
Η ιστορία και η συνταγή της εξωτικής Pina Colada
Το cocktail που σε βάζει αμέσως σε mood τροπικού νησιού.
H Piña Colada είναι ένα από εκείνα τα εξωτικά cocktails που σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να πιεις καθημερινά. Ενδείκνυται ωστόσο για κάποιο κεφάτο και ζεστό μεσημέρι κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών διακοπών, χωρίς να περιορίζεται απαραίτητα μόνο σε αυτό. Σερβίρεται παγωμένη, έχει έντονη καλοκαιρινή διάθεση -λόγω καρύδας και ανανά- και ασφαλώς περιέχει ρούμι.
Η ιστορία
Ο παλαιότερος μύθος που σχετίζεται με τη δημιουργία της Piña Colada έχει τις ρίζες του πίσω στις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ο πειρατής/καπετάνιος Roberto Cofresi, στην προσπάθειά του να αναπτερώσει το ηθικό του πληρώματός του, σέρβιρε ένα ποτό με ρούμι, καρύδα και ανανά - το συνδυασμό δηλαδή που αργότερα έγινε γνωστός ως η συνταγή του δημοφιλούς cocktail. Μετά το θάνατο του Cofresi, η αρχική συνταγή χάθηκε για αρκετές δεκαετίες. Η ιστορία αυτή βέβαια αμφισβητείται έντονα από την Πορτορικάνα ιστορικό Haydée Reichard, που το 1950 γράφει σε άρθρο της στους New York Times ότι το ποτό μπορεί να έχει κουβανέζικη καταγωγή.
Η επικρατέστερη εκδοχή φέρει σαν δημιουργό της τον Ramón Monchito Marrero, bartender στο ξενοδοχείο Caribe Hilton του Σαν Χουάν, το 1954. Μάλιστα, το 2004, η κυβέρνηση του Πουέρτο Ρίκο τίμησε το εν λόγω ξενοδοχείο για τα 50 χρόνια της Piña Colada, καθώς από το 1978 αποτελεί το εθνικό cocktail της χώρας.
Η συνταγή
Υλικά
- 2 1/2 μεζούρες ρούμι
- 3 μεζούρες χυμός ανανά
- 1 μεζούρα κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
Βάζεις όλα τα συστατικά στο μπλέντερ, ξεκινώντας με το ρούμι, έπειτα με τον χυμό ανανά και ολοκληρώνοντας με την κρέμα καρύδα.
Ανακατεύεις για λίγο, αφού προηγουμένως έχει προσθέσει 5-6 παγάκια.

Σουρώνεις σε highball ποτήρι. Γαρνίρεις με κομμάτι ανανά και κερασάκι maraschino.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Γιατί οι celebrities το γύρισαν στην τεκίλα
Οι διασημότητες του μάταιου τούτου κόσμου αγάπησαν την αγαύη και στρέφουν το βλέμμα στο Μεξικό. Τι παίζει, όμως, πέρα από αυτά;
Γραφει Μπαμπης ΔουκαςΑυτό το ουίσκι μόλις έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας
Μια φιάλη πωλήθηκε έναντι 2.714.250 δολαρίων.
Γραφει Γιαννης ΣπανοςΤο μεγαλύτερο μουσείο ουίσκι βρίσκεται στην Αργεντινή
Ο Miguel Ángel Reigosa άνοιξε αυτό το μουσείο-μπαρ έχοντας ένα μονάχα κίνητρο. Το πάθος του για το ουίσκι.
Γραφει Γεωργια ΠρεζαΤο Athens Bar Week 2023 θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό
Για την ακρίβεια, μέχρι το επόμενο που πραγματοποιηθεί από τις 3 έως και τις 7 Νοεμβρίου του 2024.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΤο The Lost Explorer mezcal εντυπωσίασε για 2η χρονιά στο Athens Bar Show
Για ακόμα μια χρονιά, πρωταγωνιστής ήταν το premium The Lost Explorer mezcal.
Ο Joeri Visser είναι ο elit™ Master 2023
Ο βέλγος bartender ξεχώρισε ανάμεσα σε 25 κορυφαίους bartenders, στο διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.