύτως προσθήκη πέραν της σάλτσας bbq. Αν πάλι επιμένεις να υπάρχει και κάτι άλλο στο σάντουιτς, λίγη coleslaw θα βοηθήσει.

Διάβασε ακόμη για την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin, τη συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks, πώς θα πετύχεις την πιο crispy εκδοχή της farinata και κάποια απαραίτητα food & wine pairings.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα