Παρά το "απειλητικό" ύφος του ονόματός του, το Dark 'N' Stormy είναι ένα ακόμη cocktail που προέρχεται από την Καραϊβική και έχει ως κύρια αλκοολική του βάση το ρούμι. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για ένα σκοτεινό και θυελλώδες ποτό αλλά για ένα νόστιμο, ελαφρώς spicy drink που συγκαταλέγεται στην οικογένεια των Mule. Για την παρασκευή του απαιτούνται μόλις τρία συστατικά (συν τη γαρνιτούρα). Φρόντισε μόνο να μην χρησιμοποιήσεις ginger ale αλλά οπωσδήποτε ginger beer. Υπάρχει λόγος.

Η ιστορία

Πίσω στο 1860, o Βρετανός Ambrose Gosling και ο μεγαλύτερος από τους γιους του, James, βρίσκονται σε ένα πλοίο που έχει ξεκινήσει από την Αγγλία με προορισμό την Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εμπόρευμα που κουβαλούν είναι μπύρες και κρασιά από την οικογενειακή επιχείρηση και απώτερος στόχος τους η εύρεση μίας ακόμη μεγαλύτερης αγοράς. Αντί για την ανατολική ακτή των ΗΠΑ όμως, το πλοίο της οικογένειας Gosling, προσάραξε λόγω κακοκαιρίας στις Βερμούδες και την πρωτεύουσα του νησιωτικού κράτους Χάμιλτον. Ο Ambrose, έχοντας ήδη αρκετές εβδομάδες στο νησί και αξιοποιώντας το υπόβαθρο στο κομμάτι της ποτοποιίας, ξεκίνησε να φτιάχνει το δικό του ρούμι.

Μαζί με τον James αποφασίζουν να μείνουν στις Βερμούδες και να δραστηριοποιηθούν εκεί. Το μαύρο ρούμι τους, Gosling’s Black Seal, έγινε η βάση για το Dark and Stormy, το οποίο δημιουργήθηκε από αξιωματικούς του Βασιλικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν οι τελευταίοι το συνδύασαν με ginger beer, που υπήρχε σε αφθονία στην περιοχή. Το όνομά του σχετίζεται ασφαλώς με τα μυστήρια που είναι συνδεδεμένα με το Τρίγωνο των Βερμούδων. Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει το cocktail να είναι το εθνικό ποτό της χώρας.

Η συνταγή

Υλικά

1 μεζούρα μαύρο ρούμι (ιδανικά Gosling’s Black Seal 151 proof)
2 μεζούρες ginger beer
1/3 μεζούρας χυμός lime

Εκτέλεση

Βάζει πάγο σε ένα highball ποτήρι και προσθέτεις το ρούμι.

Ρίχνεις την ginger beer και το χυμό lime.

Αναδεύεις με barspoon.

Γαρνίρεις με μία σφήνα lime. 


Διάβασε ακόμη για τη λευκή εκδοχή του Negroni και για την ιστορία του Hurricane.