Πώς θα γίνεις πρωινός τύπος στην προπόνηση

Κάποιες συμβουλές για να εντάξεις την πρωινή γυμναστική στην καθημερινότητά σου.

Γράφει: Esquire Editors 23 Απριλίου 2021

Προπόνηση το πρωί: Εύκολα λέγεται, δύσκολα γίνεται, ειδικά αν έχεις συνηθίσει να ασκείσαι το απόγευμα ή προσπαθείς να ξεκινήσεις γυμναστική τώρα. Με τις παρακάτω συμβουλές θα τα καταφέρεις. Ιδού λοιπόν κάποια χρήσιμα tips για να μην πατάς διαρκώς το snooze.

> Διάβασε ακόμη: Η υβριδική HIIT προπόνηση για το πάνω μέρος του κορμιού

Πήγαινε για ύπνο νωρίτερα

Η πρωινή γυμναστική μπορεί να αποδειχτεί αντιπαραγωγική αν δεν κοιμάσαι αρκετά το βράδυ και το πρωινό ξύπνημα μπορεί να γίνει ακόμη πιο δύσκολο. Η καλύτερη στρατηγική είναι να αποφασίσεις πρώτα τι ώρα θέλεις να ξυπνάς το πρωί και στη συνέχεια να ρυθμίσεις την ώρα που πέφτεις για ύπνο. Υπολόγισε ότι χρειάζεσαι περίπου 7-8 ώρες ύπνου. Αν συνηθίζεις να κοιμάσαι τα μεσάνυχτα μην περιμένεις να κοιμηθείς κοιμηθείς κατευθείαν στις εννιά το βράδυ. Ξεκίνα να πηγαίνεις για ύπνο ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε βράδυ. Θυμήσου όμως ότι οι ώρες που κοιμάσαι δεν είναι το ίδιο με εκείνες που είσαι ξαπλωμένος. Πριν κοιμηθείς δώσε χρόνο στον εαυτό σου να χαλαρώσει.

Βάλε έναν ρεαλιστικό στόχο

Αν το γυμναστήριο δεν αποτελεί την ιδανική επιλογή για την πρωινή σου γυμναστική (εκ των πραγμάτων αυτό το διάστημα), μπορείς να στραφείς σε βίντεο γυμναστικής ή να ενημερωθείς αν γίνονται προπονήσεις σε κάποιο εξωτερικό χώρο. Μπορείς να γυμναστείς μόνος σου στο σπίτι, ή να πας για τρέξιμο στο κοντινότερο πάρκο. Γενικότερα, ανακάλυψε τρόπους για να μετατρέψεις την πρωινή γυμναστική σε κάτι ευχάριστο για το οποίο ανυπομονείς να ξυπνήσεις.

> Διάβασε ακόμη: Οι ασκήσεις για να κάψεις 500 θερμίδες σε λιγότερο από μία ώρα

Προετοιμάσου να αποτύχεις

Να είσαι προετοιμασμένος ότι το σχέδιο σου μπορεί να αποτύχει, γι’ αυτό πρέπει να έχεις back up plan. Αν για παράδειγμα ξυπνήσεις μια βροχερή ημέρα, αντί να ξαναπέσεις στο κρεβάτι σου, κάνε γυμναστική στο σπίτι. Προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές λύσεις για τις διάφορες αναποδιές που μπορεί να σου τύχουν.

Η συνέχεια στο Shape.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.