H Justine Sacco και η ιστορία μίας καταστροφικής ρατσιστικής ανάρτησης

Ένα ρατσιστικό tweet ήταν αρκετό για να καταστρέψει τη ζωή της.

Γράφει: Esquire Editors 26 Απριλίου 2022

Ήταν Δεκέμβριος του 2013 όταν η Justine Sacco καθόταν στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης περιμένοντας να επιβιβατεί στην πτήση της με προορισμό τη Νότιο Αφρική προκειμένου να δει την οικογένειά της. Πραγματικά θα πρέπει όλο το σύμπαν να συνωμότησε εναντίον της όταν έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: "Πηγαίνω στην Αφρική. Ελπίζω να μην κολλήσω AIDS. Πλάκα κάνω. Είμαι λευκή".

Το viral tweet

Η ίδια είχε μόλις 170 ακόλουθους, όμως δούλευε στον κλάδο των μίντια και των δημόσιων σχέσεων. Έτσι όταν δημοσιογράφοι μοιράστηκαν την ανάρτησή της προκλήθηκε πανικός και μέσα σε λίγες ώρες είχε γίνει το ν.1 trending post. Είχε προκληθεί ένα τσουνάμι αντιδράσων εναντίον τόσο της ίδιας, όσο και εναντίον της εταιρίας στην οποία εργαζόταν και που εκπροσωπούσε με τη σειρά της εταιρίες- κολοσσούς. Στο μεταξύ, η Sacco ταξίδευε μακάρια καθώς η πτήση της διήρκησε 11 ώρες και αφού το τηλέφωνό της ήταν στο μεταξύ κλειστό. 

H συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Μικρές καθημερινές συνήθειες που σε εξαντλούν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η πνευματική κόπωση δεν προέρχεται πάντα από τη δουλειά. Ορισμένες καθημερινές συνήθειες μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργεια και τη συγκέντρωση χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

Θα μάθουμε ποτέ τι σκέφτονται οι γυναίκες στο κρεβάτι;

Μάλλον δύσκολο, αλλά τουλάχιστον κάποιες έρευνες προσπαθούν να βοηθήσουν.

Oι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα τoυ Forbes για το 2026

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων, με περιουσίες δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ναυτιλία, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τα ακίνητα.

Ο Σταύρος Ιωαννίδης δεν ξέχασε ποτέ τις εκρήξεις στη Μαριούπολη

Κατευθείαν από την πρώτη γραμμή των γεγονότων, ο Σταύρος Ιωαννίδης μιλάει στο Esquire Greece για τον πόλεμο και τα γεγονότα που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη του.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Πέφτει "χιόνι" από τα γένια σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Η ξηροδερμία είναι ζόρικη πίστα για τους μουσάτους, αλλά έχουμε την λύση.

Το πρόγραμμα του Jon Bernthal για το Punisher

Για να γίνεις απειλή, έστω και της μικρής οθόνης, χρειάζεσαι σωστό πρόγραμμα. Και ο Punisher το έκανε.

Γραφει Κωστας Χρηστου