Το Gold Rush ανήκει σίγουρα στη λίστα των πιο απλών cocktails που μπορεί να φτιάξει κάποιος κι αυτό γιατί αποτελείται από μόλις 3 υλικά: Η βάση του είναι το bourbon, το οποίο πλαισιώνεται από χυμό λεμονιού και μέλι. Έτσι, ο έντονος χαρακτήρας του αμερικανικού ουίσκι συνδυάζεται με τις οξύτητες του λεμονιού και τη γλυκύτητα του μελιού, αποκτώντας ένα ενδιαφέρον και μάλλον εύκολο γευστικό αποτέλεσμα. Σκέψου ότι μιλάμε για ένα ποτό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάτι ανάμεσα σε εναλλακτικό Whiskey Sour και boozy τσάι. Υπάρχουν επιπλέον κάποιες συνταγές που το θέλουν να φτιάχνεται με σιρόπι μελιού αλλά αυτό στερεί μερικά στοιχεία όσον αφορά το συμπαγές μείγμα που απαιτείται. Φρόντισε μόνο να κάνεις σωστή επιλογή στην ετικέτα του bourbon, καθώς η γεύση του θα χαρακτηρίσει σημαντικά το cocktail. 

Η ιστορία

Πρόκειται για ένα σχετικά πρόσφατο κλασικό ποτό, το όνομα του οποίου προέρχεται από τους χρυσοθήρες της δυτικής ακτής των ΗΠΑ στις αρχές του περασμένου αιώνα. Οι τελευταίοι, μετά τις "δραστηριότητές" τους συνήθιζαν να χαλαρώνουν στα σαλούν του Σαν Φρανσίσκο, απολαμβάνοντας το ουίσκι τους. Το Gold Rush ωστόσο πρωτοφτιάχτηκε μόλις το 2001 στο μπαρ Milk & Honey του Μανχάταν από τον T. J. Siegel. Η ακρίβεια των συστατικών και η απλότητά του είναι τα στοιχεία που του χαρίζουν διαχρονικότητα. 

Η συνταγή

Υλικά 

  • 2 μεζούρες bourbon
  • 3/4 μεζούρας χυμός λεμονιού
  • 3/4 μεζούρας μέλι

Εκτέλεση

Βάζεις τα υλικά σε ένα σέικερ με πάγο και ανακινείς δυνατά για περίπου 15''.

Σουρώνεις σε rocks glass με φρέσκο πάγο. Δεν χρειάζεται γαρνιτούρα. 


Διάβασε ακόμη την ιστορία και τις συνταγές των Irish Coffee, Milk Punch και Blood and Sand.