Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Καλό το μπιφτέκι, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

Καλής ποιότητας κρέας, ιδανικό ψωμάκι και ικανότητες στο ψήσιμο. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος πως αρκούν για να φτιάξεις ένα burger της προκοπής. Αλλά πάντοτε μια καλή σάλτσα θα είναι αυτή που θα το αναβαθμίσει. 

Μια σάλτσα που μπορεί να αποτελέσει το μυστικό συστατικό στη φαρέτρα των γεύσεων που ενίοτε χρησιμοποιείς για να απολαύσεις και όχι απλά να τραφείς ή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους που έχουν έρθει για φαγητό στο σπίτι σου. 

Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Ένα (όχι και τόσο) μυστικό συστατικό

Ποιο είναι λοιπόν ακριβώς εκείνο το μυστικό συστατικό; Μαγιονέζα με τυρί είναι η απάντηση. Ενδεχομένως αν περνάς αρκετό χρόνο στην κουζίνα να το είχες σκεφτεί αλλά πριν από εσένα το έκανε ο σεφ Chris Kronner. Και δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε μάγειρα αλλά για κάποιον που μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "A Burger to Believe In". 

Πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικάνος σεφ είχε κάνει πάταγο με τη δημιουργία του Kronnerburger: Ένα γιγαντιαίο burger με σπιτικό ψωμί, κρέας από μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης (dry-aged), κρεμμύδια ψημένα στη σχάρα και μαγιονέζα τυριών. Και το έκανε αυτό καθώς πιστεύει πως το δεν αρκεί το τυρί να λιώνει πάνω στο μπιφτέκι - θεωρεί πως έτσι χαραμίζεται. Αντιθέτως, μέσα στη μαγιονέζα αναδεικνύεται περισσότερο η γεύση και ο χαρακτήρας του, με την σάλτσα να είναι ελαφρώς πυκνότερη και πληθωρικότερη. 

Αν θέλεις κι εσύ να πας το burger σου στο επόμενο στάδιο, ορίστε μια σχετικά απλή συνταγή για τυρο-μαγιονέζα από τον ίδιο τον Kronner.

Υλικά

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher
  • 240 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 90 γρ. τριμμένο, ωριμασμένο cheddar

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις τους κρόκους αυγών, το ξύδι, τη σκόνη μουστάρδας, το cheddar και το αλάτι στο μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  2. Αφήνεις για λίγο το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις αργά αργά το λάδι, μέχρι να ξεκινήσει να πυκνώνει και να μοιάζει με σάλτσα. 

 


Διάβασε ακόμη για το delivery food που μόλις έγινε καλύτερο (και πιο οικονομικό), γιατί η σαλάτα του Καίσαρα είναι από τις καλύτερες που φτιάχτηκαν ποτέ, το Smash’n Bun που είναι το επόμενο viral burger της Αθήνας και το επικό κοτόπουλο του Chicken Picnic.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας