
Η ιστορία και η συνταγή της εξωτικής Pina Colada
Το cocktail που σε βάζει αμέσως σε mood τροπικού νησιού.
H Piña Colada είναι ένα από εκείνα τα εξωτικά cocktails που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να πιεις καθημερινά. Ενδείκνυται ωστόσο για κάποιο κεφάτο και ζεστό μεσημέρι κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών διακοπών, χωρίς να περιορίζεται απαραίτητα μόνο σε αυτό. Σερβίρεται παγωμένη, έχει έντονη καλοκαιρινή διάθεση -λόγω καρύδας και ανανά- και ασφαλώς περιέχει ρούμι.
Η ιστορία
Ο παλαιότερος μύθος που σχετίζεται με τη δημιουργία της Piña Colada έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο πειρατής/καπετάνιος Roberto Cofresi, στην προσπάθειά του να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, σέρβιρε ένα ποτό με ρούμι, καρύδα και ανανά - το συνδυασμό δηλαδή που αργότερα έγινε γνωστός ως η συνταγή του δημοφιλούς cocktail. Μετά το θάνατο του Cofresi, η αρχική συνταγή χάθηκε για αρκετές δεκαετίες. Η ιστορία αυτή βέβαια αμφισβητείται έντονα από την Πορτορικάνα ιστορικό Haydée Reichard, που το 1950 γράφει σε άρθρο της στους New York Times ότι το ποτό μπορεί να έχει κουβανέζικη καταγωγή.
Η επικρατέστερη εκδοχή φέρει σαν δημιουργό της τον Ramón Monchito Marrero, bartender στο ξενοδοχείο Caribe Hilton του Σαν Χουάν, το 1954. Μάλιστα, το 2004, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο τίμησε το εν λόγω ξενοδοχείο για τα 50 χρόνια της Piña Colada, καθώς από το 1978 αποτελεί το εθνικό cocktail της χώρας.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 1/2 μεζούρες ρούμι
- 3 μεζούρες χυμός ανανά
- 1 μεζούρα κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, ξεκινώντας με το ρούμι, έπειτα με τον χυμό ανανά και ολοκληρώνοντας με την κρέμα καρύδα.
Ανακατεύεις για λίγο, αφού προηγουμένως έχει προσθέσει 5-6 παγάκια.

Σουρώνεις σε highball ποτήρι. Γαρνίρεις με κομμάτι ανανά και κερασάκι maraschino.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Ένα βερμούτ για το τέλειο Negroni
To Carpano Antica Formula, το πρώτο βερμούτ στον κόσμο, αναβαθμίζει το κλασικά κομψό cocktail κάθε, μα κάθε, φορά.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑλκοόλ χωρίς τύψεις, σύμφωνα με έναν ειδικό
Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με έναν διαιτολόγο.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΛοκάλι, στην ταράτσα με αγαύη
Η ενδεχομένως πιο feelgood αθηναϊκή ταράτσα ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ένα αστικό καλοκαιρινό hit, τοποθετώντας στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΤο Gajah ίσως είναι το πιο viral μέρος του καλοκαιριού στην Αθήνα
Κάτι τροπικά ενδιαφέρον συμβαίνει στη σκιά του ΣΕΦ.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΣτη Νέα Φιλαδέλφεια ξέρουν (και) από cocktails
Ένα ξεχωριστό cocktail week από τα 'Barsol', 'Old Dog', 'Κίτρινη Γκαζόζα', 'B-kouti' και 'Libertine'.
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΜπίρα lager για υγιές έντερο προτείνει η επιστήμη
Μελέτη διαπίστωσε ότι η υγεία του εντέρου βελτιώνεται και ο κίνδυνος ασθενειών μειώνεται με την κατανάλωση μπίρας lager.
Γραφει Γιαννης Σπανος