Βρέθηκε έργο του Gustav Klimt που θεωρούνταν χαμένο για σχεδόν έναν αιώνα

Πρόκειται για ένα πορτρέτο που ζωγράφισε λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Γράφει: Esquire Editors 31 Ιανουαρίου 2024

Για σχεδόν έναν αιώνα το Portrait of Fraulein Lieser θεωρούνταν χαμένο. Το έργο που ζωγράφισε ο Gustav Klimt το 1917, λίγο πριν από τον θάνατό του, βρέθηκε και θα δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στη Βιέννη. 

Ο οίκος δημοπρασιών Im Kinsky σημειώνει ότι προκαλεί έντονα συναισθήματα "η επανεύρεση αυτού του πορτρέτου μιας γυναίκας, ενός από τα πιο όμορφα πορτρέτα της τελευταίας δημιουργικής περιόδου του Klimt". Παρόλο που η εικόνα υπάρχει στους καταλόγους με το έργο του Klimt ήταν γνωστό στους ιστορικούς τέχνης, όπως αναφέρει ο οίκος, ως μία ασπρόμαυρη φωτογραφία. "Ένας πίνακας τέτοιας σπανιότητας, καλλιτεχνικής σημασίας και αξίας δεν ήταν διαθέσιμης στην αγορά τέχνης της Κεντρικής Ευρώπης για δεκαετίες", αναφέρει ο οίκος.  

Αναφερόταν απλά ως "Lieser" και οι ιστορικοί τέχνης θεωρούσαν ότι η γυναίκα που απεικονίζεται καθιστή ήταν η Margarethe Constance Lieser, η κόρη του Adolf Lieser. Νέα έρευνα όμως έδειξε ότι θα μπορούσε να είναι μία από τις κόρες του αδερφού του Adolf, Justus Lieser και της Henriette Amalie "Lilly" Lieser-Landau: Helene Lieser ή Annie Lieser.

Η συνέχεια στο Harpersbazaar.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Μικρές καθημερινές συνήθειες που σε εξαντλούν χωρίς να το καταλαβαίνεις

Η πνευματική κόπωση δεν προέρχεται πάντα από τη δουλειά. Ορισμένες καθημερινές συνήθειες μπορούν να εξαντλήσουν την ενέργεια και τη συγκέντρωση χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.

Θα μάθουμε ποτέ τι σκέφτονται οι γυναίκες στο κρεβάτι;

Μάλλον δύσκολο, αλλά τουλάχιστον κάποιες έρευνες προσπαθούν να βοηθήσουν.

Oι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι στη λίστα τoυ Forbes για το 2026

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Έλληνες σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων, με περιουσίες δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ναυτιλία, τις επενδύσεις, την ενέργεια και τα ακίνητα.

Ο Σταύρος Ιωαννίδης δεν ξέχασε ποτέ τις εκρήξεις στη Μαριούπολη

Κατευθείαν από την πρώτη γραμμή των γεγονότων, ο Σταύρος Ιωαννίδης μιλάει στο Esquire Greece για τον πόλεμο και τα γεγονότα που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη του.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Πέφτει "χιόνι" από τα γένια σου; Να τι πρέπει να κάνεις

Η ξηροδερμία είναι ζόρικη πίστα για τους μουσάτους, αλλά έχουμε την λύση.

Το πρόγραμμα του Jon Bernthal για το Punisher

Για να γίνεις απειλή, έστω και της μικρής οθόνης, χρειάζεσαι σωστό πρόγραμμα. Και ο Punisher το έκανε.

Γραφει Κωστας Χρηστου