To Cubano δεν είναι απλά ένα σάντουιτς

Ό,τι πιο πληθωρικό μπορείς να φας με το ένα χέρι.

Στα τέλη του 1800 και στις αρχές του 1900, το ταξίδι μεταξύ Κούβας και Φλόριντα ήταν εύκολο, ειδικά από το Key West και την Τάμπα. Εκατοντάδες Κουβανοί πηγαινοερχόντουσαν για δουλειά, επίσκεψη σε συγγενείς ή ακόμη και για διασκέδαση. Η διαρκής και μη ελεγχόμενη μετακίνησή τους έφερνε μαζί και κάποιες από τις απολαύσεις της νησιωτικής χώρας. Πέρα από τα πούρα και τα ρούμια, έφτασε στις ΗΠΑ και το περίφημο κουβανέζικο γλυκό ψωμί, το οποίο σύντομα έγινε η βάση για ένα από τα πιο πληθωρικά σάντουιτς που φτιάχτηκαν ποτέ.

Το Cuban sandwich, πιο γνωστό ως Cubano, είναι μια ψητή παραλλαγή σάντουιτς με ζαμπόν και τυρί που πρωτοφτιάχτηκε στην Φλόριντα στις αρχές του 20ου αιώνα - μάλιστα, οι δύο βασικότερες παραλλαγές του σχετίζονται με την Τάμπα και το Key West: Στην πρώτη συνήθιζαν να βάζουν και σαλάμι ενώ στο δεύτερο προσάρμοσαν ψητό χοιρινό κρέας, συμπληρωματικά με το ζαμπόν.

Η συνέχεια στο Tasty-guide.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα