Το τηγανητό κοτόπουλο θέλει Bloody Mary sauce
Μία επική συνταγή για τους aficionados του fried chicken.
Η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός του τελευταίου έτους έθεσαν νέες προδιαγραφές στη σχέση σου με την κουζίνα του σπιτιού σου - οι σχέσεις σας αν μη τι άλλο αναθερμάνθηκαν. Για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, χρειάζονται ασφαλώς θέλγητρα, δηλαδή συνταγές από εκείνες που κάνουν το σαλάκι να κυλά στην άκρη των χειλιών. Και ακριβώς τέτοια είναι το κοτόπουλο με σάλτσα Bloody Mary.
Από τη μία λοιπόν έχουμε το versatile και πάντοτε κορυφαίο σε προτιμήσεις πουλερικό και από την άλλη το κορυφαίο ποτό του brunch. Πώς θα συνδυαστούν αυτά; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή, από το Tasty-guide.gr.
Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γλ. απαλό κάρυ
- 500 ml ξινόγαλα
- 200 γρ. φαρίνα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα Βloody Μary
- 200 ml κέτσαπ
- 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι βότκα
- 1 κ.γλ. Worcestershire sauce
- 1 κ.γλ. Tabasco
Εκτέλεση
- Κόβεις το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά. Ρίχνεις το ξινόγαλα (το οποίο μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά), σκεπάζεις με μεμβράνη τροφίμων και αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περνάς τα φιλετάκια από το μείγμα αυτό και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.
- Για τη σάλτσα, ανακατεύεις την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη Worcestershire sauce, προσθέτοντας μερικές σταγόνες Tabasco αναλόγως των γούστων σου. Βάζεις τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνεις τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
- Σερβίρεις και απολαμβάνεις.
Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.
Διάβασε ακόμη για την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau, πώς θα φτιάξεις την τέλεια Crema Catalana και τρία tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Στη Βουλιαγμένη, για ένα φίνο ιταλικό εστιατόριο
Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι" και ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ Παναγιώτης Γιακαλής... κάνει τα δικά του.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςChic Christmas | Απολαυστικά Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με την υπογραφή του NJV Athens Plaza
Φροντίζοντας μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, το ιστορικό ξενοδοχείο στην πλατεία Συντάγματος δημιουργεί και φέτος ξεχωριστά dinners και lunches για τις ημέρες των γιορτών, προσφέροντας τους τη γεύση που τους αξίζει.
10 υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που νομίζαμε ότι είναι υγιεινά
Ένας πρακτικός οδηγός για τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα που συναντάμε καθημερινά στα ράφια, πώς "κρύβονται" πίσω από υγιεινή εικόνα και τι πρέπει να γνωρίζεις για πιο ενημερωμένες διατροφικές επιλογές
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα από τα καλύτερα εστιατόρια της Σαντορίνης σερβίρει στη Γλυφάδα
Tην Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, το Σymposio at Ark υποδέχεται το εστιατόριο Kaliya της Σαντορίνης για ένα ξεχωριστό δείπνο, στις πολυτελείς αίθουσες του κοσμοπολίτικου Ark της Γλυφάδας.
Νόστιμη απόδραση στη Ρόδο μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'
Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.
Η πιο ζουμερή μπριζόλα στο τηγάνι: Tips για να γίνει τέλεια
Ανακάλυψε βήμα προς βήμα πώς να φτιάξεις ζουμερό, καλοψημένο steak στο τηγάνι. Συμβουλές για κομμάτια, seasoning, ψήσιμο, θερμοκρασίες και μυστικά επαγγελματικού searing στο σπίτι.
Γραφει Νικη Κοντομηνα