Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Μία ιδιαίτερη συνταγή που φέρει την υπογραφή του εμβληματικού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για τρία χρόνια στο Dash, στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο, για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Εργάστηκε, επίσης, στο εστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως και έπειτα στο Rock ’n’ Roll και στο Balthazar για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Adrià και Marc Meneau, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το 48, το οποίο, από την πρώτη στιγμή, θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση.

Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικόΣυνεργάστηκε, επίσης, με την Creta Farm για την ανάπτυξη των εστιατορίων Dakos και έφτιαξε την κάρτα για το εστιατόριο Scala Vinoteca. Το 2010 άνοιξε το δικό του πBox, ένα μικρό εστιατόριο deli, όπου έδωσε το δικό του στίγμα στο casual dining. Με το ένα βλέμμα στην παράδοση και το άλλο στις μοντέρνες και διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας, με διάθεση νοσταλγίας αλλά και ανανέωσης, αφήνει τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα. Από το 2015 τον συναντάμε -υπό κανονικές συνθήκες- στο Balthazar (Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 6441215) αλλά και στο ολοκαίνουριο Dopios (Σκουλενίου 1, πλ. Αγίων Θεοδώρων, στο κέντρο της Αθήνας - αναμένεται στις αρχές Μαΐου): Ένα μοντέρνο ελληνικό εστιατόριο με έμφαση στους εκλεκτούς μεζέδες δια χειρός Χρ. Πέσκια και με μία μεγάλη γκάμα ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΑΣΙΜΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 900 γρ. φιλέτο λαβράκι σε φέτες
  • νερό ντομάτας
  • το μυαλό από 6 ντομάτες (ώριμες, νόστιμες)
  • 4-5 passion fruit (η ψίχα τους)
  • 100 γρ. αχινό
  • 1 πιπεριά κέρατο, καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
  • 20 φέτες αυγοτάραχο Τρικαλινός
  • σκόνη αυγοτάραχο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 20 φύλλα βασιλικού, κομμένα ζουλιέν
  • ελαιόλαδο
  • 500 γρ. καλό ψωμί, κομμένο σε ακανόνιστες μπουκιές
  • αλάτι θαλασσινό
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, για 7-8 λεπτά.
  2. Τοποθετούμε το λαβράκι πάνω σε ένα πιάτο και από πάνω τη σκόνη, το αυγοτάραχο σε φέτες, τον αχινό και την πιπεριά.
  3. Περιχύνουμε με το νερό ντομάτας και προσθέτουμε γύρω γύρω το μυαλό ντομάτας, το passion fruit και το ελαιόλαδο.
  4. Ξύνουμε το λεμόνι από πάνω και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Στολίζουμε με το βασιλικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα