37 πόντοι με 5 τρίποντα. 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος, σε 36 λεπτά στο παρκέ. Σε Game 4 Τελικών Ανατολής και μάλιστα ερχόμενος από τον πάγκο. Στα 20 του χρόνια και την πρώτη του χρονιά στο κορυφαίο επίπεδο, ο Tyler Herro μόνο rookie δεν θυμίζει. Αντιθέτως, μοιάζει να ήταν έτοιμος από καιρό. 

Οι Miami Heat έκαναν το 3-1 στη σειρά των ανατολικών τελικών με τους Boston Celtics, με πρωταγωνιστή όχι τον ηγέτη Jimmy Butler ή τον καλύτερο από ποτέ Goran Dragic, αλλά τον νεαρό γκαρντ από το Μιλγουόκι, που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τα όσα -δικαιολογημένα- έχουν γραφτεί γι΄αυτόν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν και πολύ περισσότερο, μετά τα παιχνίδια στη Φούσκα

Το θάρρος, ή θράσος κατά πολλούς, είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα στα mental attributes του Tyler Herro, το οποίο όπως αποδεικνύεται έρχεται να δέσει άψογα με το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και τον τρόπο σκέψης του πάνω στο παρκέ. Είναι κάτι που είχε από μικρή ηλικία όταν επέλεξε, το 2018 και μετά το σχολείο, το φημισμένο Kentucky του coach John Calipari παρότι είχε αρχικά δεσμευτεί στο τοπικό University of Wisconsin–Madison.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πρώην φίλοι και συμμαθητές του να πετούν μπογιές και λαχανικά στο σπίτι του, να τον βρίζουν όπου τον βρουν και να τον απειλούν μέσω διαδικτύου. Ο ίδιος συνέχισε την πορεία του αποδεικνύοντας πως έχει "άντερα". Εκτός από αυτά φρόντιζε να προσθέτει διαρκώς πράγματα στο παιχνίδι του, πέρα από το ούτως ή άλλως δολοφονικό του σουτ.

Στο draft του 2019, ο Pat Riley τον διάλεξε στο νο.13, έχοντας γνώση για όλα τα παραπάνω. Κυρίως όμως γιατί στο πρόσωπό του έβλεπε ένα παιδί που μπορεί να ταιριάξει ιδανικά με την κουλτούρα των Heat αλλά και αυτό που ο ίδιος με τον coach Spoelstra αθόρυβα δημιουργούσαν στη Φλόριντα. Η εικόνα του γηπέδου δεν μπορεί παρά να πει την αλήθεια. Ball don't lie, που λένε και οι Αμερικανοί.

Η μεγαλύτερη, μέχρι τώρα, νύχτα στην καριέρα του Tyler Herro σηματοδότησε και κάποια ρεκόρ για την κορυφαία λίγκα του κόσμου: Έγινε ο rookie με τους περισσότερους πόντους στους τελικούς περιφέρειας, ξεπερνώντας τον Andrew Toney των Philadelphia 76ers, που είχε βάλει 35 π., το 1981. Επίσης βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση των 20χρονων που έχουν σκοράρει τόσο πολύ σε ένα ματς των playoffs - στην πρώτη υπάρχει ο Magic Johnson, με 42 π. στους Τελικούς του 1980.

"Κατά το δεύτερο κομμάτι της χρονιάς έχει κερδίσει ματς για εμάς. Δεν φοβάται να πάρει τα μεγάλα σουτ και για μένα αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο. Τον βλέπω καθημερινά να δουλεύει και να εξελίσσεται. Πρόκειται να γίνει πραγματικά τρομακτικός στο μέλλον, ένας απίστευτος παίκτης" δήλωσε για τον Herro μετά το Game 4 ο Dragic, αναγνωρίζοντάς τον ίσως και σαν τον φυσικό διάδοχό του στους Heat. "Αν πας πίσω και δεις τι έκανε στο high school και στο κολέγιο με το Kentucky, καταλαβαίνεις. Δεν πρόκειται να τον συγκρίνω με τον Steph Curry αλλά ξέρεις. Έχουν κάτι κοινό: Δημιουργούν και οι δύο αστραπιαία τα δικά τους σουτ" τόνισε από την πλευρά του ο Andre Iguodala.

Παρεμπιπτόντως, το Μαϊάμι είναι εδώ και καιρό η πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ, με ένα απίστευτο μομέντουμ και κατά πάσα πιθανότητα θα βρεθεί στους Τελικούς. Εκεί μόνο ένας Βασιλιάς μπορεί να το σταματήσει. Ή και όχι. 


φωτογραφίες ©Getty Images