Τα food & wine pairings της καραντίνας

Κάνε πιο διασκεδαστικό και νόστιμο το καθημερινό σου φαγητό.

Η καθημερινή ρουτίνα της καραντίνας λόγω κορονοϊού φέρνει μεταξύ άλλων και ανικανοποίητα στομάχια - πιθανότατα θα έχεις παρατηρήσει ότι μαγειρεύεις αρκετά συχνότερα από ό,τι στο πρόσφατο παρελθόν και ως εκ τούτου, τρως πολύ περισσότερο. Το σωστό κρασί για κάθε φαγητό μεγιστοποιεί την απόλαυση της όλης διεργασίας, δίνοντας ασφαλώς ένα πολύ πιο νόστιμο τελικό αποτέλεσμα.

Ακολουθούν κάποια από τα πιο fun pairings για πιάτα που παίζουν αρκετά αυτό το διάστημα. 

Cheeseburger και Cabernet Sauvignon

Τα food & wine pairings της καραντίνας

Σου φαίνεται από ασυνήθιστο έως τρελό το να επιλέξεις ως side drink για ένα medium-rare cheeseburger (ενός δηλαδή εκ των πιο λιπαρών sandwiches του κόσμου), ένα κρασί; Κι όμως, το πάντρεμά τους  μπορεί να αποδειχθεί κάτι παραπάνω από φανταστικό, με γεύσεις που αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλεπιδρούν. Αναφερόμενοι στο Cabernet Sauvignon άλλωστε, μιλάμε για την πιο πολυφυτεμένη ποικιλία σταφυλιού στον πλανήτη και μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που πιστεύουν πως πρόκειται για τον βασιλιά των ερυθρών. Μπορεί να καλλιεργηθεί οπουδήποτε -μέχρι και στην έρημο Γκόμπι- αλλά παρουσιάζει στο 100% τα πλεονεκτήματα και τον χαρακτήρα του όταν βρει βραχώδη εδάφη, που μπορούν να αποστραγγιστούν καλά.

Πίτσα Margherita και Pinot Grigio

FOOD PAIRING ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 2

Για το πώς θα φτιάξεις μία τέλεια πίτσα στο σπίτι -χωρίς ασφαλώς αυτή να περιορίζεται στην Margherita- έχεις διαβάσει κατά το παρελθόν εδώ. Αφού την ετοιμάσεις λοιπόν, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο γευστικό στάδιο που δεν είναι άλλο από το να την πλαισιώσεις με το κατάλληλο κρασί. Αυτό μπορεί να είναι να επεκτείνεται σε ένα άκρως ενδιαφέρον εύρος: Από Pinot Noir, Syrah και Chardonnay μέχρι Pinot Grigio, Sauvignon Blanc και Cabernet Sauvignon. Μην ξεχνάς, πως υπάρχει πάντοτε και το Aperol Spritz, σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα από το κρασί.

Mac n’ cheese και Riesling

FOOD PAIRING ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 5

Tο ενδεχομένως απόλυτο comfort food της αμερικανικής καθημερινότητας και μάλλον το πιο "ό,τι-λέει-το-όνομά-του" πιάτο που φτιάχτηκε ποτέ. Παίζει ως side dish, παίζει και ως κυρίως. Είναι οικείο, τόσο όσον αφορά το όνομα όσο και τη γεύση του. Από εκείνα τα διαολεμένα φαγητά που αν φτιαχτούν σωστά δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις να τρως, σε βαθμό σχεδόν εθιστικό. Ξέρεις, από αυτά που ξεκινάς για μία-δύο πιρουνιές και καταλήγεις να μην μπορείς να πάρεις ανάσα. Μάλιστα, στο Esquire μπορείς να βρεις τόσο τη συνταγή του Po'Boys όσο και εκείνη του Berners Tavern, ώστε να τα φτιάξεις στο σπίτι. Με τι τα συνοδεύεις όμως; Μία από τις ορθότερες απαντήσεις είναι το Riesling. Η έντονη μεταλλικότητα, οι γλυκές νότες και τα αρώματα της λευκής ευρωπαϊκής ποικιλίας δένουν αρμονικά με τη λιπαρότητα και την αλμυρή αίσθηση του πιάτου.

Μπριζόλα και Merlot

FOOD PAIRING ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 3

Η τέλεια (μοσχαρίσια) μπριζόλα. Ένα θέμα που απασχολεί -και θα απασχολεί πάντοτε- τους απανταχού foodies, καθώς μιλάμε για την πεμπτουσία του ίδιου του φαγητού στον τομέα του κρέατος, σε ένα και μόνο έδεσμα. Τρόπους μαγειρέματος, συμβουλές και tips θα βρεις αμέτρητους (όπως εδώ, εδώ, εδώ και εδώ). Ένα καλό Merlot μπορεί να εξελιχθεί σε άψογο συνοδοιπόρο. Τα αρώματα φρούτων, οι γλυκές βαλσάμικες νότες, η ισορροπημένη οξύτητα και ο ευκολόπιοτος χαρακτήρας το καθιστούν ιδανικό για κάθε σωστά μαγειρεμένη μπριζόλα.

Τηγανητό κοτόπουλο και Chardonnay

FOOD PAIRING ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 1

Τραγανό, αλμυρό και συνήθως ζεστό, το τηγανητό κοτόπουλο χρειάζεται σχεδόν πάντοτε έναν δροσερό συνοδοιπόρο. Εκτός από την αγαπημένη σου pilsner μπύρα, μπορείς να επιλέξεις ένα ποτήρι Chardonnay, που θα σου προσφέρει έναν απροσδόκητα νόστιμο συνδυασμό. Αναφερόμαστε άλλωστε σε μία από τις πιο πληθωρικές ποικιλίες που υπάρχουν και ενδεχομένως την πιο ευπροσάρμοστη. Τα συγκεκριμένα σταφύλια, οπουδήποτε κι αν παράγονται στον πλανήτη, δίνουν ένα φινετσάτο τελικό αποτέλεσμα με γευστικό πλούτο, πολυπλοκότητα, φρουτώδεις νότες και αρώματα βουτύρου και ξηρών καρπών, έχοντας παράλληλα μέτρια έως υψηλή οξύτητα. 


Διάβασε ακόμη για την αναγέννηση του ελληνικού κρασιού, τα τέλεια σπαγγέτι με μελιτζάνα, 4 cocktails που συνοδεύουν τα θαλασσινά, πώς αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό τα εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και το μήνυμα του Έκτορα Μποτρίνι

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα