Το τηγανητό κοτόπουλο θέλει Bloody Mary sauce

Μία επική συνταγή για τους aficionados του fried chicken.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2021

Η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός του τελευταίου έτους έθεσαν νέες προδιαγραφές στη σχέση σου με την κουζίνα του σπιτιού σου - οι σχέσεις σας αν μη τι άλλο αναθερμάνθηκαν. Για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, χρειάζονται ασφαλώς θέλγητρα, δηλαδή συνταγές από εκείνες που κάνουν το σαλάκι να κυλά στην άκρη των χειλιών. Και ακριβώς τέτοια είναι το κοτόπουλο με σάλτσα Bloody Mary.

Από τη μία λοιπόν έχουμε το versatile και πάντοτε κορυφαίο σε προτιμήσεις πουλερικό και από την άλλη το κορυφαίο ποτό του brunch. Πώς θα συνδυαστούν αυτά; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή, από το Tasty-guide.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κ.γλ. απαλό κάρυ 
  • 500 ml ξινόγαλα
  • 200 γρ. φαρίνα 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα Βloody Μary
  • 200 ml κέτσαπ 
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 κ.γλ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γλ. Tabasco

Εκτέλεση

  1. Κόβεις το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά. Ρίχνεις το ξινόγαλα (το οποίο μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά), σκεπάζεις με μεμβράνη τροφίμων και αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περνάς τα φιλετάκια από το μείγμα αυτό και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. 
  3. Για τη σάλτσα, ανακατεύεις την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη Worcestershire sauce, προσθέτοντας μερικές σταγόνες Tabasco αναλόγως των γούστων σου. Βάζεις τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνεις τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
  4. Σερβίρεις και απολαμβάνεις. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau, πώς θα φτιάξεις την τέλεια Crema Catalana και τρία tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Πώς μπορεί να σε ξεγελάσει ένα εστιατόριο ώστε να δώσεις περισσότερα χρήματα

Πίσω από κάθε μενού σε ένα εστιατόριο κρύβεται στρατηγική. Από τις τιμές χωρίς σύμβολα μέχρι τα "παραμυθένια" ονόματα πιάτων, μάθε πώς σε κάνουν να ξοδεύεις περισσότερα χωρίς να το καταλάβεις.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Όλα τα οφέλη των κόκκινων φρούτων που δεν πρέπει να αγνοείς

Τα κόκκινα φρούτα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στη διατροφή. Μάθε γιατί θεωρούνται πολύτιμα για τον οργανισμό και ποια οφέλη προσφέρουν πέρα από τη γεύση τους.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αυτό το φρούτο ρίχνει την πίεση και βοηθά στον ύπνο

Αν κοιμάσαι δύσκολα, νιώθεις καταπονημένος μετά την προπόνηση ή έχεις θέμα με την πίεση, τότε ίσως πρέπει να στραφείς σε ένα καλοκαιρινό φρούτο που κάνει παραπάνω απ’ όσα νομίζεις.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Πίτσα: Πού ακριβώς χρησιμεύει αυτό το πλαστικό στο κέντρο;

Ένα μικρό, σχεδόν αόρατο αντικείμενο βρίσκεται συχνά στο κέντρο της πίτσας. Δεν είναι διακοσμητικό. Έχει λόγο ύπαρξης και η ιστορία του ξεκινά από το 1985.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Αυτή η ταβέρνα θα μείνει ανοιχτή όλο τον Αύγουστο στην Αθήνα

Σε περίπτωση που δεν έχεις σκοπό να φύγεις από το κλεινόν άστυ και υπάρχει στο μυαλό σου το ερώτημα "πού τρώμε τον Αύγουστο στην Αθήνα;", ορίστε μια ωραία απάντηση. Η αυλή της θα λειτουργεί όλες τις μέρες εκτός από τις 14/08.

Αυτό ψηφίστηκε ως το νοστιμότερο κρέας στον κόσμο-πού το βρίσκεις

"Καλό κρέας" μπορεί να είναι και το αρνάκι γάλακτος από το χωριό σου, δεν αμφιβάλλουμε. Όμως, ένα premium steak από την άλλη άκρη του κόσμου σάρωσε τα βραβεία για δεύτερη χρονιά στο World Steak Challenge και περισσότερα διαβάζεις εντός.

Γραφει Νικη Κοντομηνα