Το παιδί-θαύμα της Σάντος που ξεπέρασε Pele και Neymar

Ποιος είναι ο 16χρονος Angelo Gabriel που γλυκοκοιτούν Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ.

Πολύ πιθανό να μην έχεις ακούσει ποτέ το όνομά του Angelo Gabriel. Επέτρεψέ μας να σου τον συστήσουμε. Ο γεννημένος στις 21 Δεκεμβρίου 2004 Βραζιλιάνος επιθετικός της Σάντος θεωρείται το next best thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ να είναι έτοιμες να δώσουν περισσότερα από 60 εκατ. Ευρώ έκαστη για να τον αποκτήσουν (παρότι το έγκριτο Transfermarkt τον κοστολογεί προς το παρόν στο €1.000.000). 

Το προφίλ και τα ρεκόρ

Ο Ângelo Gabriel Borges Damaceno -όπως είναι το πλήρες όνομά του- γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μπραζίλια και το 2015 εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών της Σάντος. Τον Ιούλιο του 2020, στα 15 του, ξεκίνησε να αγωνίζεται με την U-20, ενώ ο προπονητής της αντρικής ομάδας Cuca, τον έπαιρνε σταδιακά και στην αποστολή αυτής.

Στις 23 του περασμένου Οκτωβρίου συμφώνησε με την Σάντος στην υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και δύο ημέρες μετά έκανε το ντεμπούτο του εναντίον της Φλουμινένσε, περνώντας ως αλλαγή στη θέση του Lucas Braga.

Σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και 4 ημερών ο αριστεροπόδαρος επιθετικός έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος μετά τον Coutinho, ξεπερνώντας όμως τον Pelé κατά 11 ημέρες.

Στις 9 Μαρτίου 2021 έκανε το ντεμπούτο του στο Copa Libertadores, ξεκινώντας βασικός στον αγώνα απέναντι στην (ομάδα από τη Βενεζουέλα) Ντεπορτίβο Λάρα, σπάζοντας το ρεκόρ του νεότερου παίκτη του συλλόγου που έχει παίξει στον εν λόγω θεσμό, σε ηλικία 16 ετών, 2 μηνών και 16 ημερών, αφήνοντας πίσω του τον Rodrygo της Ρεάλ Μαδρίτης (πια).

Πριν μερικές εβδομάδες (στις 6 Απριλίου) σκόραρε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και μάλιστα στο Copa Libertadores εναντίον της αργεντίνικης Σαν Λορέντζο - έγινε ο νεότερος σκόρερ του κορυφαίου θεσμού της Λατινικής Αμερικής σε ηλικία 16 ετών, 3 μηνών και 16 ημερών. Κάτι που ο Neymar δεν είχε πετύχει στην ίδια ηλικία.

Οι προπονητές που τον έχουν παρακολουθήσει κάνουν λόγο για έναν ταχύτατο και ικανότατο στην ντρίμπλα ακραίο επιθετικό, με σπάνια για την ηλικία του ποιότητα και άπειρα περιθώρια εξέλιξης. Αρκούν αυτά για να κάνει καριέρα; Σίγουρα όχι. Αλλά κάτι μας λέει πως οι άνθρωποι της Σάντος χτύπησαν -για ακόμη μία φορά- φλέβα χρυσού. Σύντομα, ο Angelo Gabriel θα πάρει το δρόμο για την Ευρώπη.

 


Διάβασε ακόμη για τον ταλαντούχο κύριο Nagelsmann, την ιστορία της Μπόκα Τζούνιορς και τη σκοτεινή πλευρά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ ανοίγει τις πόρτες του

Το προσεχές Σάββατο, 20 Απριλίου, το μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του με τον θρύλο της ομάδας Θωμά Μαύρο να κόβει την κορδέλα των εγκαινίων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο για 3η φορά

Τον 11ο τίτλο τένις της καριέρας του, πρώτο μετά από οκτώ μήνες, πανηγύρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Μόντε Κάρλο.

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος