Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το κοτόπουλο του Chicken Picnic

Ζουμερό, νόστιμο, εθιστικό.

Καταρχάς, όταν μιλάμε για το Chicken Picnic αναφερόμαστε σε ένα από τα πιο νόστιμα projects που γεννήθηκαν μέσα στο 2020: Ένα old school κοτοπουλάδικο με μία new age ματιά αλλά κυρίως με άκρως εστιατορική αντίληψη, τεχνικές και φιλοσοφία. Και αυτό αποτυπώνεται πλήρως στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι ένα από τα πιο απολαυστικά κοτόπουλα της Αθήνας. 

Το project

Το αρχικό πλάνο του Μιχάλη Μερζένη (που γνωρίζεις από τον Δρακούλη και το SpitJack) δεν ήταν ακριβώς αυτό. Για την ακρίβεια, μετά το πρώτο lockdown, έψαχνε το επόμενο concept με το οποίο θα καταπιαστεί. Αφού βρήκε το χώρο -περνώντας πολλές φορές από το ίδιο σημείο στην Καισαριανή- είχε κατά νου να δημιουργήσει ένα σουβλατζίδικο. Τελικά -και ευτυχώς για όλους όσοι έχουν δοκιμάσει το κοτόπουλό του- αποφάσισε να προχωρήσει αυτό που αργότερα (από το περασμένο καλοκαίρι πιο συγκεκριμένα) μας συστήθηκε ως Chicken Picnic.

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το κοτόπουλο του Chicken PicnicΕύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τη σχεδόν εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στοιχείο το μενού - και όχι μόνο εκεί. Για παράδειγμα, η υδροπονική ντομάτα είναι πάντοτε ξεφλουδισμένη και σωστά κομμένη, η coleslaw έχει προσαρμοστεί στις ελληνικές γεύσεις με κάππαρη, ραπανάκι και αγγούρι, αντί για ψωμί υπάρχει χειροποίητη λαδόπιτα Ρόδου, η πατατοσαλάτα είναι εξόχως μυρωδάτη κ.ο.κ.

Μέχρι και το μενού είναι τοποθετημένο σε προθήκη ακριβώς δίπλα από την είσοδο, όπως συμβαίνει σε κάποιο "καλό" εστιατόριο.

Κερασάκι στην τούρτα; Το ποπ κορν με φρέσκια τρούφα και δενδρολίβανο, που πιστοποιεί πως οτιδήποτε σχετίζεται με την κότα μπορεί να αξιοποιηθεί εδώ. Πέρα του ότι είναι ένα διασκεδαστικά νόστιμο twist.

Το κοτόπουλο

Μπορώ πολύ εύκολα να σου περιγράψω το κοτόπουλο του Chicken Picnic σε 5 λέξεις: Ζουμερό, περιποιημένο, σωστό, νόστιμο, εθιστικό. Το βρίσκεις σε τρεις εκδοχές - τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές: Σχάρας, παναρισμένο και κοτομπουκιές.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHICKEN PICNIC 3

Και στις 3 περιπτώσεις, η πρώτη ύλη είναι κορυφαίας ποιότητας, με τον σεφ Μερζένη να έχει ψαχτεί πολύ προτού καταλήξει σε ελληνικά κοτόπουλα με καταγωγή από την Άρτα. 

Στο κοτόπουλο σχάρας, η προεργασία που γίνεται είναι διαφορετική από κάθε άλλη αντίστοιχη προσπάθεια. Η προαναφερθείσα προσοχή στη λεπτομέρεια εδώ μεταφράζεται στο από το πόση ώρα θα μείνει στο ψυγείο και το πώς θα μπει σε άλμη μέχρι το μαρινάρισμα και το κάρβουνο που θα χρησιμοποιηθεί για το ψήσιμο.

Ακόμη και το λακωνικό dressing που προστίθεται στο φινάλε αρκεί για να αναδείξει περαιτέρω τη γεύση του.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHICKEN PICNIC 5
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHICKEN PICNIC 1
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ CHICKEN PICNIC 2

Όσον αφορά το τηγανητό κοτόπουλο, υπάρχει ένα μαμαδίστικο, πολύ απλό πανάρισμα με κουρκούτι, αλεύρι και μυρωδικά με ιδιαίτερο focus στο δενδρολίβανο. Κάθε κομμάτι αποτελεί τον ορισμό του παναρισμένου, τραγανό και τρυφερό. Bonus tip: Τρώγεται εξίσου ευχάριστα και την επόμενη ημέρα, σχεδόν όπως η πίτσα.

Τέλος, οι κοτομπουκιές. Αυτές οι μικρές μπουκιές παραδείσου. Ο χαρακτηρισμός εθιστικές που διάβασες παραπάνω μάλλον ταιριάζει περισσότερο σε εκείνες. Είναι κάτι που δουλευόταν καιρό, γι' αυτό άλλωστε είναι και από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο μενού, αποτυπώνοντας πλήρως τη γενικότερη αντίληψη του Chicken Picnic: Να είναι κάθετί φαινομενικά απλό και διαβολεμένα νόστιμο.

 


Info

Γρ. Θεολόγου 4, Καισαριανή
Τηλ. 210 7255002

Αγίου Σώστη 59, Περιστέρι
Τηλ. 210 5713600

chickenpicnic.gr

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Cupola, για dolce vita στο Παγκράτι

Ιταλικές παραδοσιακές γεύσεις, cozy περιβάλλον και feelgood χαρακτήρας λειτουργούν πάντοτε ως αφορµές για να επιστρέφεις στο Cupola.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το κόλπο που εγγυάται την τέλεια καρμπονάρα

Τρία απλά βήματα σε στέλνουν με τις ευλογίες μας, απευθείας στο Masterchef.

Γραφει Γιαννης Σπανος