EURO: Τι περιμένουμε από το Αγγλία-Δανία

Ο δεύτερος ημιτελικός του EURO πλησιάζει και όλοι περιμένουν να δουν ποιος θα αντιμετωπίσει την Ιταλία στον τελικό.

Η Ιταλία προκρίθηκε στον τελικό του EURO, όπου περιμένει μία εκ των Δανία ή Αγγλία, με τις δύο ομάδες να διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο Wembley και τον δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. 

Από τη μία, οι Δανοί του Kasper Hjulmand συνεχίζουν να ζουν το παραμύθι τους στο τουρνουά, μετά το σοκ της πρεμιέρας και την περιπέτεια του Christian Eriksen. Επανήλθαν, έγιναν μία γροθιά και πλέον δείχνουν έτοιμοι ακόμη και να επαναλάβουν τον άθλο του 1992.

Από την άλλη, οι Άγγλοι του Gareth Southgate φτάνουν για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση στα ημιτελικά, μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας, ανεβάζοντας στροφές όσο κυλά η διοργάνωση.

> Διάβασε ακόμη: Η κορυφαία 11άδα της φάσης των ομίλων στο EURO

Για να είμαστε ακριβείς, τα Λιοντάρια είναι το φαβορί για τον τίτλο όσο κι αν άπαντες έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τον ευφάνταστο τρόπο με τον οποίο θα αποτύχουν και πάλι.

Τα τελευταία νέα

Στο αγγλικό στρατόπεδο υπάρχουν χαμόγελα και αισιοδοξία, καθώς δεν αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Ο Bukayo Saka ήταν εκτός στον προημιτελικό με την Ουκρανία, κάτι που ωφέλησε τον Jadon Sancho, ο οποίος λογικά θα ξεκινήσει και πάλι στην 11άδα.

Από την πλευρά των Δανών δεν υπάρχει επίσης κάτι νεότερο όσον αφορά τις απουσίες. Οι Yussuf Poulsen και Daniel Wass είναι ok αλλά δύσκολα θα εκτοπίσουν από το αρχικό σχήμα τους φορμαρισμένους Kasper Dolberg και Stryger Larsen.

Πιθανές 11άδες

  • Αγγλία: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw; Rice, Phillips, Sancho, Mount, Sterling, Kane.
  • Δανία: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard, Stryger, Hojbjerg, Delaney, Maehle, Braithwaite, Damsgaard, Dolberg.

Τα κλειδιά

Ο wing-back της Αταλάντα Joakim Maehle έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σταρ της διοργάνωσης, με εκπληκτική παρουσία μέχρι στιγμής. Αναμένεται να ταλαιπωρήσει αρκετά την αγγλική άμυνα και να κάνει δύσκολη τη ζωή των παικτών του Southgate που θα αγωνιστούν στη δεξιά πτέρυγα. Από την εικόνα που θα έχει στο ματς, θα κριθούν πολλά.

Από την άλλη, υπάρχει ασφαλώς ο αρχηγός Harry Kane. Για τον 27χρονο striker ίσως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μία εμβληματική εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο. 

Η πρόβλεψη του Esquire

Σε παιχνίδια νοκ-άουτ και ειδικά σε εκείνα που βρίσκονται κοντά στο φινάλε μίας διοργάνωσης κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά. Μία στιγμή μπορεί να αλλάξει τα πάντα και να ανατρέψει οποιαδήποτε σταθερή - αν υποθέσουμε πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο υπάρχουν τέτοιες. Αλλά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και μερικά στοιχεία, με σημαντικότερο τα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα και το μομέντουμ των ομάδων. 

> Διάβασε ακόμη: Το στυλ του Roberto Mancini είναι πάντα σε φόρμα

Αυτό μας επιτρέπει να περιμένουμε αρκετά γκολ, παρότι οι Άγγλοι δεν έχουν κανένα μέχρι στιγμής στο τουρνουά, αντιμετωπίζοντας μάλιστα μεταξύ άλλων τη Γερμανία και την Κροατία. Κάποια στιγμή θα χρειαστεί να μαζέψουν την μπάλα από τα δίχτυα τους και ίσως ο ημιτελικός να είναι αυτή. Μία λογική πρόβλεψη θα ήταν ένα τελικό σκορ 3-2 υπέρ των Άγγλων. 

Αυτά. Τα υπόλοιπα στο χορτάρι το βράδυ.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

O Λευτέρης Πετρούνιας είναι γεννημένος νικητής

Ο µαέστρος των κρίκων και θρύλος της ενόργανης γυµναστικής ενορχηστρώνει στο Esquire ιστορίες αθλητικών κατακτήσεων, οικογενειακές µελωδίες και το αρµονικό µείγµα της ανθεκτικότητας µε την επιµονή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Youth League, στην κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Ο πρώτος ελληνικός σύλλογος που σηκώνει Ευρωπαϊκό στο ποδόσφαιρο.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Michael Jordan σκόραρε 63 πόντους σε έναν αγώνα

Χρόνια πριν κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα με τους Σικάγο Μπουλς, ο Michael Jordan έγραφε ιστορία στα Playoffs της Ανατολικής Περιφέρειας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Κωνσταντίνος Τζολάκης του Ολυμπιακού απέκρουσε μέσα σε ένα βράδυ τα περισσότερα πέναλτι στην καριέρα του

Ο 21χρονος Έλληνας τερματοφύλακας έβαλε τέλος στα ευρωπαϊκά όνειρα της Φενέρ με υπέροχη εμφάνιση στην καθοριστική διαδικασία των πέναλτι.

Ο Kimi Raikkonen στο F1 GP της Κίνας

Ο Φινλανδός πρώην πρωταθλητής της Formula 1 είναι οδηγός εξέλιξης της κινεζικής φίρμας...

Γραφει TopGear

Luka Modric, δε σε χορταίνουμε

Ο 38χρονος κροάτης μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης προσφέρει ακόμα υπερθέαμα.

Γραφει Γιαννης Σπανος