Το τηγανητό κοτόπουλο θέλει Bloody Mary sauce

Μία επική συνταγή για τους aficionados του fried chicken.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2021

Η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός του τελευταίου έτους έθεσαν νέες προδιαγραφές στη σχέση σου με την κουζίνα του σπιτιού σου - οι σχέσεις σας αν μη τι άλλο αναθερμάνθηκαν. Για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, χρειάζονται ασφαλώς θέλγητρα, δηλαδή συνταγές από εκείνες που κάνουν το σαλάκι να κυλά στην άκρη των χειλιών. Και ακριβώς τέτοια είναι το κοτόπουλο με σάλτσα Bloody Mary.

Από τη μία λοιπόν έχουμε το versatile και πάντοτε κορυφαίο σε προτιμήσεις πουλερικό και από την άλλη το κορυφαίο ποτό του brunch. Πώς θα συνδυαστούν αυτά; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή, από το Tasty-guide.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κ.γλ. απαλό κάρυ 
  • 500 ml ξινόγαλα
  • 200 γρ. φαρίνα 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα Βloody Μary
  • 200 ml κέτσαπ 
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 κ.γλ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γλ. Tabasco

Εκτέλεση

  1. Κόβεις το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά. Ρίχνεις το ξινόγαλα (το οποίο μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά), σκεπάζεις με μεμβράνη τροφίμων και αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περνάς τα φιλετάκια από το μείγμα αυτό και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. 
  3. Για τη σάλτσα, ανακατεύεις την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη Worcestershire sauce, προσθέτοντας μερικές σταγόνες Tabasco αναλόγως των γούστων σου. Βάζεις τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνεις τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
  4. Σερβίρεις και απολαμβάνεις. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau, πώς θα φτιάξεις την τέλεια Crema Catalana και τρία tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πιάτα που πρέπει να φας στα εστιατόρια της Νάξου

Σύγχρονες και παραδοσιακές προτάσεις των Ναξιώτικων εστιατορίων που έχουν κάτι να πουν.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

JAYONT, ένας μυστικός παράδεισος στη Μύκονο

Ένας ζωντανός μύθος του νησιού, που μπορείς σήμερα να επισκεφθείς.

Premium κρεατοφαγία και το καλοκαίρι στο Beefbar

All time classic πιάτα, δημοφιλείς κοπές, στιλάτος χώρος, signature cocktails και ωραία θέα συνθέτουν το θερινό μωσαϊκό στη Βουλιαγμένη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Lucinda σε βγάζει για πίτσα στον Χολαργό

Αντώνης Δρακουλαράκος, Κυριάκος Λιοδάκης και Δημοσθένης Κουβαράκης υπογράφουν ένα από τα πιο viral εστιατόρια των τελευταίων μηνών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Nobu Matsuhisa μαγειρεύει ακόμη με την καρδιά του

Μία κουβέντα με τον αυτοκράτορα της ιαπωνικής κουζίνας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στην Αθήνα, για κορυφαίο παγωτό

Τα μέρη που -μετά το brain freeze- θα σε κάνουν να νιώσεις ευτυχισμένος.

Γραφει Μπαμπης Δουκας