Pulled Pork Sandwich, η συνταγή

Η πεμπτουσία του χοιρινού μέσα σε δύο φέτες ψωμιού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Απριλίου 2020

Κάθε σάντουιτς με pulled pork πρέπει να είναι messy. Αυτό είναι το στοιχείο που του δίνει μία σχεδόν μυθική γαστρονομική υπόσταση, τουλάχιστον στα μάτια κάθε πραγματικού φίλου του καλού κρέατος. Ουσιαστικά, το μυστικό για ένα επιτυχημένο -δηλαδή διαολεμένα νόστιμο- "τραβηχτό χοιρινό" βρίσκεται στο αργό μαγείρεμα και, κατά δεύτερο λόγο, στο μαρινάρισμά του. Έπειτα, έχει σημασία και ο τρόπος που θα το φας. Ο γενικός κανόνας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι πως αν δεν λερωθείς, κατά πάσα πιθανότητα κάτι κάνεις λάθος. Ας είναι. 

Pulled Pork Sandwich, η συνταγή
ΣΥΝΤΑΓΗ PULLED PORK 2

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher 
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. ξηρός κόλιανδρος
  • 1/2 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
  • 1/2 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 -1,2 κιλά  χοιρινό, ιδανικά από το λαιμό
  • 1 1/2 φλ. χυμός μήλου
  • 1/2 φλ. νερό
  • ψωμί της αρεσκείας σου

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και μαρινάρεις με αυτά το χοιρινό. Το τοποθετείς στο ψυγείο για 12-24 ώρες. 
  2. Αφού βγάλεις το κρέας και το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προθερμαίνεις το φούρνο στους 150°C.
  3. Ρίχνεις το χυμό μήλου και το νερό στο κρέας και το τυλίγεις με αλουμινόχαρτο. 
  4. Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το αφήνεις να σιγοψηθεί για περίπου 5 ώρες. Μετά από αυτό, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ένα ακόμη μισάωρο. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να γίνει εξαιρετικά τρυφερό. 
  5. Το βγάζεις από το φούρνο και το μεταφέρεις σε μία μεγάλη πιατέλα, όπου το αφήνεις να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο. Μετά από αυτό, το κάνεις μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και τα δάχτυλά σου. 
  6. Το τοποθετείς ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού και απολαμβάνεις δίχως αύριο, χωρίς καμία απολύτως προσθήκη πέραν της σάλτσας bbq. Αν πάλι επιμένεις να υπάρχει και κάτι άλλο στο σάντουιτς, λίγη coleslaw θα βοηθήσει.
ΣΥΝΤΑΓΗ PULLED PORK 3

Διάβασε ακόμη για την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin, τη συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks, πώς θα πετύχεις την πιο crispy εκδοχή της farinata και κάποια απαραίτητα food & wine pairings.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Για brunch, στο μέρος που δημιούργησε την τάση στην Αθήνα

Από το Σάββατο 16 Οκτωβρίου και κάθε Σαββατοκύριακο, το brunch σερβίρεται και πάλι στα εστιατόρια NEW Taste και Art Lounge του NEW Hotel με ανανεωμένο μενού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Drakoulis Dry & Raw, κορυφαίο κρέας (και) στην Κηφισιά

Ο Στράτος Δρακούλης βάζει την υπογραφή του στη νέα καρνιβορική πρόταση των ΒΠ.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί το Noma αναδείχθηκε καλύτερο εστιατόριο του πλανήτη

Οι λόγοι που οδήγησαν το γαστρονομικό project του René Redzepi στην κορυφή του γαστρονομικού κόσμου για το 2021.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το τέλειο αυγό ποσέ

Ακόμη και αυτοί που μισούν να μπαίνουν στην κουζίνα, μπορούν να τα καταφέρουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας