Οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του κόσμου για το 2021

Δόθηκε στη δημοσιότητα η φετινή λίστα του Forbes.

Για μεγάλο μέρος του 2020, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου έμειναν παραμερισμένοι, εργάζονταν με μειωμένες αμοιβές, έπαιζαν ενώπιον άδειων κερκίδων ή απομονώθηκαν σε κοινωνικές "φούσκες", με σκοπό να γλιτώσουν από μια πανδημία η οποία έχει στερήσει δισεκατομμύρια δολάρια από τον επαγγελματικό αθλητισμό. Ωστόσο, για τους καλύτερους των καλύτερων, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα - τουλάχιστον όσον αφορά το οικονομικό ύψος των αμοιβών τους. Στις παρακάτω γραμμές ακολουθούν οι πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές του πλανήτη για τη χρονιά που διανύουμε.

Οι 10 αθλητές με την υψηλότερη αμοιβή στον κόσμο αποκόμισαν μεικτές αποδοχές προ φόρων 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τους τελευταίους 12 μήνες, 28% περισσότερα από τις αμοιβές των αντίστοιχων 10 του προηγούμενου έτους. Το ποσό απέχει ελάχιστα, μόλις μερικά εκατομμύρια από το ρεκόρ των 1,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων του 2018, 12μηνο κατά το οποίο ο μπόξερ Floyd Mayweather κέρδισε 285 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν όλα από τον αγώνα του με συνδρομητική κάλυψη (pay-per-view) του 2017 ενάντια στον Conor McGregor.

Φέτος, ο McGregor δίνει τη νικητήρια "γροθιά", έχοντας αξιοποιήσει την απαράμιλλη δημοτικότητά του στις μεικτές πολεμικές τέχνες. Ο McGregor συγκέντρωσε συνολικά 180 εκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες. Τα περισσότερα από αυτά προέρχονται από την πρόσφατη πώληση του μεριδίου πλειοψηφίας του στο brand ουίσκι Proper No. 12 στην Proximo Spirits έναντι 150 εκατ. δολ.

Είναι η πρώτη φορά που ο 32χρονος φτάνει στο Νο. 1 και η δεύτερη εμφάνισή του στην πρώτη δεκάδα (έφτασε στο Νο. 4 με 99 εκατομμύρια δολάρια το 2018, μετά τον αγώνα ενάντια στον Mayweather). Ο McGregor επιθυμεί ξεκάθαρα να βάλει τα χρήματά του να "δουλέψουν" πέραν ​​του πεδίου των αλκοολούχων ποτών: έχει κυκλοφορήσει την "τραβηγμένη" ιδέα εξαγοράς εκ μέρους του της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της πλέον πολύτιμης ομάδας της Premier League, σε σειρά πρόσφατων tweets.

Προσθέτοντας την οικονομική στήριξη εκ μέρους χορηγών του, ο McGregor κέρδισε 158 εκατομμύρια δολάρια εκτός της καριέρας του κατά τους τελευταίους 12 μήνες, καθιστάμενος μόλις ο τρίτος αθλητής, μετά τον Roger Federer και τον Tiger Woods, που έχει κερδίσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια εκτός γηπέδων σε έναν χρόνο, ενώ εξακολουθούσε να είναι αθλητικά ενεργός.

Τρεις άλλοι σούπερ σταρ ξεπέρασαν επίσης τα 100 εκατομμύρια δολάρια συνολικών αποδοχών φέτος: οι ποδοσφαιρικοί αστέρες Lionel Messi και Cristiano Ronaldo και ο αστέρας του πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου NFL Dak Prescott. Ο Messi, του οποίου το εκτός γηπέδων σίριαλ με την Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι ακολουθήθηκε από αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για την άθλια οικονομική κατάσταση του συλλόγου και την αποκάλυψη ότι το συμβόλαιό του είναι αξίας 674 εκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργεί ρεκόρ για τους ποδοσφαιριστές με σύνολο αποδοχών για το 2021 στα 130 εκατομμύρια δολ. Ο Prescott, με 107,5 εκατομμύρια δολ, σπάει το ρεκόρ για τους παίκτες του NFL χάρη σε ένα μπόνους υπογραφής 66 εκατομμυρίων δολαρίων στους Dallas Cowboys.

Οι τέσσερις στη λίστα του τρέχοντος έτους, μαζί με μόνον πέντε άλλους αθλητές - Federer, Mayweather, Neymar, Manny Pacquiao και Woods - είναι οι μόνοι που έχουν καταφέρει να κερδίσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έναν και μόνον χρόνο. Προηγουμένως, εκείνοι οι οποίοι είχαν κερδίσει άνω των 100 εκατ. δολ. στο πλαίσιο της ετήσιας δεκάδας  δεν ξεπερνούσαν ποτέ τους τρεις, όπως συνέβη συγκεκριμένα το 2018, το 2019 και το 2020.

