Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Καλό το μπιφτέκι, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 13 Ιουλίου 2018

Καλής ποιότητας κρέας, ιδανικό ψωμάκι και ικανότητες στο ψήσιμο. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος πως αρκούν για να φτιάξεις ένα burger της προκοπής. Αλλά πάντοτε μια καλή σάλτσα θα είναι αυτή που θα το αναβαθμίσει. 

Μια σάλτσα που μπορεί να αποτελέσει το μυστικό συστατικό στη φαρέτρα των γεύσεων που ενίοτε χρησιμοποιείς για να απολαύσεις και όχι απλά να τραφείς ή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους που έχουν έρθει για φαγητό στο σπίτι σου. 

Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Ποιο είναι λοιπόν ακριβώς εκείνο το μυστικό συστατικό; Μαγιονέζα με τυρί είναι η απάντηση. Ενδεχομένως αν περνάς αρκετό χρόνο στην κουζίνα να το είχες σκεφτεί αλλά πριν από εσένα το έκανε ο σεφ Chris Kronner. Και δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε μάγειρα αλλά για κάποιον που μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "A Burger to Believe In". 

Πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικάνος σεφ είχε κάνει πάταγο με τη δημιουργία του Kronnerburger: Ένα γιγαντιαίο burger με σπιτικό ψωμί, κρέας από μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης (dry-aged), κρεμμύδια ψημένα στη σχάρα και μαγιονέζα τυριών. Και το έκανε αυτό καθώς πιστεύει πως το δεν αρκεί το τυρί να λιώνει πάνω στο μπιφτέκι - θεωρεί πως έτσι χαραμίζεται. Αντιθέτως, μέσα στη μαγιονέζα αναδεικνύεται περισσότερο η γεύση και ο χαρακτήρας του, με την σάλτσα να είναι ελαφρώς πυκνότερη και πληθωρικότερη. 

Αν θέλεις κι εσύ να πας το burger σου στο επόμενο στάδιο, ορίστε μια σχετικά απλή συνταγή για τυρο-μαγιονέζα από τον ίδιο τον Kronner.

Υλικά

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher
  • 240 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 90 γρ. τριμμένο, ωριμασμένο cheddar

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις τους κρόκους αυγών, το ξύδι, τη σκόνη μουστάρδας, το cheddar και το αλάτι στο μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  2. Αφήνεις για λίγο το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις αργά αργά το λάδι, μέχρι να ξεκινήσει να πυκνώνει και να μοιάζει με σάλτσα. 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα φτιάξεις κεφτέδες με μακαρόνια

Μία συνταγή κατευθείαν από την Αμερική.

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο hot dog

Θέλει δουλειά για να μπει σωστά το λουκάνικο στο ψωμάκι.