Τα τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας
Οι τρόποι για να πετύχεις τα πιο νόστιμα homemade πατατάκια.
Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την πατάτα, η οποία είναι ένα από τα πιο versatile υλικά σε κάθε κουζίνα. Η τελειότερη έκφανσή της ωστόσο -ας είμαστε ειλικρινείς- βρίσκεται στις τηγανητές πατάτες και ότι αυτές αντιπροσωπεύουν. Κατ' επέκταση, τα σπιτικά τσιπς διατηρούν τη γεύση και είναι ιδανικά για κάθε στιγμή. Θα μπορούσαμε να πούμε κάλλιστα πως πρόκειται για τον ορισμό του comfort σνακ. Πώς θα τα φτιάξεις λοιπόν μόνος σου;
Αρχικά, υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως σε τι σχήμα και μέγεθος, αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η φλούδα ή όχι, πόσες φορές πρέπει να τηγανιστεί και σε τι είδος λαδιού κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι πως απλά πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες. Οι πατάτες που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς γίνεται, καθώς το άμυλο που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα τις μαλακώνει αρκετά. Όσον αφορά το κόψιμο, έχε κατά νου πως θα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτές γίνεται αλλά και περίπου στο ίδιο μέγεθος- επίλεξε για την όλη διαδικασία έναν πατατοκόπτη.


Όσον αφορά το τηγάνισμα, το κομβικό σημείο είναι η θερμοκρασία, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 160°C. Τα τσιπς δεν θα πρέπει να τηγανιστούν όλα μαζί αλλά λίγα κάθε φορά, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Μετά από αυτό το στάδιο ακολουθεί το προσεκτικό στέγνωμα με χαρτί κουζίνας. Εδώ, απαιτείται προσοχή στο σημείο που θα προστεθεί το αλάτι - πρέπει να μπει αφού έχουν στεγνώσει εντελώς τα τσιπς, διαφορετικά θα χάσουν σε τραγανότητα. Και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που επιθυμείς από τα τσιπς πατάτας.
Διάβασε ακόμη τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns, πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Pulled Pork Sandwich, την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin και γιατί όλοι πίνουν Dalgona coffee.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα