
Η ιστορία και η συνταγή του Hurricane
Ένα εξαιρετικό, φρουτώδες cocktail με ρούμι από τη Νέα Ορλεάνη.

Το Hurricane είναι ένας από τους χαρακτηριστικότερους πρεσβευτές των cocktails με ρούμι και σίγουρα μία καλή εισαγωγή για να μυηθεί κάποιος στην tiki κουλτούρα. Ένα καλό ρούμι, δύο χυμοί και ενδιαφέρουσες γαρνιτούρες αρκούν για να δημιουργηθεί ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα σε ένα ποτήρι σήμα-κατατεθέν.
Η ιστορία
Πολλά σπουδαία cocktails έχουν γεννηθεί στη Νέα Ορλεάνη. Το Sazerac, το Grasshopper αλλά και το Hurricane είναι μόνο μερικά από αυτά. To τελευταίο φέρεται να φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1939, στο φημισμένο Pat O'Brien's Bar, που σερβίρει από το 1933 μέχρι σήμερα, στο ίδιο ακριβώς σημείο της γαλλικής συνοικίας της πόλης.
Κατά τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, το ρούμι από την Καραϊβική βρισκόταν σε αφθονία στα μπαρ της Νέας Ορλεάνης, εν αντιθέσει με το ουίσκι - ειδικά μετά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης. Τα μεγάλα αποθέματα που υπήρχαν λοιπόν έπρεπε με κάποιο τρόπο να βγουν στην αγορά. Ένας από τους bartenders του μέχρι πρότινος speakeasy joint σκέφτηκε πως μία καλή λύση είναι να το αναμείξει με χυμούς φρούτων και να το σερβίρει σε ένα ιδιαίτερο ποτήρι.
Το Hurricane βαφτίστηκε ουσιαστικά από το ποτήρι που το φιλοξενεί και το οποίο ονομάζεται έτσι λόγω του σχήματός του, που θυμίζει τις λάμπες που φέρουν το ίδιο όνομα (hurricane lamps).

Υπάρχει βέβαια και μία ακόμη ιστορία που θέλει το cocktail να δημιουργήθηκε στο Hurricane Bar της Νέας Υόρκης, επίσης το 1939. Σε κάθε περίπτωση, εξακολουθεί να είναι ένα από τα δημοφιλέστερα ποτά για επισκέπτες και ντόπιους στη Νέα Ορλεάνη, με τους ανθρώπους του Pat O'Brien's να το πωλούν ακόμη και σε χάρτινα ποτήρια, σε πάγκους της Bourbon Street.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες ρούμι
- 1 μεζούρα χυμό passion fruit
- 1 μεζούρα χυμό λεμόνι
- φέτες πορτοκαλιού
- κερασάκια maraschino
Εκτέλεση
Βάζεις το ρούμι, το χυμό passion fruit και το χυμό λεμονιού στο σέικερ μαζί με πάγο και ανακινείς.

Σουρώνεις σε ποτήρι τύπου hurricane, με πάγο.

Γαρνίρεις με φέτα πορτοκαλιού και κερασάκια maraschino.

Ο μεγάλος αδερφός του Hurricane είναι το Zombie. Εναλλακτικά, μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες διαφορετικές εκδοχές του Daquiri.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Esquire BBQ Street Party: Ένα διαφορετικό βράδυ στον Κεραμεικό με πρωταγωνιστή το Jim Beam
Στο Esquire BBQ Street Party, το Jim Beam έδωσε τον δικό του χαρακτήρα στη βραδιά, συνδυάζοντας bourbon κουλτούρα, cocktails και αυθεντική εμπειρία γεύσης.
Σε αυτό το θρυλικό μπαρ σύχναζε ο Picasso - Πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες
Στη Ζυρίχη υπάρχει ένα μπαρ όπου η τέχνη γράφτηκε μέσα στα ποτήρια του. Εκεί όπου ο Picasso, ο Miró και ο Chagall άφησαν τα έργα τους αντί για μετρητά.
Ο οπαδός της Ρόμα που τρέχει το καλύτερο μπαρ του πλανήτη
Μία κουβέντα με τον Lorenzo Antinori, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςMONIN Barista Cup: Δημιουργικότητα, πάθος και έμπνευση στον πρώτο διαγωνισμό baristi της MONIN στην Ελλάδα
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός MONIN Barista Cup, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των headquarters της Sky Spirits.
Τελικά, γινόμαστε πιο ειλικρινείς όταν πίνουμε;
Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ προκαλεί αλλαγές στον εγκέφαλό μας, αλλά είναι άραγε ένα από τα αποτελέσματά του το να μας κάνει να λέμε την αλήθεια χωρίς έλεος; Ή μήπως πλά βρίσκουμε το θάρρος να το κάνουμε;
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025: Τρία αθηναϊκά και ένα από τα Τίρανα ανάμεσά τους
Ταξιδέψαμε μέχρι το Χονγκ Κονγκ για να μάθουμε ποια είναι τα καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2025 και ανάμεσά τους είναι και τρία μπαρ της Αθήνας. Για την ιστορία το καλύτερο όλων είναι το Bar Leone από το Χονγκ Κονγκ.
Γραφει Μπαμπης Δουκας