Pulled Pork Sandwich, η συνταγή

Η πεμπτουσία του χοιρινού μέσα σε δύο φέτες ψωμιού.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 09 Απριλίου 2020

Κάθε σάντουιτς με pulled pork πρέπει να είναι messy. Αυτό είναι το στοιχείο που του δίνει μία σχεδόν μυθική γαστρονομική υπόσταση, τουλάχιστον στα μάτια κάθε πραγματικού φίλου του καλού κρέατος. Ουσιαστικά, το μυστικό για ένα επιτυχημένο -δηλαδή διαολεμένα νόστιμο- "τραβηχτό χοιρινό" βρίσκεται στο αργό μαγείρεμα και, κατά δεύτερο λόγο, στο μαρινάρισμά του. Έπειτα, έχει σημασία και ο τρόπος που θα το φας. Ο γενικός κανόνας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, είναι πως αν δεν λερωθείς, κατά πάσα πιθανότητα κάτι κάνεις λάθος. Ας είναι. 

Pulled Pork Sandwich, η συνταγή
ΣΥΝΤΑΓΗ PULLED PORK 2

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλάτι kosher 
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ.σ. ξηρός κόλιανδρος
  • 1/2 κ.σ. σπόροι μουστάρδας
  • 1/2 κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 -1,2 κιλά  χοιρινό, ιδανικά από το λαιμό
  • 1 1/2 φλ. χυμός μήλου
  • 1/2 φλ. νερό
  • ψωμί της αρεσκείας σου

Εκτέλεση

  1. Αναμιγνύεις τη ζάχαρη με τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ και μαρινάρεις με αυτά το χοιρινό. Το τοποθετείς στο ψυγείο για 12-24 ώρες. 
  2. Αφού βγάλεις το κρέας και το αφήσεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, προθερμαίνεις το φούρνο στους 150°C.
  3. Ρίχνεις το χυμό μήλου και το νερό στο κρέας και το τυλίγεις με αλουμινόχαρτο. 
  4. Το τοποθετείς σε ένα ταψί και το αφήνεις να σιγοψηθεί για περίπου 5 ώρες. Μετά από αυτό, αφαιρείς το αλουμινόχαρτο και ψήνεις για ένα ακόμη μισάωρο. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας να γίνει εξαιρετικά τρυφερό. 
  5. Το βγάζεις από το φούρνο και το μεταφέρεις σε μία μεγάλη πιατέλα, όπου το αφήνεις να ξεκουραστεί για ένα τέταρτο. Μετά από αυτό, το κάνεις μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια και τα δάχτυλά σου. 
  6. Το τοποθετείς ανάμεσα σε δύο φέτες ψωμιού και απολαμβάνεις δίχως αύριο, χωρίς καμία απολύτως προσθήκη πέραν της σάλτσας bbq. Αν πάλι επιμένεις να υπάρχει και κάτι άλλο στο σάντουιτς, λίγη coleslaw θα βοηθήσει.
ΣΥΝΤΑΓΗ PULLED PORK 3

Διάβασε ακόμη για την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin, τη συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks, πώς θα πετύχεις την πιο crispy εκδοχή της farinata και κάποια απαραίτητα food & wine pairings.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η συνταγή για τη φημισμένη κερασόπιτα του Twin Peaks

Πώς φτιάχνεις και, κυρίως, πώς απολαμβάνεις μία "Damn Fine Cherry Pie".

Η συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC ξέρει (και) από ποιοτικά ψωμάκια για burger.