Ο LeBron James έφτασε ένα βήμα από τη συμμετοχή στο συγκεκριμένο "κλειστό κλαμπ". Το αστέρι των Λος Άντζελες Λέικερς αμείφθηκε με 96,5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό - ρεκόρ όσον αφορά παίκτες του ΝΒΑ. Έτερο ρεκόρ που τέθηκε το 2021: το όριο των 75 εκατομμυρίων δολαρίων για να βρίσκεται κανείς μέσα στην πρώτη 10δα, με το οποίο συντρίβεται το προηγούμενο σήμα των 65,4 εκατομμυρίων δολαρίων, που διατηρείτο από το 2019. Οι φετινοί κορυφαίοι 10 απέσπασαν συνολικό εισόδημα 512 εκατ. δολ. εκτός γηπέδου, συνθλίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 407,5 εκατ. δολ. του 2020.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Covid-19 δεν επηρέασε τις αποδοχές των αθλητών. Οι ποδοσφαιριστές σε πολλά κλαμπ, συμπεριλαμβανομένου του Messi, είδαν μείωση στους μισθούς τους. Οι μισθοί στην Major League Baseball επανυπολογίστηκαν πέρυσι, καθώς η σεζόν μειώθηκε σε 60 παιχνίδια, από τα συνηθισμένα 162. Στο ΝΒΑ, δύο μικρές σεζόν και κενές αρένες προκάλεσαν επείγουσες αλλαγές στη συμφωνία του πρωταθλήματος με τους παίκτες. Οι προσαρμογές στο σύστημα μεσεγγύησης, σε συνδυασμό με τα δραματικά χαμηλότερα έσοδα ανά ημέρα παιχνιδιών, σημαίνει ότι οι μισθοί των παικτών σχεδόν σίγουρα θα μειωθούν κατά 20% και αυτή τη σεζόν. Αυτό μεταφράζεται σε κούρεμα άνω των 7 εκατομμυρίων δολαρίων τόσο για τον James όσο και για τον Kevin Durant, που κατέκτησε το Νο 10 της λίστας φέτος, με 75 εκατομμύρια δολάρια.

Με τους αθλητές, ωστόσο, να αποκομίζουν περισσότερα από ποτέ από εξωγηπεδικές δραστηριότητες, η πτώση είναι περισσότερο μια απλή "ενόχληση" παρά οικονομική καταστροφή.

Αναλυτικά η δεκάδα των πλέον πλουσιοπάροχα αμειβόμενων αθλητών στον κόσμο:

 

1. CONOR McGREGOR (MMA) - Ιρλανδία, 32 ετών

180 εκατ. δολ

22 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες - 158 από εξωγηπεδικές

 

2. LIONEL MESSI (Ποδόσφαιρο) - Αργεντινή, 33 ετών

130 εκατ. δολ.

97 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες - 33 από εξωγηπεδικές

 

3. CRISTIANO RONALDO (Ποδόσφαιρο) - Πορτογαλία, 36 ετών

120 εκατ. δολ.

70 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 50 από εξωγηπεδικές

 

4. DAK PRESCOTT (Αμερικανικό Ποδόσφαιρο) - ΗΠΑ, 27 ετών

107,5 εκατ. δολ.

97,5 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 10 από εξωγηπεδικές

 

5. LEBRON JAMES (Μπάσκετ) - ΗΠΑ, 36 ετών

96,5 εκατ, δολ.

31,5 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 65 από εξωγηπεδικές

 

6. NEYMAR (Ποδόσφαιρο) - Βραζιλία, 29 ετών

95 εκατ. δολ.

76 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 19 από εξωγηπεδικές

 

7. ROGER FEDERER (Τένις) - Ελβετία, 39 ετών

90 εκατ. δολ.

0,03 εκατ. δολ. από αθλητικές δραστηριότητες, 90 από εξωγηπεδικές

 

8. LEWIS HAMILTON (Φόρμουλα 1) - Ηνωμένο Βασίλειο, 36 ετών

82 εκατ. δολ.

70 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 12 από εξωγηπεδικές

 

9. TOM BRADY (Αμερικανικό Ποδόσφαιρο) - ΗΠΑ, 43 ετών

76 εκατ. δολ.

45 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 31 εκατ. από εξωγηπεδικές

 

10. KEVIN DURANT (Μπάσκετ) - ΗΠΑ, 32 ετών

75 εκατ. δολ.

31 εκατ. από αθλητικές δραστηριότητες, 44 από εξωγηπεδικές

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ESPN (@espn)

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος