Η ιστορία και η συνταγή του Milk Punch

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για το μάλλον ιδανικότερο cocktail αυτής της περιόδου.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 01 Δεκεμβρίου 2020

Ένα ποτήρι ζεστό γάλα κατά τη διάρκεια του χειμώνα μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο feelgood ροφήματα που μπορείς να καταναλώσεις. Όταν δε, σε αυτό προστεθεί και η κατάλληλη ποσότητα αλκοόλ, τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα. Το Milk Punch με ρούμι -μπορεί να φτιαχτεί σχεδόν με οποιονδήποτε άλλο τύπο spirit- είναι μία από τις πιο ενδεδειγμένες επιλογές της εποχής και σίγουρα ένα ενδιαφέρον cocktail για τις γιορτινές συνεστιάσεις. 

Η ιστορία

Τα drinks με ζεστό γάλα και σκούρο αλκοόλ αποτελούσαν ανέκαθεν ένα μέτρο αντιμετώπισης του κρύου κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σχεδόν από την εποχή που οι άνθρωποι ξεκίνησαν να αρμέγουν αγελάδες. Ήδη από την εποχή της αποικιοκρατίας της Αμερικής, οι Ευρωπαίοι συνήθιζαν να αναμιγνύουν το γάλα με ποτό, μία συνήθεια που εξαπλώθηκε από την ανατολική ακτή σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Στο Handbook for Hosts του Esquire που κυκλοφόρησε το 1949, υπάρχει η αντίστοιχη συνταγή που μεταξύ άλλων προτείνεται για "βροχερές ημέρες δίπλα στη θάλασσα", προφανώς για λόγους που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή τη στιγμή. Όπως και να έχει, το φινάλε του 2019 ίσως είναι μία καλή αφορμή για να επιστρέψει κάποιος σε αυτού του είδους τα αλκοολούχα ροφήματα. 

Η συνταγή

Υλικά 

  • 1 μεζούρα παλαιωμένο ρούμι
  • 1 μεζούρα μπράντι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • γάλα
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το ρούμι, το μπράντι και τη ζάχαρη σε ένα mixing glass.

Η ιστορία και η συνταγή του Milk Punch

Σουρώνεις σε ποτήρι τύπου mug και συμπληρώνεις με ζεστό γάλα. 

ΠΟΤΟ MILK PUNCH 2

Γαρνίρεις με τριμμένο μοσχοκάρυδο. 

ΠΟΤΟ MILK PUNCH 3

Διάβασε ακόμη πώς θα φτιάξεις την αυθεντική Margarita, πώς τα ελληνικά αποστάγματα μπήκαν στο μπαρ και τι πιστεύει ο Simone Caporale για το μέλλον του ποτού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Oatzempic, το viral λιποδιαλυτικό ρόφημα του TikTok

Κάποιοι λένε πως είναι τόσο θαυματουργό που εξαφανίζει το λίπος. Τι ισχύει όμως;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Cardamaro, ένα διαφορετικό amaro

Ο πλούτος και το ειδικό βάρος του γλυκού βερµούτ δένουν υπέροχα µε µια απαλή φυτική πικράδα, σε αυτό το ξεχωριστό ποτό που αποτελεί το µοναδικό amaro µε βάση την αγριαγκινάρα από το Nizza Monferrato της Ιταλίας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Limoncello Di Capri: Το δώρο του Κάπρι

100% φυσικό. 100% αυθεντικό. Το Limoncello Di Capri αποτελεί ένα µοναδικής ποιότητας γλυκό λικέρ, µε Προστατευόµενη Γεωγραφική Ένδειξη, αποτέλεσµα της αξιοποίησης των καλύτερων λεµονιών του φηµισµένου ιταλικού νησιού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα Ready to Enjoy Aperitivo Cocktails βάζουν το ιταλικό lifestyle σε μπουκάλι

Η Granikal τοποθετεί το mindful drinking στο επίκεντρο και λανσάρει µια φίνα σειρά εµφιαλωµένων aperitivo cocktails χαµηλών αλκοολικών βαθµών.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το premium μ. Artisan Water, ένα ελληνικό gastro-lifestyle νερό

Το premium μ. Αrtisan Water ανώτερης ποιότητας και αισθητικής μόλις συστήθηκε στον κόσμο της γαστρονομίας.