Η ιστορία και η συνταγή του Hurricane

Ένα εξαιρετικό, φρουτώδες cocktail με ρούμι από τη Νέα Ορλεάνη.

Το Hurricane είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους πρεσβευτές των cocktails με ρούμι και σίγουρα μία καλή εισαγωγή για να μυηθεί κάποιος στην tiki κουλτούρα. Ένα καλό ρούμι, δύο χυμοί και ενδιαφέρουσες γαρνιτούρες αρκούν για να δημιουργηθεί ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα σε ένα ποτήρι σήμα-κατατεθέν. 

Η ιστορία

Πολλά σπουδαία cocktails έχουν γεννηθεί στη Νέα Ορλεάνη. Το Sazerac, το Grasshopper αλλά και το Hurricane είναι μόνο μερικά από αυτά. To τελευταίο φέρεται να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1939, στο φημισμένο Pat O'Brien's Bar, που σερβίρει από το 1933 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ακριβώς σημείο της γαλλικής συνοικίας της πόλης.

Η ιστορία και η συνταγή του Hurricane

Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, το ρούμι από την Καραϊβική βρισκόταν σε αφθονία στα μπαρ της Νέας Ορλεάνης, εν αντιθέσει με το ουίσκι - ειδικά μετά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης. Τα μεγάλα αποθέματα που υπήρχαν λοιπόν έπρεπε με κάποιο τρόπο να βγουν στην αγορά. Ένας από τους bartenders του μέχρι πρότινος speakeasy joint σκέφτηκε πως μία καλή λύση είναι να το αναμείξει με χυμούς φρούτων και να το σερβίρει σε ένα ιδιαίτερο ποτήρι.

Το Hurricane βαφτίστηκε ουσιαστικά από το ποτήρι που το φιλοξενεί και το οποίο ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματός του, που θυμίζει τις λάμπες που φέρουν το ίδιο όνομα (hurricane lamps). 

PAT O BRIEN'S BAR ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

Υπάρχει βέβαια και μία ακόμη ιστορία που θέλει το cocktail να δημιουργήθηκε στο Hurricane Bar της Νέας Υόρκης, επίσης το 1939. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά για επισκέπτες και ντόπιους στη Νέα Ορλεάνη, με τους ανθρώπους του Pat O'Brien's να το πωλούν ακόμη και σε χάρτινα ποτήρια, σε πάγκους της Bourbon Street. 

Η συνταγή

Υλικά

  • 2 μεζούρες ρούμι
  • 1 μεζούρα χυμό passion fruit
  • 1 μεζούρα χυμό λεμόνι
  • φέτες πορτοκαλιού
  • κερασάκια maraschino

Εκτέλεση

Βάζεις το ρούμι, το χυμό passion fruit και το χυμό λεμονιού στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς. 

ΠΟΤΟ HURRICANE 1

Σουρώνεις σε ποτήρι τύπου hurricane, με πάγο.

ΠΟΤΟ HURRICANE 2

Γαρνίρεις με φέτα πορτοκαλιού και κερασάκια maraschino.

ΠΟΤΟ HURRICANE 3

Ο μεγάλος αδερφός του Hurricane είναι το Zombie. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες διαφορετικές εκδοχές του Daquiri.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.