Pia Mia, το νέο μας κόλλημα

Ποια είναι η τραγουδίστρια με τους 6,7 εκατ. ακολούθους στο Instagram;

Είναι πολύ ιδιαίτερη η περίπτωση της Pia Mia. Υπό κανονικές συνθήκες, μία τραγουδίστρια-ηθοποιός-YouTuber δεν αποτελεί τίποτα αξιοπερίεργο στις μέρες μας, ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε το γεγονός ότι είναι από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που τα κατάφεραν σχεδόν από μόνοι τους, με σκληρή δουλειά και λίγη βοήθεια από το σύμπαν. Δεν είμαστε όμως μόνο εμείς που έχουμε εθιστεί μαζί της, αλλά τουλάχιστον 6,7 εκατ. άνθρωποι εκεί έξω, στο Instagram.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Mia (@princesspiamia)

Τα πρώτα βήματα

Η Pia Mia Perez γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1996 στο ηφαιστειογενές νησί Γκουάμ, μία μη ενσωματωμένη περιοχή των ΗΠΑ μεταξύ Χαβάης και Φιλιππίνων με ρίζες από την Ιταλία, την Ολλανδία και την Ουγγαρία. Μέχρι τα 14 της χρόνια, τραγουδούσε σε γάμους και εκδηλώσεις, όταν το 2010 αποφάσισε να μετακομίσει στο Λος Άντζελες συνοδεία της μητέρας της για να κυνηγήσει μία καριέρα στο τραγούδι. Ο 'μύθος' θέλει τη 17χρονη Mia να πίνει καφέ κάπου στην Melrose Avenue, όταν μία γυναίκα τη ρώτησε αν είναι τραγουδίστρια. Αυτή η γυναίκα ήταν παντρεμένη με μία από τους παραγωγούς του Babyface.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Mia (@princesspiamia)

"Είχα αρχίσει να νιώθω πολύ άνετα στο στούντιο εκείνη την περίοδο, να βρίσκω τα βήματά μου. Ως νεαρή γυναίκα, άρχισα να καθορίζω πώς ήθελα να ακούγομαι και τι ήθελα να πω. Ήταν ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και της καριέρας μου ως άτομο", αναφέρει για εκείνο τον πρώτο χρόνο στον οποίο έκανε το ξεκίνημά της στη μουσική βιομηχανία. "Αυτό ήταν ένα σημείο στη ζωή μου που έγραφα από το ημερολόγιό μου και χρησιμοποιούσα τη ζωή μου ως έμπνευση για τη μουσική".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Mia (@princesspiamia)

 

>Διάβασε ακόμη: Η πιο πλήρης playlist του φετινού καλοκαιριού

H πρώτη viral εμφάνιση

H μεγάλη ευκαιρία για την Pia ήρθε το 2013 όταν αυτή και ο παραγωγός Nic Nac ολοκλήρωσαν τη διασκευή στο Hold On, We Going Home του Drake. "Δεν ήξερα ότι ο Drake επρόκειτο να είναι εκεί", εξηγεί για το dinner party στο σπίτι των Kardashian στο οποίο είχε προσκληθεί. "Κλήθηκα επί τόπου να τραγουδήσω. Λοιπόν, αυτό ήταν λίγο αγχωτικό", επισημαίνει για την αυτοσχέδια ερμηνεία της που έγινε viral, αλλάζοντας την πορεία της καριέρας της μέχρι εκείνη τη στιγμή. "Ήθελα να του αρέσει και σαφώς με ενέπνευσε. Ήταν καλό το αποτέλεσμα και νομίζω ότι άρεσε σε όλους".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Mia (@princesspiamia)

Μέσα σε λίγους μήνες από εκείνο το βράδυ, η Pia συνεργάστηκε με τον Chance the Rapper στο Fight For You για τη sci-fi ταινία, Divergent. Επίσης το 2014, το Hold On, Going Home συμπεριλήφθηκε στο ντεμπούτο EP της, The Gift, μαζί με δύο ακόμη singles: Το Red Love, μία μπαλάντα για πληγωμένες καρδιές και το πιο pop Mr. President. Ένα χρόνο αργότερα, το Do It Again, με τους Chris Brown και Tyga, ήταν το πρώτο τραγούδι της που κατάφερε να μπει στα charts, φτάνοντας στο νο. 71 του Billboard 100.

