Ο Χριστόφορος Πέσκιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, αλλά γρήγορα ανακάλυψε το πάθος του για τη μαγειρική. Επέστρεψε στην Αθήνα το 1992 και δούλεψε για τρία χρόνια στο Dash, στην Κηφισιά. Το 1995 ταξίδεψε στο Σικάγο, για να εργαστεί δίπλα στον Charlie Trotter, τον οποίο θεωρεί μέντορά του. Εργάστηκε, επίσης, στο εστιατόριο Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως και έπειτα στο Rock ’n’ Roll και στο Balthazar για πέντε χρόνια. Στη συνέχεια, ταξίδεψε στην Ευρώπη, για να εκπαιδευτεί δίπλα στους Ferran Adrià και Marc Meneau, πριν επιστρέψει στην Αθήνα για να αναλάβει το 48, το οποίο, από την πρώτη στιγμή, θεωρήθηκε ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια και έλαβε διεθνή αναγνώριση.
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΣΑΣΙΜΙ
ΥΛΙΚΑ
- 900 γρ. φιλέτο λαβράκι σε φέτες
- νερό ντομάτας
- το μυαλό από 6 ντομάτες (ώριμες, νόστιμες)
- 4-5 passion fruit (η ψίχα τους)
- 100 γρ. αχινό
- 1 πιπεριά κέρατο, καυτερή, κομμένη σε λεπτές φέτες χωρίς τα σπόρια
- 20 φέτες αυγοτάραχο Τρικαλινός
- σκόνη αυγοτάραχο
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 20 φύλλα βασιλικού, κομμένα ζουλιέν
- ελαιόλαδο
- 500 γρ. καλό ψωμί, κομμένο σε ακανόνιστες μπουκιές
- αλάτι θαλασσινό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε το ψωμί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, για 7-8 λεπτά.
- Τοποθετούμε το λαβράκι πάνω σε ένα πιάτο και από πάνω τη σκόνη, το αυγοτάραχο σε φέτες, τον αχινό και την πιπεριά.
- Περιχύνουμε με το νερό ντομάτας και προσθέτουμε γύρω γύρω το μυαλό ντομάτας, το passion fruit και το ελαιόλαδο.
- Ξύνουμε το λεμόνι από πάνω και αλατοπιπερώνουμε.
- Στολίζουμε με το βασιλικό.