Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Θέλει δουλειά για να μπει σωστά το λουκάνικο στο ψωμάκι.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιουλίου 2018

Η πιο υποτιμημένη περίπτωση στο ευαίσθητο θέμα σάντουιτς στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού είναι σίγουρα το hot dog. Κι αυτό, γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων φτιάχνεται με λάθος τρόπο. Ορίστε λοιπόν κάποια βήματα για αν το κάνεις σωστά και να δικαιωθείς από το ζουμερό αποτέλεσμα.

Μην χρησιμοποιήσεις τίποτα κατεψυγμένο

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Ή τουλάχιστον φρόντισε να το ξεπαγώσεις σωστά. Ιδανικά πρέπει το λουκάνικο ή το κρέας που θα χρησιμοποιήσεις αντ' αυτού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν ακουμπήσει τη σχάρα. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί σωστά.

Πάντοτε σε σχάρα, με κάρβουνο

Καλός ο φούρνος αλλά το ψήσιμο στα κάρβουνα δίνει ακόμη περισσότερη γεύση. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία αλλά σίγουρα δίνει το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Κάνε μερικές σχισμές στο λουκάνικο

Ο ιδανικός αριθμός είναι 4 ή 5 αναλόγως μεγέθους. Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί η συρρίκνωσή του. Και προς θεού, όσο μεγάλο κι αν είναι το λουκάνικο, μην το κόψεις στα δύο.

Βεβαιώσου ότι ψήθηκε με ομοιογένεια

Χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθεί τέλεια στα κάρβουνα το λουκάνικο. Βεβαιώσου όμως πως έχει ψηθεί ακριβώς τον ίδιο χρόνο από κάθε πλευρά. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που τα τρώνε καλοψημένα, οπότε προσαρμόζεις τον χρόνο. Φρόντισε μόνο αυτός να μην ξεπερνά τα 6-7 λεπτά ανά πλευρά.

Πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο ψωμάκι

Τα ψωμάκια μπαίνουν κι αυτά στη σχάρα, αλλά όχι παραπάνω από 20 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτών, μπορείς να περάσεις με λίγο βούτυρο την επιφάνειά τους.

Go big or go home

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και αφορά ασφαλώς το μέγεθος. Όσα περισσότερα χωρέσουν στο hot dog σου, τόσο το καλύτερο. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και σκέψου τον ιδανικότερο συνδυασμό.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