Η ιστορία και η συνταγή του Hurricane
Ένα εξαιρετικό, φρουτώδες cocktail με ρούμι από τη Νέα Ορλεάνη.
Το Hurricane είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους πρεσβευτές των cocktails με ρούμι και σίγουρα μία καλή εισαγωγή για να μυηθεί κάποιος στην tiki κουλτούρα. Ένα καλό ρούμι, δύο χυμοί και ενδιαφέρουσες γαρνιτούρες αρκούν για να δημιουργηθεί ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα σε ένα ποτήρι σήμα-κατατεθέν.
Η ιστορία
Πολλά σπουδαία cocktails έχουν γεννηθεί στη Νέα Ορλεάνη. Το Sazerac, το Grasshopper αλλά και το Hurricane είναι μόνο μερικά από αυτά. To τελευταίο φέρεται να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1939, στο φημισμένο Pat O'Brien's Bar, που σερβίρει από το 1933 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ακριβώς σημείο της γαλλικής συνοικίας της πόλης.

Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, το ρούμι από την Καραϊβική βρισκόταν σε αφθονία στα μπαρ της Νέας Ορλεάνης, εν αντιθέσει με το ουίσκι - ειδικά μετά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης. Τα μεγάλα αποθέματα που υπήρχαν λοιπόν έπρεπε με κάποιο τρόπο να βγουν στην αγορά. Ένας από τους bartenders του μέχρι πρότινος speakeasy joint σκέφτηκε πως μία καλή λύση είναι να το αναμείξει με χυμούς φρούτων και να το σερβίρει σε ένα ιδιαίτερο ποτήρι.
Το Hurricane βαφτίστηκε ουσιαστικά από το ποτήρι που το φιλοξενεί και το οποίο ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματός του, που θυμίζει τις λάμπες που φέρουν το ίδιο όνομα (hurricane lamps).

Υπάρχει βέβαια και μία ακόμη ιστορία που θέλει το cocktail να δημιουργήθηκε στο Hurricane Bar της Νέας Υόρκης, επίσης το 1939. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά για επισκέπτες και ντόπιους στη Νέα Ορλεάνη, με τους ανθρώπους του Pat O'Brien's να το πωλούν ακόμη και σε χάρτινα ποτήρια, σε πάγκους της Bourbon Street.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες ρούμι
- 1 μεζούρα χυμό passion fruit
- 1 μεζούρα χυμό λεμόνι
- φέτες πορτοκαλιού
- κερασάκια maraschino
Εκτέλεση
Βάζεις το ρούμι, το χυμό passion fruit και το χυμό λεμονιού στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς.

Σουρώνεις σε ποτήρι τύπου hurricane, με πάγο.

Γαρνίρεις με φέτα πορτοκαλιού και κερασάκια maraschino.

Ο μεγάλος αδερφός του Hurricane είναι το Zombie. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες διαφορετικές εκδοχές του Daquiri.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Το μπλε πάρτι της χρονιάς από τo BOMBAY SAPPHIRE και τη Βάσια Κωσταρά
Με θέμα Step Into The Blue, ως μέρος της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του BOMBAY SAPPHIRE gin, το viral πάρτι που έγινε στον εμβληματικό Φάρο του Σταύρος Νιάρχος εγκαινίασε την εορταστική σεζόν με τον πιο φαντασμαγορικό τρόπο!
Η μαγεία του Glenfiddich στο Esquire Townhouse Athens 2025
Στο Esquire Townhouse Athens 2025, το Glenfiddich 16YO παρουσίασε έναν κόσμο γεύσης και αισθητικής, εμπνευσμένο από τη συνεργασία με την Aston Martin F1® Team, σε μια βραδιά υψηλής ποιότητας και στυλ.
Από το Κεντάκι στον κόσμο: Το bourbon που έγινε σύμβολο εθνικής κληρονομιάς
Από τα βαρέλια του Κεντάκι έως τα μπαρ του κόσμου, το bourbon της Jim Beam αποδεικνύει πως η αυθεντικότητα και ο χρόνος παραμένουν οι πιο δυνατές αξίες κάθε παράδοσης.
Το κορυφαίο μπαρ του κόσμου αποκτά μικρό αδερφό
To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στην Κίνα, με το Bar Leone Shanghai.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςSt-Germain: Mixability à la française
Με ντελικάτο άρωµα φρέσκων λουλουδιών και την κοµψότητα της παριζιάνικης φινέτσας, το διάσηµο λικέρ St-Germain αποτελεί τον κρυφό άσο του mixability. Απογειώνει από ένα απλό spritz µέχρι τις πιο δηµιουργικές συνθέσεις, αποδεικνύοντας πως η γεύση της άνοιξης δεν έχει, τελικά, εποχή.
Γραφει Μπαμπης Δουκας15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στη μεγάλη γιορτή των spirits;
Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις