5 πράγματα που δε γνώριζες για τον Dusan Vlahovic

Το πιο καυτό όνομα του μεταγραφικού παζαριού στην ποδοσφαιρική Ευρώπη, σύντομα θα φορά άλλη φανέλα από αυτή της Φιορεντίνα.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Ιανουαρίου 2022

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ποδοσφαιρικό μέλλον του Dusan Vlahovic βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην Φλωρεντία, το Τορίνο και το Λονδίνο, χωρίς να αποκλείεται κάποια έκτακτη εκτροπή της διαγραφόμενης πορείας του προς την Ιβηρική. Ο 21χρονος Σέρβος επιθετικός της Φιορεντίνα απλά δεν μπορεί να σταματήσει να βρίσκει δίχτυα, με αρκετές σημαντικές ομάδες της Ευρώπης να τον έχουν στο μεταγραφικό τους στόχαστρο. 

Ακολουθούν κάποια πράγματα που πιθανότατα δε γνώριζες για αυτόν.

Παραλίγο στην Άρσεναλ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Σε ηλικία 15 ετών, ο Dusan Vlahovic υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την Παρτιζάν και ένα χρόνο μετά έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με αυτή στο σέρβικο πρωτάθλημα. Ήταν μόλις 16 ετών και 23 ημέρων. Μάλιστα, ο Ivan Tomić (μεταξύ άλλων πρώην ποδοσφαιριστής της Ρόμα) του έδωσε τη φανέλα με το νο.9.

> Διάβασε ακόμη: Πώς ο Ronaldo σκοπεύει να σώσει την Κρουζέιρο

Λίγο αργότερα έγινε και ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Παρτιζάν, σπάζοντας το σχετικό ρεκόρ που είχε ο Luka Jovic της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Ιούνιο του 2017, η Φιορεντίνα τον έκανε δικό της έναντι €1.950.000. Πριν από αυτήν όμως, θα μπορούσε να τον αποκτήσει η Άρσεναλ, η οποία είχε προσφέρει στους Σέρβους περίπου 2,5 εκατ. λίρες αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.

"Είμαι ο Zlatan"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Όπως συμβαίνει με αρκετούς υψηλόσωμους νεαρούς επιθετικούς στον 21ο αιώνα, ο Vlahovic έχει ως ίνδαλμά του τον Zlatan Ibrahimovic. "Δεν άφησε ποτέ κανέναν να τον ξεγελάσει" έλεγε μετά από ένα ματς της Φιορεντίνα με τη Μίλαν, στο οποίο μάλιστα είχε ζητήσει και τη φανέλα του Σουηδού striker.

> Διάβασε ακόμη: Οι ποδοσφαιρικοί σταρ της επόμενης ημέρας

Ο πρώην συμπαίκτης του στην Παρτιζάν, Valeri Bojinov, είχε αποκαλύψει πως ο Vlahovic κάποια στιγμή είχε πάθει ψύχωση με τον Ibrahimovic: "Είναι τρελός. Εννοώ, πραγματικά τρελός. Συνήθιζε να μου λέει πως είναι ο Zlatan  του Βελιγραδίου και ότι θα παίξει στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Προσωπικά μου άρεσε αυτή η συμπεριφορά".

Ένας απροσδόκητος μέντορας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Δε συμβαίνει σε πολλές μικρομεσαίες ομάδες να έχουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης, ο οποίος θα καθοδηγήσει σωστά τους πιο νέους συμπαίκτες του. Αυτό συνέβη στη Φιορεντίνα με τον Franck Ribery, που βοήθησε τον Vlahovic να εξελιχθεί σε αυτό που είναι σήμερα. 

> Διάβασε ακόμη: O Philippe Coutinho και μία τελευταία ευκαιρία στην Άστον Βίλα

"Μου μιλούσε πάρα πολύ, με κατεύθυνε και μου έδινε τις κατάλληλες συμβουλές κάθε φορά. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Με αυτόν στο πλευρό μου κατάλαβα πώς κάποιος γίνεται πρωταθλητής. Μέσα και έξω από το γήπεδο" είχε πει παλαιότερα ο Σέρβος.

Μηχανή των γκολ

Ok, αυτό είναι μάλλον προφανές. Αλλά το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, όπως και οι συγκρίσεις. Ο Vlahovic σημείωσε 33 γκολ μέσα σε 12 ημερολογιακούς μήνες, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

> Διάβασε ακόμη: Ένα μεταγραφικό τσίρκο γύρω από τον Erling Haaland

Ξέρεις ποιοι άλλοι έκαναν κάτι αντίστοιχο ακριβώς το ίδιο διάστημα; Οι Robert Lewandowski, Ciro Immobile, Mohamed Salah, Patrik Schick, Kylian Mbappe και Diogo Jota. Καθόλου κακό παρεάκι.

Ο χαιρετισμός των τριών δακτύλων

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DV9 (@vlahovicdusan)

Προφανώς και το έχεις δει και από άλλους Σέρβους αθλητές σε άλλα σπορ. Η γνωστή κίνηση είναι ουσιαστικά μία χειρονομία εθνικής υπερηφάνειας για τη χώρα, η οποία είναι συνδεδεμένη και με τη θρησκεία.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα έμαθε η ζωή στον Garry Kasparov

Tα μαθήματα ζωής του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι θα σε βοηθήσουν να βγαίνεις πάντα κερδισμένος.

Γραφει Γιαννης Σπανος

H Ρεάλ του Ancelotti είναι επτάψυχη

Αυτός ο προημιτελικός θα μείνει στην ιστορία του Champions League. Και εξηγούμαστε.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσα εκατομμύρια αξίζει ο Pablo Gavi στην πραγματικότητα

Αξίζει τα λεφτά του το ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα γήπεδα του Euro 2024

Αυτά είναι τα 10 στάδια, στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες του Euro 2024, στη Γερμανία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος αμυντικός σε έχει δυσκολέψει περισσότερο;

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας μίλησε στο Esquire για δυσκολότερους αντιπάλους και αγαπημένους συμπαίκτες.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Φώτη Ιωαννίδη, ποιος είναι ο επόμενός σου στόχος;

Στα 24 του, ο striker του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ομάδας δε δείχνει καμία διάθεση να ξεκολλήσει το πόδι από το γκάζι. Λίγο πριν από το φινάλε του ελληνικού πρωταθλήματος σκοράρει (και) στο Esquire.

Γραφει Μπαμπης Δουκας