Μία κατοικία στη Σαντορίνη που εμπνέεται από το φυσικό τοπίo

Το ηφαιστειακό πέτρωμα αποτέλεσε την έμπνευση για μια κατοικία στη Σαντορίνη, απόλυτα εναρμονισμένη με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.

Γράφει: Esquire Editors 15 Αυγούστου 2023

H κατοικία Μονόλιθος στη Φοινικιά της Σαντορίνης, έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου Kapsimalis Architects, ατενίζει το απέραντο θαλάσσιο λιβάδι του νησιού και παραπέμπει σε έναν γιγάντιο μονόλιθο 20 μέτρων μήκους και 20 μέτρων πλάτους, που εγκαταστάθηκε εκεί μετά την αρχαία έκρηξη του ηφαιστείου.

Οι καμπύλες, οι αποχρώσεις και τα ιδιαίτερα σχήματα δεν διαταράσσουν την ισορροπία του κτιρίου με το φυσικό περιβάλλον, ενώ εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.

Οι εσοχές και τα ανοίγματα του συμπαγούς οικήματος παραπέμπουν στο σμίλευμα των στοιχείων της φύσης, του νερού και του αέρα, και δημιουργούν φιλόξενους εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους.

Santorini

Η επιλογή των υλικών κατασκευής δίνει στο νερό μια απόχρωση ταιριαστή με τους απαλούς τόνους του εδάφους. Οι αυλές ακολουθούν τα ίδια χρωματικά μοτίβα και εντάσσονται διακριτικά στο τοπίο.

Η συνέχεια στο Elle.gr

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Denise Ohnona ή αλλιώς, η σωσίας της Kate Moss

Δύο μοντέλα, μία απίστευτη ομοιότητα.