Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Θέλει δουλειά για να μπει σωστά το λουκάνικο στο ψωμάκι.

Η πιο υποτιμημένη περίπτωση στο ευαίσθητο θέμα σάντουιτς στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού είναι σίγουρα το hot dog. Κι αυτό, γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων φτιάχνεται με λάθος τρόπο. Ορίστε λοιπόν κάποια βήματα για αν το κάνεις σωστά και να δικαιωθείς από το ζουμερό αποτέλεσμα, με αφορμή τη σημερινή Hot Dog Day.

Η τελευταία έχει καθιερωθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια και τιμάται -όπως ακριβώς πιστεύεις- στις 15 Ιουλίου κάθε έτους.

Πάμε λοιπόν.

Μην χρησιμοποιήσεις τίποτα κατεψυγμένο

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Ή τουλάχιστον φρόντισε να το ξεπαγώσεις σωστά. Ιδανικά πρέπει το λουκάνικο ή το κρέας που θα χρησιμοποιήσεις αντ' αυτού να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν ακουμπήσει τη σχάρα. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί σωστά.

> Διάβασε ακόμη: Μαγειρεύοντας τέλεια το αυγό με 4 διαφορετικούς τρόπους

Πάντοτε σε σχάρα, με κάρβουνο

Καλός ο φούρνος αλλά το ψήσιμο στα κάρβουνα δίνει ακόμη περισσότερη γεύση. Μπορεί να έχει μεγαλύτερη ταλαιπωρία αλλά σίγουρα δίνει το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Κάνε μερικές σχισμές στο λουκάνικο

Ο ιδανικός αριθμός είναι 4 ή 5 αναλόγως μεγέθους. Αυτό θα βοηθήσει να αποτραπεί η συρρίκνωσή του. Και προς θεού, όσο μεγάλο κι αν είναι το λουκάνικο, μην το κόψεις στα δύο.

> Διάβασε ακόμη: Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Βεβαιώσου ότι ψήθηκε με ομοιογένεια

Χρειάζονται μόλις 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθεί τέλεια στα κάρβουνα το λουκάνικο. Βεβαιώσου όμως πως έχει ψηθεί ακριβώς τον ίδιο χρόνο από κάθε πλευρά. Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που τα τρώνε καλοψημένα, οπότε προσαρμόζεις τον χρόνο. Φρόντισε μόνο αυτός να μην ξεπερνά τα 6-7 λεπτά ανά πλευρά.

Πρόσθεσε λίγο βούτυρο στο ψωμάκι

Τα ψωμάκια μπαίνουν κι αυτά στη σχάρα, αλλά όχι παραπάνω από 20 δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια αυτών, μπορείς να περάσεις με λίγο βούτυρο την επιφάνειά τους.

> Διάβασε ακόμη: To Cubano δεν είναι απλά ένα σάντουιτς

Go big or go home

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος και αφορά ασφαλώς το μέγεθος. Όσα περισσότερα χωρέσουν στο hot dog σου, τόσο το καλύτερο. Άφησε τη φαντασία σου ελεύθερη και σκέψου τον ιδανικότερο συνδυασμό.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το καπιτονέ παρκά

Γκρι παρκά με κουκούλα, Camel Active explore more

Το casual πουκάμισο

Κοτλέ πουκάμισο, Seidensticker explore more

Το denim overshirt

Overshirt από πετροπλυμένο denim, Hugo explore more

Η μάλλινη ζακέτα

Ζακέτα από 100% μαλλί, Paul & Shark explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tίποτα δε συγκρίνεται με τo mac n' cheese

Κρεμώδης υφή, τραγανή κρούστα και διαολεμένη γεύση. To σήμα κατατεθέν της αμερικανικής κουζίνας είναι απλό και ένοχα απολαυστικό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία 'νόστιμη' κουβέντα με τον Giovanni Scaraggi

Μία πρώτη γεύση από το ολόφρεσκο εστιατόριο των Άνω Πετραλώνων, υπό την καθοδήγηση του σεφ πατρόν από το Μπάρι.

Tasty Awards 2023: Ψηφίζουμε τα Modern Creative εστιατόρια της πόλης

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

Όλα για το bao

Τα γεμιστά ατμιστά ψωμάκια με καταγωγή την Κίνα και η πορεία τους μέχρι την κατάκτηση του παγκόσμιου street food.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tasty Awards 2023: Ποια είναι τα Fine Dining εστιατόρια της Αθήνας;

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις τα αγαπημένα σου στέκια για εκλεκτό φαγητό.

Γραφει Tasty-guide.gr

Το ντάσι, το γάλα τίγρης και οι υπόλοιπες άγνωστες λέξεις του MasterChef

Κομπούτσα, μίσο, τοπιναμπούρ, κίμτσι, ντάσι, γάλα τίγρης και πάει λέγοντας. Αλλά τι είναι όλα αυτά;

Γραφει Μπαμπης Δουκας