Η "εξαφάνιση" του Recep Tayyip Erdogan εν μέσω πανδημίας

Πού κρύβεται ο Τούρκος πρόεδρος και γιατί εμφανίζεται μόνο για να δώσει τηλεοπτική παρουσία.

Γράφει: Esquire Editors 21 Απριλίου 2020

Ειρωνικά σχόλια από τους αντικαθεστωτικούς της κυβέρνησης Ερντογάν προκαλεί η συμπεριφορά του Προέδρου της Τουρκίας. Και αυτό γιατί όπως σημειώνουν, από την ημέρα που ξέσπασε η επιδημία, η καλύτερα από την ημέρα που έγινε σαφές ακόμα και μεταξύ των μελών της κυβέρνησής του ότι ο Τουρκικός λαός δεν έχει ανοσία στον ιό...όπως ισχυριζόταν ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαφανιστεί.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει ο Abdullah Bozkurt θέλουν τον Ερντογάν να έχει βρει καταφύγιο σε μια παραθαλάσσια βίλα στην Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται εκεί για 33 ημέρες. Εμφανίζεται μόνο για τηλεοπτικές εμφανίσεις με ελάχιστους βοηθούς γύρω του. Εμφανίσθηκε ξανά σήμερα γράφει, μπροστά στις κάμερες, χωρίς ρεπόρτερ από κάτω να του θέτουν ενοχλητικές ερωτήσεις.

Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο Τούρκος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι επιβάλλεται 4ήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας στις 31 πόλεις και νομούς οι οποίες παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων.

Αναφέρθηκε ακόμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής λέγοντας: "Σήμερα κάναμε επίσης αξιολόγηση σημαντικών θεμάτων εθνικής ασφάλειας, ιδιαίτερα σχετικά με τη Συρία και τη Λιβύη" είπε. "Βλέπουμε την επιθετικότητα του Συριακού καθεστώτος στο Ιντλίμπ, που μετέτρεψε την επιδημία του κορονοϊού σε ευκαιρία", είπε ο πρόεδρος Ερντογάν ενώ αναφέρθηκε και στη Μεσόγειο λέγοντας ότι "θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα να χαλάμε όλα τα παιχνίδια που παίζονται στη Μεσόγειο".

Συγκεκριμένα, στο διάγγελμά του ο Τούρκος Προεδρος είπε ότι "όπως είναι αντιληπτό ακόμη συνεχίζουν να ενοχλούνται από την συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη". "Θέλουμε οι χώρες οι οποίες συνεχίζουν την απάνθρωπη συμπεριφορά τους απέναντι στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν αυτή την παράνομη και ασυνείδητη συμπεριφορά", ανέφερε. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφερόμενος στον στρατάρχη της Λιβύης Χαφτάρ είπε πως "έχει φανεί καλύτερα το πρόσωπο του πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη", προσθέτοντας ότι καλεί της διεθνή κοινότητα να στηρίξει την νόμιμη κυβέρνηση της χώρας.

Από: thetoc.gr


Φωτογραφία Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Επικαιρότητα