Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Καλό το μπιφτέκι, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

Καλής ποιότητας κρέας, ιδανικό ψωμάκι και ικανότητες στο ψήσιμο. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος πως αρκούν για να φτιάξεις ένα burger της προκοπής. Αλλά πάντοτε μια καλή σάλτσα θα είναι αυτή που θα το αναβαθμίσει. 

Μια σάλτσα που μπορεί να αποτελέσει το μυστικό συστατικό στη φαρέτρα των γεύσεων που ενίοτε χρησιμοποιείς για να απολαύσεις και όχι απλά να τραφείς ή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους που έχουν έρθει για φαγητό στο σπίτι σου. 

Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Ένα (όχι και τόσο) μυστικό συστατικό

Ποιο είναι λοιπόν ακριβώς εκείνο το μυστικό συστατικό; Μαγιονέζα με τυρί είναι η απάντηση. Ενδεχομένως αν περνάς αρκετό χρόνο στην κουζίνα να το είχες σκεφτεί αλλά πριν από εσένα το έκανε ο σεφ Chris Kronner. Και δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε μάγειρα αλλά για κάποιον που μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "A Burger to Believe In". 

Πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικάνος σεφ είχε κάνει πάταγο με τη δημιουργία του Kronnerburger: Ένα γιγαντιαίο burger με σπιτικό ψωμί, κρέας από μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης (dry-aged), κρεμμύδια ψημένα στη σχάρα και μαγιονέζα τυριών. Και το έκανε αυτό καθώς πιστεύει πως το δεν αρκεί το τυρί να λιώνει πάνω στο μπιφτέκι - θεωρεί πως έτσι χαραμίζεται. Αντιθέτως, μέσα στη μαγιονέζα αναδεικνύεται περισσότερο η γεύση και ο χαρακτήρας του, με την σάλτσα να είναι ελαφρώς πυκνότερη και πληθωρικότερη. 

Αν θέλεις κι εσύ να πας το burger σου στο επόμενο στάδιο, ορίστε μια σχετικά απλή συνταγή για τυρο-μαγιονέζα από τον ίδιο τον Kronner.

Υλικά

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher
  • 240 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 90 γρ. τριμμένο, ωριμασμένο cheddar

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις τους κρόκους αυγών, το ξύδι, τη σκόνη μουστάρδας, το cheddar και το αλάτι στο μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  2. Αφήνεις για λίγο το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις αργά αργά το λάδι, μέχρι να ξεκινήσει να πυκνώνει και να μοιάζει με σάλτσα. 

 


Διάβασε ακόμη για το delivery food που μόλις έγινε καλύτερο (και πιο οικονομικό), γιατί η σαλάτα του Καίσαρα είναι από τις καλύτερες που φτιάχτηκαν ποτέ, το Smash’n Bun που είναι το επόμενο viral burger της Αθήνας και το επικό κοτόπουλο του Chicken Picnic.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Panettone με γεύση παρμεζάνα, γιατί όχι;

To Panettone MiTo 21 επιστρέφει για τις γιορτές με δύο αστέρια στα Great Taste Awards και δύο νέες, ανατρεπτικές γεύσεις.

Μπακαλιάρος που μιλά στη γλώσσα των καλοφαγάδων

Ο Παναγιώτης Ζώκος δίνει τη δική του εκδοχή για μία από τις πιο εκλεπτυσμένες συνταγές με ψάρι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στα θρυλικά τσιπουράδικα του Βόλου

Σημείο συνάντησης, παρέας και παρηγοριάς υπήρξαν κάποτε τα "πρόχειρα" και ταπεινά ταβερνάκια, σήμερα σύμβολο του Βόλου.

Αποκωδικοποιώντας το πιο ποθητό χαβιάρι του κόσμου με τον Edward Gant

O συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Hadid Caviar μιλά για τα μυστικά της επιτυχίας της στη βιομηχανία των θαλασσινών και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη