To Cubano δεν είναι απλά ένα σάντουιτς
Ό,τι πιο πληθωρικό μπορείς να φας με το ένα χέρι.
Στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, το ταξίδι μεταξύ Κούβας και Φλόριντα ήταν εύκολο, ειδικά από το Key West και την Τάμπα. Εκατοντάδες Κουβανοί πηγαινοερχόντουσαν για δουλειά, επίσκεψη σε συγγενείς ή ακόμη και για διασκέδαση. Η διαρκής και μη ελεγχόμενη μετακίνησή τους έφερνε μαζί και κάποιες από τις απολαύσεις της νησιωτικής χώρας. Πέρα από τα πούρα και τα ρούμια, έφτασε στις ΗΠΑ και το περίφημο κουβανέζικο γλυκό ψωμί, το οποίο σύντομα έγινε η βάση για ένα από τα πιο πληθωρικά σάντουιτς που φτιάχτηκαν ποτέ.
Το Cuban sandwich, πιο γνωστό ως Cubano, είναι μια ψητή παραλλαγή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί που πρωτοφτιάχτηκε στην Φλόριντα στις αρχές του 20ου αιώνα - μάλιστα, οι δύο βασικότερες παραλλαγές του σχετίζονται με την Τάμπα και το Key West: Στην πρώτη συνήθιζαν να βάζουν και σαλάμι ενώ στο δεύτερο προσάρμοσαν ψητό χοιρινό κρέας, συμπληρωματικά με το ζαμπόν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΑπό τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα
Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.