Σε περίπτωση που είχες ποτέ -και για τον οποιονδήποτε λόγο- αναρωτηθεί τι γεύση θα είχε ένα milkshake με γεύση Piña Colada, συν κάποια αίσθηση σοκολάτας, τότε το Bushwacker είναι η απάντηση. Ισορροπώντας ανάμεσα στην κατηγορία των tiki cocktails και του κόσμου των επιδορπίων, το εν λόγω ποτό αποτελεί μία γεμάτη πρόταση. Από κάθε άποψη.
Η ιστορία
To Bushwacker φτιάχτηκε για πρώτη φορά στο Sapphire Village του St. Thomas, στους Παρθένους Νήσους της Καραϊβικής, και το μπαρ Ship's Store, το 1975. Εμπνευστής του ποτού φέρεται να είναι η bartender Angie Conigliaro, ξαδέλφη του πολύ γνωστού παίκτη του μπέιζμπολ Tony Conigliaro, ο οποίος έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στους Boston Red Sox. Η δημιουργός του cocktail προφανώς και εμπνεύστηκε από τις ειδυλλιακές τοποθεσίες του νησιού και τις τροπικές γεύσεις. Το Bushwacker άρχισε να γίνεται γνωστό και στην Φλόριντα - μάλιστα, το πρώτο μέρος που το σέρβιρε εκεί, το Sandshaker Lounge στην Pensacola Beach, διοργάνωνε επί σειρά ετών το Bushwacker Festival.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 μεζούρες σκούρο ρούμι
- 1 μεζούρα λικέρ καφέ
- 1 μεζούρα crème de cacao
- 1 μεζούρα κρέμα καρύδας
- 2 μεζούρες γάλα
- μοσχοκάρυδο, σαντιγί, κερασάκι
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ μαζί με πάγο και ανακατεύεις μέχρι να αποκτήσει συνοχή το μείγμα.
Σουρώνεις σε hurricane-style ποτήρι και γαρνίρεις με σαντιγί, τριμμένο μοσχοκάρυδο και το κερασάκι.
Διάβασε ακόμη για το επόμενο μεγάλο spirit, την ιστορία και τη συνταγή της Paloma και τα αθηναϊκά μπαρ στην εποχή του concept.