Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ και σε οικονομικό επίπεδο

Ποια αξίζει περισσότερα χρήματα και πώς επηρεάστηκαν από τον κορονοϊό.

Το Brand Finance, όπως συνηθίζει κάθε χρόνο μετά το τέλος των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, δημοσίευσε τη λίστα με τα 50 σημαντικότερα club brands του πλανήτη. Δεν μιλάμε ασφαλώς για τις κορυφαίες ομάδες -αν και δεν υπάρχει τεράστια απόκλιση σε αυτό- αλλά για εκείνους του συλλόγους που μετρούν περισσότερο (κυριολεκτικά και μεταφορικά) στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Η αλήθεια είναι πως φέτος υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού αλλά αυτό είναι κάτι που θα αποτυπωθεί πιο εξονυχιστικά την επόμενη χρονιά. 

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, με συνολική αξία €1.419.000.000, με την αιώνια αντίπαλό της Μπαρτσελόνα να την ακολουθεί με διαφορά μόλις 6 εκατ. Ευρώ, κάτι όμως που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά αν η Βασίλισσα κατορθώσει να κερδίσει και το επόμενο πρωτάθλημα Ισπανίας μετά τον φετινό τίτλο. Γενικότερα πάντως, επικρατεί η άποψη πως ο COVID-19 θα δυσχεράνει τα οικονομικά των συλλόγων το 2021. 

Μπαρτσελόνα εναντίον Ρεάλ και σε οικονομικό επίπεδο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι είναι οι τρεις ομάδες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, ενώ στη δεκάδα ακόμη βρίσκονται οι Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως οι αγγλικές ομάδες αποτελούν από μόνες τους εξαιρετικά δυνατά brands, κάτι που προκύπτει από την υποδειγματική οργάνωση της Premier League σε οργανωτικό, διαφημιστικό και οικονομικό επίπεδο, πέρα ασφαλώς από το εξαιρετικό αθλητικό προϊόν. 

Η γερμανική Κολωνία ήταν το πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand για φέτος και μαζί με την αγγλική Λέστερ και την επίσης γερμανική Λειψία κατέγραψαν αύξηση μεγαλύτερη του 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 


Διάβασε ακόμη για τον θρύλο του τερματοφύλακα - σκόρερ Jose Luis Chilavert, τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στο Instagram, τον τελευταίο Ρωμαίο πολεμιστή Daniele De Rossi, τη νέα μπάλα της Premier League που φέρνει την επανάσταση και γιατί όλοι νοσταλγούν το ποδόσφαιρο των 90s.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος