Το ρούμι και ποιο απ' όλα να επιλέξεις

Επτά από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπροσώπους ενός από τα best-selling spirits του πλανήτη.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 08 Σεπτεμβρίου 2020

Το ρούμι διανύει την ενδεχομένως καλύτερη φάση της (πολυτάραχης, ασαφούς όσο και ενδιαφέρουσας) ιστορίας του αποτελώντας πια ένα από τα best-selling spirits του πλανήτη. Η δημοφιλία του οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένα αρκετά versatile ποτό, τέλειο για κοκτέιλ λόγω σώματος και γεύσης, ικανό να σταθεί και μόνο του σαν long drink.

Η λέξη "ρούμι" έχει μια μάλλον μπερδεμένη προέλευση: Η πιο πειστική εκδοχή είναι αυτή που θέλει το λήμμα "rum" να προέρχεται από τη λέξη "rumbullion" (από την αγγλική αργκό του 17ου αιώνα), που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "χαρά, διασκέδαση, οχλαγωγία".

Το ρούμι και ποιο απ' όλα να επιλέξεις

Havana Club Añejo 7 Años

Ένα φίνο μπουκέτο με έντονες όσο και πολύπλοκες νότες βανίλιας, κέδρου, κακάο, καπνού και τροπικών φρούτων καθώς και πλούσιες γεύσεις χαρακτηρίζουν αυτό το κουβανέζικο ρούμι.

Brugal Extra Viejo

Κομψότητα και αρωματική γοητεία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του premium ρούμι, που παλαιώνει για οκτώ χρόνια σε αμερικανικά βαρέλια και έχει ήπια γεύση και σύνθετη μακρά επίγευση.

Don Papa Sherry Casks

Οι Φιλιππίνες έχουν σπουδαία παράδοση στην παραγωγή ζαχαροκαλάμου και το εκλεκτό αυτό ρούμι είναι ακόμα μία απόδειξη. Η περιορισμένη αυτή έκδοση ωριμάζει σε βαρέλια sherry και έχει έντονη προσωπικότητα σε κάθε έκφανσή της.

Matusalem Gran Reserva 15

Αρώματα αποξηραμένων φρούτων και καραμέλας βουτύρου, σκούρο χρώμα χαλκού και γεύσεις από καφέ, κακάο και μαύρη ζάχαρη το καθιστούν πολύ ενδιαφέρον.

Zacapa 23

Εκλεκτής ποιότητας, από παρθένο μέλι ζαχαροκάλαμου (και όχι από μελάσα), ωριμάζει σε υψόμετρο 2.300 μ., στο "Σπίτι πάνω από τα σύννεφα", στην ομώνυμη πόλη της Γουατεμάλας. Αριστουργηματικό, με εξαιρετική γεύση και πλούσιες αρωματικές νότες.

Botran Solera 1893

Παλαιωμένο με το σύστημα Solera ρούμι από τη Γουατεμάλα, απολαυστικά κομψό, με έντονα αρώματα που παραπέμπουν σε μπαχαρικά και εσπεριδοειδή αλλά και άλλα φρούτα.

BacardÍ 8 Años

Μια σύνθεση από παλαιωμένο ρούμι ηλικίας 8 έως και 16 ετών, με βαθύχρυσο χρώμα και πολύπλοκα αρώματα.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Ποτό

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το ποτό μετάβαση στο φθινόπωρο

Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας λόγος για να πιεις Sangria. Εκτός αν την αναβαθμίσεις.

Το Tullamore D.E.W. ξεχώρισε στο φετινό International Spirits Challenge

Το δημοφιλές ιρλανδικό ουίσκι είχε πολλαπλές διακρίσεις στον κορυφαίο και πιο αξιόπιστο διαγωνισμό οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο.