Το τηγανητό κοτόπουλο θέλει Bloody Mary sauce

Μία επική συνταγή για τους aficionados του fried chicken.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 12 Φεβρουαρίου 2021

Η καραντίνα και ο κατ΄οίκον περιορισμός του τελευταίου έτους έθεσαν νέες προδιαγραφές στη σχέση σου με την κουζίνα του σπιτιού σου - οι σχέσεις σας αν μη τι άλλο αναθερμάνθηκαν. Για να συνεχίσει να συμβαίνει αυτό, χρειάζονται ασφαλώς θέλγητρα, δηλαδή συνταγές από εκείνες που κάνουν το σαλάκι να κυλά στην άκρη των χειλιών. Και ακριβώς τέτοια είναι το κοτόπουλο με σάλτσα Bloody Mary.

Από τη μία λοιπόν έχουμε το versatile και πάντοτε κορυφαίο σε προτιμήσεις πουλερικό και από την άλλη το κορυφαίο ποτό του brunch. Πώς θα συνδυαστούν αυτά; Ρίξε μία ματιά στην παρακάτω συνταγή, από το Tasty-guide.gr

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 
  • 1 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 
  • 1 κ.γλ. απαλό κάρυ 
  • 500 ml ξινόγαλα
  • 200 γρ. φαρίνα 
  • 100 γρ. κορν φλάουρ 
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα Βloody Μary
  • 200 ml κέτσαπ 
  • 1 κλωναράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 1 κ.γλ. Worcestershire sauce
  • 1 κ.γλ. Tabasco

Εκτέλεση

  1. Κόβεις το φιλέτο του κοτόπουλου σε λωρίδες. Αλατίζεις και πασπαλίζεις με τα μπαχαρικά. Ρίχνεις το ξινόγαλα (το οποίο μαλακώνει τα φιλετάκια και τους δίνει νοστιμιά), σκεπάζεις με μεμβράνη τροφίμων και αφήνεις για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύεις σε ένα μπολ τη φαρίνα με το κορν φλάουρ. Περνάς τα φιλετάκια από το μείγμα αυτό και τηγανίζεις σε καυτό λάδι. Αφήνεις σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. 
  3. Για τη σάλτσα, ανακατεύεις την κέτσαπ με το σέλερι, το αγγουράκι, τη βότκα και τη Worcestershire sauce, προσθέτοντας μερικές σταγόνες Tabasco αναλόγως των γούστων σου. Βάζεις τη σάλτσα στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνεις τα φιλετάκια του κοτόπουλου.
  4. Σερβίρεις και απολαμβάνεις. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για την πρώτη ελληνική έκδοση του φημισμένου γαστρονομικού οδηγού Gault & Millau, πώς θα φτιάξεις την τέλεια Crema Catalana και τρία tips για την κουζίνα από τον Thomas Keller.

 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Στα TGI Fridays™ για νέα Burgers και Margarita MAYnia

Τα αγαπημένα TGI Fridays™ επέστρεψαν με νέα Burgers και Margarita MAYnia.

COYA: Το Περού συναντά ξανά την Μύκονο

Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, το COYA Mykonos δίνει ραντεβού στο Νησί των Ανέμων.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Kakigori, το παγωτό στα ιαπωνικά

Κάτι ανάμεσα σε χιόνι και γλύκισμα, αναμένεται να αποτελέσει την επόμενη εμμονή των foodies.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Στο πεντανόστιμο Pelagos του Luca Piscazzi

Στο εστιατόριο του Four Seasons, ο νεαρός Ιταλός σεφ τοποθετεί πολύ ψηλά τον γαστρονομικό πήχη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

San Michali Food & Culture: Κάτι νόστιμο στη Σύρο

Ένα διαφορετικό κυκλαδίτικο food project στην Ερμούπολη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Σασίμι, μοντέρνο και ελληνικό

Μία ιδιαίτερη συνταγή που φέρει την υπογραφή του εμβληματικού chef Χριστόφορου Πέσκια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας