Negroni, η λευκή εκδοχή

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα trends των τελευταίων ετών.

To Negroni αποτελεί ένα από τα διαχρονικότερα και πιο "σίγουρα" cocktails που μπορεί να επιλέξει κάποιος. Το ποτό που εμπνεύστηκε ο δον Camillo Negroni στο Caffe Casoni της Φλωρεντίας, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια ζωής. Όπως συμβαίνει με κάθε κλασικό cocktail έχουν δημιουργηθεί για αυτό δεκάδες παραλλαγές - κάποιες καλές, ελάχιστες πολύ καλές και πολλές μάλλον αποτυχημένες. 

H εκδοχή που το θέλει να αποχωρίζεται τη γνωστή βαθυκόκκινη απόχρωσή του, αντικαθιστώντας την με ένα λευκό προς κιτρινωπό χρώμα -η αντικατάσταση δηλαδή του Campari και του κόκκινου βερμούτ με λικέρ όπως το Suze ή το Bonal- αποτελεί ένα από τα πιο intellectual trends του κόσμο του ποτού την τελευταία διετία. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που κάποιος δεν είναι προσκολλημένος σε κλασικές πεποιθήσεις και έχει διάθεση να πειραματιστεί με το ποτό του. 

Σύμφωνα με τον drinks writer Robert Simonson, το λευκό Negroni φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 2001, στη Γαλλία από τον Άγγλο bartender Wayne Collins. O τελευταίος είχε ξεμείνει από Campari και κόκκινο βερμούτ, αποφασίζοντας να πειραματιστεί με τα γαλλικά aperitif Suze και Lillet. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το λευκό Negroni. Όπως και το αρχετυπικό Negroni, αρκούν μόλις 3 υλικά και η διαδικασία παρασκευής του είναι εξαιρετικά απλή.

Υλικά

  • 1 1/2 μεζούρα gin
  • 3/4 μεζούρας Suze (λικέρ γεντιανής)
  • 1 μεζούρα Lillet Blanc

Εκτέλεση

  1. Όλα τα υλικά μπαίνουν στο mixing glass.
  2. Προσθέτεις πάγο και ανακατεύεις.
  3. Σουρώνεις σε παγωμένο ποτήρι coupe ή old fashioned, με πάγο.
  4. Γαρνίρεις με μία φλούδα λεμονιού.

Διάβασε ακόμη για το πιο νόστιμο Bloody Mary και την ιστορία της εξωτικής Pina Colada.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.