Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Μία ιδιαίτερη συνταγή που φέρει την υπογραφή του εμβληματικού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για τρία χρόνια στο Dash, στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο, για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Εργάστηκε, επίσης, στο εστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως και έπειτα στο Rock ’n’ Roll και στο Balthazar για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Adrià και Marc Meneau, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το 48, το οποίο, από την πρώτη στιγμή, θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση.

Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικόΣυνεργάστηκε, επίσης, με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων Dakos και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο Scala Vinoteca. Το 2010 άνοιξε το δικό του πBox, ένα μικρό εστιατόριο deli, όπου έδωσε το δικό του στίγμα στο casual dining. Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα. Από το 2015 τον συναντάμε -υπό κανονικές συνθήκες- στο Balthazar (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6441215) αλλά και στο ολοκαίνουριο Dopios (Σκουλενίου 1, πλ. Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της Αθήνας - αναμένεται στις αρχές Μαΐου): Ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στους εκλεκτούς μεζέδες δια χειρός Χρ. Πέσκια και με μία μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΑΣΙΜΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. φιλέτο λαβράκι σε φέτες
  • νερό ντομάτας
  • το μυαλό από 6 ντομάτες (ώριμες, νόστιμες)
  • 4-5 passion fruit (η ψίχα τους)
  • 100 γρ. αχινό
  • 1 πιπεριά κέρατο, καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • 20 φέτες αυγοτάραχο Τρικαλινός
  • σκόνη αυγοτάραχο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 φύλλα βασιλικού, κομμένα ζουλιέν
  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καλό ψωμί, κομμένο σε ακανόνιστες μπουκιές
  • αλάτι θαλασσινό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, για 7-8 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε το λαβράκι πάνω σε ένα πιάτο και από πάνω τη σκόνη, το αυγοτάραχο σε φέτες, τον αχινό και την πιπεριά.
  3. Περιχύνουμε με το νερό ντομάτας και προσθέτουμε γύρω γύρω το μυαλό ντομάτας, το passion fruit και το ελαιόλαδο.
  4. Ξύνουμε το λεμόνι από πάνω και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στολίζουμε με το βασιλικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος