Τα τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας

Οι τρόποι για να πετύχεις τα πιο νόστιμα homemade πατατάκια.

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις με την πατάτα, η οποία είναι ένα από τα πιο versatile υλικά σε κάθε κουζίνα. Η τελειότερη έκφανσή της ωστόσο -ας είμαστε ειλικρινείς- βρίσκεται στις τηγανητές πατάτες και ότι αυτές αντιπροσωπεύουν. Κατ' επέκταση, τα σπιτικά τσιπς διατηρούν τη γεύση και είναι ιδανικά για κάθε στιγμή. Θα μπορούσαμε να πούμε κάλλιστα πως πρόκειται για τον ορισμό του comfort σνακ. Πώς θα τα φτιάξεις λοιπόν μόνος σου;

Αρχικά, υπάρχουν κάποια ερωτήματα όπως σε τι σχήμα και μέγεθος, αν θα πρέπει να αφαιρεθεί η φλούδα ή όχι, πόσες φορές πρέπει να τηγανιστεί και σε τι είδος λαδιού κ.ο.κ. Η αλήθεια είναι πως απλά πρέπει να ακολουθηθούν κάποιοι βασικοί κανόνες. Οι πατάτες που θα επιλέξεις θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο συμπαγείς γίνεται, καθώς το άμυλο που απελευθερώνεται κατά το μαγείρεμα τις μαλακώνει αρκετά. Όσον αφορά το κόψιμο, έχε κατά νου πως θα πρέπει να είναι όσο πιο λεπτές γίνεται αλλά και περίπου στο ίδιο μέγεθος- επίλεξε για την όλη διαδικασία έναν πατατοκόπτη. 

Τα τρικ για τα απόλυτα σπιτικά τσιπς πατάτας
ΣΠΙΤΙΚΑ ΤΣΙΠΣ ΠΑΤΑΤΑΣ 2

Όσον αφορά το τηγάνισμα, το κομβικό σημείο είναι η θερμοκρασία, που δεν θα πρέπει να ξεπερνά τους 160°C. Τα τσιπς δεν θα πρέπει να τηγανιστούν όλα μαζί αλλά λίγα κάθε φορά, ώστε να υπάρχει ομοιομορφία. Μετά από αυτό το στάδιο ακολουθεί το προσεκτικό στέγνωμα με χαρτί κουζίνας. Εδώ, απαιτείται προσοχή στο σημείο που θα προστεθεί το αλάτι - πρέπει να μπει αφού έχουν στεγνώσει εντελώς τα τσιπς, διαφορετικά θα χάσουν σε τραγανότητα. Και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κάτι που επιθυμείς από τα τσιπς πατάτας.


Διάβασε ακόμη τη συνταγή του Αλέξανδρου Τσιοτίνη για αφράτα burger buns, πώς θα φτιάξεις το απόλυτο Pulled Pork Sandwich, την καραντίνα ενός Έλληνα σεφ με αστέρι Michelin και γιατί όλοι πίνουν Dalgona coffee.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το Nikkei Floresta έρχεται με άκρως καλοκαιρινή διάθεση

Αυτό το καλοκαίρι κλείνει δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας.

Nebbiolo, το μικρό Πιεμόντε των Αθηνών

Το ιταλοστροφές σποτ των ΒΠ υπηρετεί εξόχως την κουζίνα της γείτονος και τη σιγοντάρει με εκλεκτά κρασιά.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η fine comfort ιταλική κουζίνα του Giovanni Scaraggi

Μια κουβέντα µε τον σεφ-πατρόν του Sole Giaguaro για τη δική του κοσµοθεωρία πάνω στις γεύσεις, τις προσεγγίσεις και την αληθινή ουσία της γαστρονοµικής κουλτούρας της Μπότας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η cucina contemporanea του Ovio

Κάτι παραπάνω από ένα ιταλιάνικο σουξέ, σε µία από τις νοστιµότερες πιάτσες της πόλης.

Γραφει Μπαμπης Δουκας