Πίθηκοι χρησιμοποιούν sex toys- εκπλήσσεται κανείς;

Όλο και πιο κοντά στο ανθρώπινο είδος έρχονται οι μακρινοί μας συγγενείς.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 05 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα θηλαστικά που χρησιμοποιούν εργαλεία. Οι καπουτσίνοι χρησιμοποιούν πέτρες ως αυτοσχέδια σφυριά και αμόνια, για παράδειγμα, και το κάνουν εδώ και καιρό. Όμως νέα έρευνα δείχνει ότι οι συσκευές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ή την αποσυναρμολόγηση αντικειμένων δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ορισμένα μη ανθρώπινα πρωτεύοντα χρησιμοποιούν εργαλεία. Ή, για να το θέσουμε αλλιώς: αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πρωτεύοντα θηλαστικά που χρησιμοποιούν sex toys.

Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα από μια εργασία που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό Ethnology. Ο τίτλος της λέει πολλά: Χρησιμοποιούν οι πίθηκοι σεξουαλικά παιχνίδια; 

Σεξουαλικό παιχνίδι με λίθινα αντικείμενα;

Στοιχεία αυνανισμού με τη βοήθεια λίθινων εργαλείων βρέθηκαν σε ελεύθερα διαβιούντες μακάκους με μακριά ουρά. Όπως γράφουν οι συγγραφείς του άρθρου, "τα δεδομένα μας εν μέρει υποστήριξαν την υπόθεση του "σεξουαλικού παιχνιδιού", υποδεικνύοντας ότι το κατευθυνόμενο από πέτρες χτύπημα και τρίψιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων και της βουβωνικής χώρας είναι συμπεριφορές με σεξουαλικά κίνητρα".

> Διάβασε ακόμη: Τα sex toys που κάθε άντρας χρειάζεται

Ένα άρθρο στους New York Times έχει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς οι επιστήμονες κατέληξαν στα συμπεράσματά τους. Η ειδική στη γνώση των πρωτευόντων Elisabetta Visalberghi εξέτασε τα δεδομένα και έκανε μια σαφή κρίση για το τι σημαίνουν. "Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι, πράγματι, συνέβαινε κάτι σεξουαλικό", δήλωσε η Visalberghi στους NYT. 

Όπως γράφει η Emily Anthes στους Times, αυτή δεν είναι "η πρώτη αναφορά για αυνανισμό με τη βοήθεια αντικειμένων σε άγρια ζώα". Και το γεγονός ότι αυτό περιλαμβάνει και λίθινα εργαλεία μπορεί να μας βγάλει λίγο από το μυαλό. Αλλά είναι μια χρήσιμη ματιά στην ανθρώπινη προέλευση - και στο τι κάνουν άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος