Η συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern

Πώς θα απολαύσεις στο σπίτι το πληθωρικό πιάτο του γνωστού λονδρέζικου εστιατορίου.

To bar restaurant του σεφ και εστιάτορα Jason Atherton, στο ξενοδοχείο London EDITION, αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα και δημοφιλή γευστικά spots της βρετανικής μητρόπολης, που εξελίχθηκε αμέσως σε στέκι κάθε σωστού κοσμοπολίτη από το 2013 όταν και άνοιξε τις πύλες του.

Το εντυπωσιακό εσωτερικό του είναι εκείνο που τραβά αρχικά το βλέμμα, αλλά μετά από αυτό τις εντυπώσεις κερδίζει η κουζίνα του, καθώς και η πολύ αξιόλογη μπάρα του. Τα πιάτα του ακολουθούν τη μοντέρνα βρετανική γαστρονομική κουλτούρα αλλά δεν περιορίζονται απαραίτητα σε αυτήν. Μία από τις πιο πλούσιες και νόστιμες -με την ένοχη έννοια- προτάσεις του Berners Tavern είναι το mac n’ cheese, που σχεδόν σύσσωμος ο τύπος του Λονδίνου έχει πολλάκις αποθεώσει. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berners Tavern (@bernerstavern) on

Μιας και εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να οργανώσεις ένα ταξίδι για την αγγλική πρωτεύουσα αυτή την εποχή, ορίστε πώς θα το φτιάξεις στο σπίτι. 

Η συνταγή για το περίφημο mac n’ cheese του Berners Tavern

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. gruyere
  • 160 γρ. blue cheese
  • 160 γρ. τσένταρ
  • 95 γρ. παρμεζάνα
  • 95 γρ. μασκαρπόνε
  • 20 γρ. μουστάρδα dijon 
  • 2 κ. ζυμαρικά (ριγκατόνι κατά προτίμηση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιορισμός)

Εκτέλεση

  1. Φέρνεις σε βράση την κρέμα γάλακτος και ρίχνεις εντός τα τυριά. Ανακατεύεις. Αφού τα βγάλεις από τη φωτιά, χτυπάς το μείγμα ελαφρώς στο μίξερ. 
  2. Βράζεις τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνεις σε ένα βαθύ ταψί μαζί με το μείγμα των τυριών και της κρέμας. 
  3. Σκεπάζεις με έξτρα τσένταρ. 
  4. Το βάζεις στο φούρνο και ψήνεις ελαφρώς μέχρι να υπάρξει ένα χρυσό/καφέ χρώμα στην κρούστα. 

*Στο Berners Tavern συνηθίζουν να εμπλουτίζουν το πιάτο με μεδούλι, κομμάτια από μοσχαρίσια μάγουλα και μπριός. Αν νιώσεις την επιθυμία, μπορείς κάλλιστα να προσαρμόσεις και αυτά τα υλικά στην ούτως ή άλλως πληθωρική συνταγή. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Berners Tavern (@bernerstavern) on


Διάβασε ακόμη για το σουβλάκι του Hoocut, το τέλειο γεύμα με ψάρι σε κονσέρβα, τη νοστιμιά της pinsa, την καλύτερη αλυσίδα fast food του πλανήτη και τη συνταγή για το ramen του Momofuku.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στο Ammothines στη Μεσσηνία για εκλεπτυσμένες γεύσεις

Το Ammothines - Four Seas, παραμένει και φέτος ο αγαπημένος μας προορισμός στη Μεσσηνία.

Αν η αμαρτία ήταν φαγητό, θα ήταν Sinners Pizza

Εκεί όπου η πίτσα δεν έχει ανανά, δεν τρώγεται διπλωμένη και δε σερβίρεται με μαχαιροπίρουνα.

Τα νέα αστέρια της ελληνικής γαστρονομίας

Γνωρίστε νέους και νέες φερέλπιδες σεφ, που κάνουν αίσθηση στη γευστική μας σκηνή και την ανανεώνουν με τις ιδέες, τις δημιουργίες τους, το στυλ τους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Naporitan, η ιαπωνική απάντηση στη napolitana

Παραβρασμένα μακαρόνια, λουκάνικα και μανιτάρια, κρεμμύδι και κέτσαπ. Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχουν μία κάπως διαφορετική άποψη για την ιταλική κουζίνα.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η διακριτική γοητεία του να τρως έξω μόνος

Χαλάρωσε και απόλαυσε. Τόσο το φαγητό όσο και τη γαλήνη που αυτό προσφέρει.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλη η αλήθεια για την πρωτεΐνη αρακά

Είναι το Next Big Thing της αθλητικής διατροφής;