Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Καλό το μπιφτέκι, αλλά από μόνο του δεν αρκεί.

Καλής ποιότητας κρέας, ιδανικό ψωμάκι και ικανότητες στο ψήσιμο. Αυτά θα μπορούσε να πει κάποιος πως αρκούν για να φτιάξεις ένα burger της προκοπής. Αλλά πάντοτε μια καλή σάλτσα θα είναι αυτή που θα το αναβαθμίσει. 

Μια σάλτσα που μπορεί να αποτελέσει το μυστικό συστατικό στη φαρέτρα των γεύσεων που ενίοτε χρησιμοποιείς για να απολαύσεις και όχι απλά να τραφείς ή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους που έχουν έρθει για φαγητό στο σπίτι σου. 

Υπάρχει ένα μικρό μυστικό που αναβαθμίζει κάθε burger

Ένα (όχι και τόσο) μυστικό συστατικό

Ποιο είναι λοιπόν ακριβώς εκείνο το μυστικό συστατικό; Μαγιονέζα με τυρί είναι η απάντηση. Ενδεχομένως αν περνάς αρκετό χρόνο στην κουζίνα να το είχες σκεφτεί αλλά πριν από εσένα το έκανε ο σεφ Chris Kronner. Και δεν μιλάμε για έναν οποιοδήποτε μάγειρα αλλά για κάποιον που μεταξύ άλλων έχει γράψει το βιβλίο "A Burger to Believe In". 

Πριν από μερικά χρόνια, ο Αμερικάνος σεφ είχε κάνει πάταγο με τη δημιουργία του Kronnerburger: Ένα γιγαντιαίο burger με σπιτικό ψωμί, κρέας από μοσχάρι ξηρής ωρίμανσης (dry-aged), κρεμμύδια ψημένα στη σχάρα και μαγιονέζα τυριών. Και το έκανε αυτό καθώς πιστεύει πως το δεν αρκεί το τυρί να λιώνει πάνω στο μπιφτέκι - θεωρεί πως έτσι χαραμίζεται. Αντιθέτως, μέσα στη μαγιονέζα αναδεικνύεται περισσότερο η γεύση και ο χαρακτήρας του, με την σάλτσα να είναι ελαφρώς πυκνότερη και πληθωρικότερη. 

Αν θέλεις κι εσύ να πας το burger σου στο επόμενο στάδιο, ορίστε μια σχετικά απλή συνταγή για τυρο-μαγιονέζα από τον ίδιο τον Kronner.

Υλικά

  • 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
  • 3/4 κ.γ. αλάτι kosher
  • 240 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 90 γρ. τριμμένο, ωριμασμένο cheddar

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύεις τους κρόκους αυγών, το ξύδι, τη σκόνη μουστάρδας, το cheddar και το αλάτι στο μπλέντερ για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  2. Αφήνεις για λίγο το μείγμα και στη συνέχεια προσθέτεις αργά αργά το λάδι, μέχρι να ξεκινήσει να πυκνώνει και να μοιάζει με σάλτσα. 

 


Διάβασε ακόμη για το delivery food που μόλις έγινε καλύτερο (και πιο οικονομικό), γιατί η σαλάτα του Καίσαρα είναι από τις καλύτερες που φτιάχτηκαν ποτέ, το Smash’n Bun που είναι το επόμενο viral burger της Αθήνας και το επικό κοτόπουλο του Chicken Picnic.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Chic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza

Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.

10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά

Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα

Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.

Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια

Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Από τους Πεύκους της Ρόδου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Ένα εστιατόριο-διαμάντι σερβίρει για ένα βράδυ στη Γλυφάδα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.