"Είχα αυτήν την ιδέα και ήθελα να βάλω την πινελιά μου σε αυτό. Και μετά το παίξαμε για τον Chris και τον Tyga και τους άρεσε και ήθελαν να το συμπεριλάβουν", επισημαίνει για το hit που έπαιξε στο TikTok challenge του Jimmy Fallon με τη Jennifer Lopez, τον περασμένο Μάιο. "Με αντιπροσωπεύει, από το βίντεο μέχρι το ίδιο το τραγούδι. Ήταν η τέλεια εκπροσώπηση μου ως καλλιτέχνιδα. Είμαι τόσο ευγνώμων στους Nic Nac, Marc [Bassy], Chris και Tyga και σε όλους που συμμετείχαν σε αυτό."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pia Mia (@princesspiamia)

Οι πολυποίκιλες φιλοδοξίες, τα μαθήματα ζωής και τα μελλοντικά σχέδια

Ενώ έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετούς γίγαντες της ποπ μουσικής, το όνειρό της είναι να συνεργαστεί με την Taylor Swift και την Cardi B. Η Pia επίσης, προσβλέπει και σε μία κινηματογραφική καριέρα. Άλλωστε, ήδη το 2019 υποδύθηκε την Tristan στην ταινία After, στην οποία ερμήνευσε και το θεματικό της τραγούδι, παρόλα αυτά η μεγάλη οθόνη θα έρχεται πάντα δεύτερη στην καρδιά της, μετά τη μουσική. Στην παρούσα φάση, προωθεί το νέο της τραγούδι με τίτλο Miss Me. 

Όπως παραδέχεται και η ίδια, τα τελευταία 8 χρόνια στο Λος Άντζελες μοιάζουν μία εντελώς διαφορετική ζωή για την ίδια, από τη στιγμή που βρέθηκε εκεί ως άγνωστη έφηβη μέχρι σήμερα που την ακολουθούν 6 εκατ. fans στο Instagram. "Το καλύτερο που έκανα ποτέ όταν εισήλθα στη μουσική βιομηχανία ήταν να είμαι ειλικρινής με τις προθέσεις μου, με το τι κάνω και το τι θέλω", εξηγεί αναφορικά με τα μαθήματα ζωής που πήρε μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. "Είναι δύσκολο να βρεις γνήσιους ανθρώπους για να συνεργαστείς μαζί τους σε αυτόν τον κλάδο. Επομένως, κρατήστε περιορισμένο τον κύκλο σας, αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να κάνεις στο Χόλιγουντ", καταλήγει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Gigi Hadid, μία σύγχρονη Λολίτα

Μία φωτογραφική ρετροσπεκτίβα για τα 29 χρόνια που κλείνει το διάσημο super model.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Miranda Kerr, ένα βλέμμα 1000 λέξεις

Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για το εκθαμβωτικό μοντέλο από την Αυστραλία.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Carmen Electra, ένα crush από τα '90s

Ο δίσκος με τον Prince, οι γυμνές φωτογραφίσεις στο Playboy, ο γάμος με τον Dennis Rodman, οι cult ταινίες και το Baywatch.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Kate Hudson, A Woman We Love

Σαν σήμερα, στις 19 Απριλίου του 1979, γεννιέται το πιο χαμογελαστό κορίτσι του Χόλιγουντ.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Natalie Viscuso το ξέρουμε, ήρθαμε δεύτεροι

Πριν από λίγες ώρες, έγινε γνωστό πως περιμένει παιδί από τον Henry Cavill κι εμείς, κάλλιο αργά παρά ποτέ, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε μαζί της.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Anya Taylor-Joy, A Woman We Love

Με καταγωγή από τις ΗΠΑ, την Αργεντινή και τη Μεγάλη Βρετανία, η ταλαντούχα ηθοποιός θα είναι πάντα ένας λόγος για να συμπαθούμε περισσότερο το σκάκι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου