Ο από μηχανής θεός Teddy Sheringham

Ο σπουδαίος Άγγλος επιθετικός κλείνει σήμερα τα 57 του χρόνια.

The King is dead, long live Prince Edward. Αυτός ακριβώς ήταν ο τίτλος της The Independent πίσω στο 1997, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωνε την απόκτηση του Teddy Sheringham από την Τότεναμ, σαν αντικαταστάτη μάλιστα του Eric Cantona. Κανείς δεν είχε πειστεί πως ο διεθνής Άγγλος επιθετικός -που γεννήθηκε μία ημέρα σαν σήμερα, στις 2 Απριλίου του 1966- θα μπορούσε να μπει στα παπούτσια του εμβληματικού Γάλλου.

Και πράγματι, αυτό ήταν εκ των προτέρων εξαιρετικά δύσκολο. Αλλά ο Sheringham κατόρθωσε με τις εμφανίσεις του αλλά και την καθοδήγηση στους νεότερους Andy Cole και Dwight Yorke να τους κερδίσει όλους στο Ολντ Τράφορντ, πετυχαίνοντας μάλιστα αυτό που ούτε ο Cantona δεν κατάφερε (βασικά, το μόνο που του έλειψε με τη φανέλα  της Γιουνάιτεντ): Να πάρει το Champions League, σκοράροντας μάλιστα στον αλησμόνητο τελικό της Βαρκελώνης. 

Ο Teddy Sheringham μέσα από δικά του λόγια

Ο Teddy Sheringham είχε μιλήσει στο Esquire Middle East και τον Matthew Priest τον Ιούνιο του 2017 και αυτά τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που του είπε.

> Δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Ήμουν Γουέστ Χαμ σαν παιδί και μετά έπαιξα στην Μιλγουολ. Βρέθηκα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στην Τότεναμ. Ακόμη παρακολουθώ την πορεία όλων αυτών των ομάδων αλλά δεν μπορώ να πω πως στηρίζω περισσότερο κάποια.

> Μου λείπει πολύ ο θόρυβος του γηπέδου. Και η υψηλή αδρεναλίνη του να βρίσκεσαι στο χορτάρι.

Ο από μηχανής θεός Teddy SheringhamGetty Images

> Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Παλαιότερα, για να βρεθείς στην εθνική Αγγλίας χρειαζόσουν χρόνια καλών εμφανίσεων. Πλέον, μπορεί κάποιος με 3 καλά ματς να γίνει διεθνής.

> Οι καλύτεροι παρτενέρ που είχα ποτέ στην επίθεση είναι οι Alan Shearer και Jurgen Klinsmann. Ο Γερμανός, παρότι ήρθε στην Τότεναμ λίγο μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Γερμανίας είχε τον ενθουσιασμό ενός πιτσιρικά. Με τον Shearer παίξαμε μαζί στην εθνική Αγγλίας. Ήταν ο καλύτερος όλων και όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούσαμε απλά να κερδίζουμε τη θέση δίπλα του.

> Στις διοργανώσεις με την εθνική ομάδα, το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό. 

> Δεν μοιράστηκα ποτέ το ίδιο δωμάτιο με τον Paul Gascoigne στην εθνική Αγγλίας αλλά ο τύπος ήταν τρομερά υπερκινητικός. 24 ώρες την ημέρα. Έκανε διαρκώς πλάκες. Δε νομίζω πως κοιμόταν πάνω από 2 ώρες κάθε βράδυ.

> Εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανείς. Είχα μπει αλλαγή στη θέση του Jesper Blomqvist. Όταν κερδίσαμε κόρνερ στο 90ο λεπτό και είδα τον Peter Schmeichel να έρχεται μπροστά, κατάλαβα πως είναι τώρα ή ποτέ. Ο Giggs σούταρε, η μπάλα έφτασε σε μένα. Ήξερα πως δεν ήμουν οφσάιντ γιατί υπήρχε παίκτης της Μπάγερν λίγο μπροστά από τη γραμμή.

ΤΕΝΤΙ ΣΕΡΙΓΧΑΜ 1Getty Images
ΤΕΝΤΙ ΣΕΡΙΓΧΑΜ 2Getty Images

> Όλοι μιλούν για το ποιος είναι ο καλύτερος, ο Messi ή ο Cristiano Ronaldo. Για μένα είναι ο Lionel Messi. Είναι απίστευτος. Ίσως ο καλύτερος όλων των εποχών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Pep Guardiola στην τελευταία πίστα του ποδοσφαίρου

Η χρονιά της απόλυτης δικαίωσης έφτασε και πλέον του απομένει ένα βήμα, για να τερματίσει το κοντέρ.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

Novak Djokovic - Carlos Alcaraz, μία μάχη γενεών

Η απόλυτη τιτανομαχία του φετινού Roland Garros έρχεται στα ημιτελικά.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

Miroslav Klose σήμαινε γκολ

Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ κλείνει σήμερα τα 45 του χρόνια.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η Iga Swiatek είναι ανίκητη

Στα 22 φιλοδοξεί να κατακτήσει το 3ο Roland Garros της καριέρας της, βάζοντας πλώρη για το ρεκόρ της Steffi Graf.

Γραφει Νικος Παπαηλιου

Όταν ο Jorge Messi 'έφτιαξε' τον Lionel Messi

Ο καθοριστικός ρόλος του πατέρα του ποδοσφαιριστή στην τεράστια καριέρα του γιου του.

Γραφει Νικη Κοντομηνα